Postinor v době ovulace

Adinaa615
6.11.23 10:12

Postinor v době ovulace

Zdravím, přicházím s trochu blbým dotazem, já vím. Včera 5.11. jsme s přítelem měli přerušovaný pohlavní styk s tím, že mi přítel řekl, že si není úplně jistý jestli se něco dostalo dovnitř nebo ne, vytáhl už nějak v tu dobu, kdy už možná začínal ejakulovat. Problém je v tom, že to bylo nejspíše v poslední den ovulace (5 den podle aplikace Clover, kam si zaznamenávám cyklus), kdy byla vyšší šance na otěhotnění. Menstruaci mám často nepravidelnou, většinou 3-7 dnů dlouhou a někdy dorazí o týden dýl nebo dřív, nebo vůbec. Dnes (den po styku) jsem běžela do lékárny pro lék podobný Postinoru (Nopregy) a užila jsem ho cca 12-13 h po styku. Myslíte, že kdyby se něco dostalo dovnitř poslední den ovulace a já si vzala ten prášek, že je možnost toho, že nemusím otěhotnět? Miminko ještě neplánujeme. Děkuji za odpovědi. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5985
6.11.23 10:38

No chtělo by to vědět přesně kdy máš ovulaci. Aplikace je jen orientační.
Znám slečnu co si vzala postinor 1 den před ovulací a má z toho dceru.
Pokud si měla už po ovulaci (myšleno těch pár hodin, co ovulace právě probíhá), tak by si těhotná být neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35825
6.11.23 11:25
@Adinaa615 píše:
Zdravím, přicházím s trochu blbým dotazem, já vím. Včera 5.11. jsme s přítelem měli přerušovaný pohlavní styk s tím, že mi přítel řekl, že si není úplně jistý jestli se něco dostalo dovnitř nebo ne, vytáhl už nějak v tu dobu, kdy už možná začínal ejakulovat. Problém je v tom, že to bylo nejspíše v poslední den ovulace (5 den podle aplikace Clover, kam si zaznamenávám cyklus), kdy byla vyšší šance na otěhotnění. Menstruaci mám často nepravidelnou, většinou 3-7 dnů dlouhou a někdy dorazí o týden dýl nebo dřív, nebo vůbec. Dnes (den po styku) jsem běžela do lékárny pro lék podobný Postinoru (Nopregy) a užila jsem ho cca 12-13 h po styku. Myslíte, že kdyby se něco dostalo dovnitř poslední den ovulace a já si vzala ten prášek, že je možnost toho, že nemusím otěhotnět? Miminko ještě neplánujeme. Děkuji za odpovědi. :srdce:

Když miminko naplánujete tak se pořádně chraňte.
Otěhotnět můžeš, prášek nemusí fungovat pokud už probíhá ovulace. Měl by i zabránit vajíčku se případně usadit ale… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adinaa615
6.11.23 11:31

@Markéta188 Ano, máte pravdu - aplikace je orientační. No, pohlavní styk proběhl cca v 10 večer ten 5 den ovulace, což by znamenalo poslední den ovulace - avšak se někde píše, že nejrizikovější dny pro otěhotnění jsou dny před ovulací a v samotné dny, ovulace by přibližně měla trvat 24-36 hodin? To je asi individuání :think:) Každopádně po tom styku jsme šli spát a já si druhý den vzala ten prášek, jak píšu, cca 12-13h po.

• Citovat
  • Upravit
Adinaa615
6.11.23 11:39

@JancaS84 Také nevím :(. Brala jsem tři roky hormonální antik., ale vysadila jsem jí. Trvalo mi rok, než mi přišla menstruace - přišla mi teprve před dvouma měsícema, konkrétně poprvé přišla v září a ten druhej měsíc (v říjnu) přišla o týden déle, takže můj cyklus je takovej rozházenej a občas trvá třeba jen 3 dny, někdy 7. Takže vůbec těžko říct, jestli jsem vůbec v ten den ovulaci měla, ale dle aplikace to tak bylo :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
35825
6.11.23 11:55
@Adinaa615 píše:
@JancaS84 Také nevím :(. Brala jsem tři roky hormonální antik., ale vysadila jsem jí. Trvalo mi rok, než mi přišla menstruace - přišla mi teprve před dvouma měsícema, konkrétně poprvé přišla v září a ten druhej měsíc (v říjnu) přišla o týden déle, takže můj cyklus je takovej rozházenej a občas trvá třeba jen 3 dny, někdy 7. Takže vůbec těžko říct, jestli jsem vůbec v ten den ovulaci měla, ale dle aplikace to tak bylo :nevim:.

Na aplikaci bych se vůbec nespolehala. Ta to počítá podle průměru. Skutečnost může být úplně jina. Když máš takový problém s cyklem tak už vůbec nechápu proč se nechranite. Tím postinorem si to teď rizhodis už totálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
6.11.23 12:04

Přesné určení okamžiku ovulace není možné, navíc uvolněné vajíčko může v děloze nějakou dobu čekat. Spolehlivost Postinoru a podobných pilulek je v tomto období velmi problematická. Jako spolehlivá dodatečná antikoncepce v takovém případě funguje zavedení nitroděložního tělíska po nehodě. Tělísko Tě potom může chránit několik roků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.24 18:20

@Adinaa615 jak jste tenkrát dopadla??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adinaa615
30.9.24 09:34

@MichaelaB131 Neotěhotněla jsem. Stále ale netuším, jestli Postinor funguje i v době ovulace. Myslím si, že je to o tom, jestli se člověk vážně do toho dne trefí nebo ne. Tím, že já mám dost nepravidelný cyklus, tak je to zrádný. A na aplikací samozřejmě nelze moc spoléhat. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1