Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No chtělo by to vědět přesně kdy máš ovulaci. Aplikace je jen orientační.
Znám slečnu co si vzala postinor 1 den před ovulací a má z toho dceru.
Pokud si měla už po ovulaci (myšleno těch pár hodin, co ovulace právě probíhá), tak by si těhotná být neměla.
@Adinaa615 píše:
Zdravím, přicházím s trochu blbým dotazem, já vím. Včera 5.11. jsme s přítelem měli přerušovaný pohlavní styk s tím, že mi přítel řekl, že si není úplně jistý jestli se něco dostalo dovnitř nebo ne, vytáhl už nějak v tu dobu, kdy už možná začínal ejakulovat. Problém je v tom, že to bylo nejspíše v poslední den ovulace (5 den podle aplikace Clover, kam si zaznamenávám cyklus), kdy byla vyšší šance na otěhotnění. Menstruaci mám často nepravidelnou, většinou 3-7 dnů dlouhou a někdy dorazí o týden dýl nebo dřív, nebo vůbec. Dnes (den po styku) jsem běžela do lékárny pro lék podobný Postinoru (Nopregy) a užila jsem ho cca 12-13 h po styku. Myslíte, že kdyby se něco dostalo dovnitř poslední den ovulace a já si vzala ten prášek, že je možnost toho, že nemusím otěhotnět? Miminko ještě neplánujeme. Děkuji za odpovědi.
Když miminko naplánujete tak se pořádně chraňte.
Otěhotnět můžeš, prášek nemusí fungovat pokud už probíhá ovulace. Měl by i zabránit vajíčku se případně usadit ale… ![]()
@Markéta188 Ano, máte pravdu - aplikace je orientační. No, pohlavní styk proběhl cca v 10 večer ten 5 den ovulace, což by znamenalo poslední den ovulace - avšak se někde píše, že nejrizikovější dny pro otěhotnění jsou dny před ovulací a v samotné dny, ovulace by přibližně měla trvat 24-36 hodin? To je asi individuání
) Každopádně po tom styku jsme šli spát a já si druhý den vzala ten prášek, jak píšu, cca 12-13h po.
@JancaS84 Také nevím
. Brala jsem tři roky hormonální antik., ale vysadila jsem jí. Trvalo mi rok, než mi přišla menstruace - přišla mi teprve před dvouma měsícema, konkrétně poprvé přišla v září a ten druhej měsíc (v říjnu) přišla o týden déle, takže můj cyklus je takovej rozházenej a občas trvá třeba jen 3 dny, někdy 7. Takže vůbec těžko říct, jestli jsem vůbec v ten den ovulaci měla, ale dle aplikace to tak bylo
.
@Adinaa615 píše:
@JancaS84 Také nevím. Brala jsem tři roky hormonální antik., ale vysadila jsem jí. Trvalo mi rok, než mi přišla menstruace - přišla mi teprve před dvouma měsícema, konkrétně poprvé přišla v září a ten druhej měsíc (v říjnu) přišla o týden déle, takže můj cyklus je takovej rozházenej a občas trvá třeba jen 3 dny, někdy 7. Takže vůbec těžko říct, jestli jsem vůbec v ten den ovulaci měla, ale dle aplikace to tak bylo
.
Na aplikaci bych se vůbec nespolehala. Ta to počítá podle průměru. Skutečnost může být úplně jina. Když máš takový problém s cyklem tak už vůbec nechápu proč se nechranite. Tím postinorem si to teď rizhodis už totálně.
Přesné určení okamžiku ovulace není možné, navíc uvolněné vajíčko může v děloze nějakou dobu čekat. Spolehlivost Postinoru a podobných pilulek je v tomto období velmi problematická. Jako spolehlivá dodatečná antikoncepce v takovém případě funguje zavedení nitroděložního tělíska po nehodě. Tělísko Tě potom může chránit několik roků.
@MichaelaB131 Neotěhotněla jsem. Stále ale netuším, jestli Postinor funguje i v době ovulace. Myslím si, že je to o tom, jestli se člověk vážně do toho dne trefí nebo ne. Tím, že já mám dost nepravidelný cyklus, tak je to zrádný. A na aplikací samozřejmě nelze moc spoléhat. ![]()
Zdravím, přicházím s trochu blbým dotazem, já vím. Včera 5.11. jsme s přítelem měli přerušovaný pohlavní styk s tím, že mi přítel řekl, že si není úplně jistý jestli se něco dostalo dovnitř nebo ne, vytáhl už nějak v tu dobu, kdy už možná začínal ejakulovat. Problém je v tom, že to bylo nejspíše v poslední den ovulace (5 den podle aplikace Clover, kam si zaznamenávám cyklus), kdy byla vyšší šance na otěhotnění. Menstruaci mám často nepravidelnou, většinou 3-7 dnů dlouhou a někdy dorazí o týden dýl nebo dřív, nebo vůbec. Dnes (den po styku) jsem běžela do lékárny pro lék podobný Postinoru (Nopregy) a užila jsem ho cca 12-13 h po styku. Myslíte, že kdyby se něco dostalo dovnitř poslední den ovulace a já si vzala ten prášek, že je možnost toho, že nemusím otěhotnět? Miminko ještě neplánujeme. Děkuji za odpovědi.