Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ten ovulační test sis dělala dva dny po? Jestli jo, tak k ovulaci má přeci od pozitivního testu teprve dojít do těch 48 hodin. No jako taky žádná sláva, i když prictes v lepším případě těch pár dnů. Ale riziko je zase nižší a podle popisu mi to sklouznutí nepřijde až tak rizikový. (Třeba v tom kondomů zůstalo i všechno?)
(Mmch. Možná mě někdo opraví, ale mám pocit, že postinoru ovulaci jen odsune… Nebo ne? No to je teď vedlejší.)
Ono jde o to, ze kdyz je ovulace na spadnuti, tak uz ji nezabrani nic. Proto postinor tesne pred ovulaci muze selhat. Pokud jsi ovulovala 4 dny po styku i kdyz sis vzala postinor, klidne tehotna byt muzes. Hele, ted uz asi nema smysl premyslet… pokud je to 10 dni od styku, udelej si test za 4-6 dni. Nestresuj ![]()
Selhal, jsem ve čtvrtém měsíci. Nicméně ja Postinor vzala asi po 60 hodinách, nikoliv po osmi. Brala jsem ho okolo ovulace, jak to bylo přesně si jistá nejsem, detailne jsem to nesledovala.
Nicméně co popisujes mi prijde spis jako vedlejsi ucinek Postinoru nez těhotenství. Je moc brzy. Ja jsem vyjma bolavych prsou zacala neco pocitovat az tyden po predpokladane MS. Zatim bych se hodila do klidu a par dni po datu predpokladane MS udelala test, pokud sama nedorazi.