Za jak dlouho začne působit antikoncepce?

Anonymní
6.3.22 21:19

za jak dlouho začne působit antikoncepce?

Ahojky, moc se omlouvám za anonym. Beru antikoncepci Clormetin dnes sedmým dnem a začala jsem ji brát 4 den menstruace. včera jsme měli s přítelem sex bez kondomu, a já úplně nechci být těhotná, protože jsem ještě nezletilá:/ takže moje otázka zní, za jak dlouho antikoncepce začne působit? někde jsem četla že hned první den, někde ze až osmý a já úplně nevim čemu verit :roll:
předem děkuju mockrát za odpovědi, moc mi to pomůže.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36148
6.3.22 21:26

První den začne působit pokud ji začneš brát první den menstruace. Pokud ji začneš brát později tak by měla působit po týdnu. Když si pozorně precteš pribalovy leták tak to tam najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
6.3.22 21:56

Působí hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
6.3.22 22:12
@Švédka87 píše:
Působí hned.

Když ji začala brát až 4 den menstruace tak opravdu hned nepůsobí a je potřeba se 7 dní chránit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
6.3.22 22:28
@JancaS84 píše:
Když ji začala brát až 4 den menstruace tak opravdu hned nepůsobí a je potřeba se 7 dní chránit jinak.

Příbalový leták jsem přímo k tomuto nečetla, protože jsem to nepotřebovala.
Ale je zajímavý, že gynekoložka mi říkala, že mám na antikoncepci najet 2 - 3 den menstruace a jsem chráněná ihned. Pak si teda říkám, jestli ví, jak to teda funguje. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
6.3.22 22:44
@Paní.Norrisová píše:
Příbalový leták jsem přímo k tomuto nečetla, protože jsem to nepotřebovala.
Ale je zajímavý, že gynekoložka mi říkala, že mám na antikoncepci najet 2 - 3 den menstruace a jsem chráněná ihned. Pak si teda říkám, jestli ví, jak to teda funguje. :D

Já jsem ho četla a je to tam napsany jak píší. I u ostatních co jsem kdy brala, tak to tak bylo. Tak nevím jestli to tam píší jen tak pro sichr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
7.3.22 01:59
@Anonymní píše:
Ahojky, moc se omlouvám za anonym. Beru antikoncepci Clormetin dnes sedmým dnem a začala jsem ji brát 4 den menstruace. včera jsme měli s přítelem sex bez kondomu, a já úplně nechci být těhotná, protože jsem ještě nezletilá:/ takže moje otázka zní, za jak dlouho antikoncepce začne působit? někde jsem četla že hned první den, někde ze až osmý a já úplně nevim čemu verit :roll:
předem děkuju mockrát za odpovědi, moc mi to pomůže.

Děvče nezletilé, než začneš souložit, co si zkusit nejdřív přečíst příbalák? Konkrétně u tebou zmíněné antikoncepce je psáno: “ Jestliže Vaše menstruace již začala, užijte první tabletu mezi 2.-5. dnem menstruace, bez ohledu na to zda Vaše krvácení již ustalo nebo ne. Ale v těchto případech musíte použít doplňkovou mechanickou metodu antikoncepce během prvních sedmi dnů užívání (pravidlo 7 dnů).”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.5.25 12:48

Tak po týdnu by měla chránit. Ale doporučuje se chránit ještě jinou metodou po celý měsíc, aby měla At maximální účinnost. Tuto informaci mám i od mého doktora. Pro větší jistotu a klid
na duši ještě vydržet celý měsíc a potom si užívat 😃 ❤️ 👍.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
5.5.25 14:14

Odpovídáš na tři roky starou otázku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie