Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, už je to 3. den po užití Postinoru (Čtvrtek 20.10). Od včerejšího rána nemam žádný výtok, ale ani žádný jiný příznaky. Jsem trochu víc unavená, občas mě bolí hlava, ale to je všechno co pozoruji + ten výtok ( žádná bolest prsou, nebo špinění + kravaceni…). Jsem z toho opravdu hodně nejistá. Četla jsem na internetu, že většinou přijde menstruace vyvolaná Postinorem do cca 5 dní, ale v příbalovém letáku nic takoveho nepsali.. je to pravidlem? nebo menstruace může dorazit až ve správný, nebo opožděný termín? Ještě jsem se dočetla (nevím co je na tom pravdy), ale trochu mě to rozhodilo, ze Postinor moc nezabírá pokud už má žena ovulaci, nebo k ovulaci už došlo.. Nejsem si tedy jistá, jestli Postinor zabírá, jelikož já jsem měla první den poslední menstruace 6.10.2022 a cyklus mám tak 33-35 dni dlouhý. ( není to úplně pravidlem, přesně na den ) tudíš si nejsem jistá, kdy přesně mi nastane, nebo nastala ovulace. ![]()
Zkusila jsem použít z internetu ovulační kalendář, ale každá stránka mi to vypočítává trochu jinak, takže se mi tomu moc věřit nechce..Nevíte náhodou, kdy mohlo přibližně dojít k ovulaci, jestli k ni už došlo? A pak jsem se chtěla zeptat na to jestli tedy Postinor zabírá i v plodném období, když jsem ho vzala co nejrychleji (do 3h po styku) i přesto že do mě přítel nechtěně ejakuloval (prasklý kondom). ![]()
Omlouvám se, že se pořád ptám, ale jsem z toho opravdu vystresovaná. ![]()
Děkuji za odpovědi
a hezký zbytek dne. ![]()
Odpověď ti nikdo nedá, ovulace chodí každému jinak, kalendáře na netu jsou jen orientační. Stejně tak ta ms, může přijít kdykoliv, tím práškem sis mohla celý cyklus rozhodit. Ale zas je celkem pravděpodobné, že bude fungovat, když sis ho vzala hned. Teď fakt nezbývá než čekat, případně za 2 týdny zkusit těhotenský test.