Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje 8 měsíční dcera trpí na bronchitidu. Uvědomila si, že to je od doby co prodelala v září 2024 covid (potvrzen lékaři). Po této nemoci, která u ní vyvolala první toto onemocnění, prodělala už opakovaně 4×. Pokaždé dostala atb. Může to mit spojitost? Jakou prevenci? ![]()
@Dagmar 14 malá mela covid ve 4m. Následně v pul roce zapal plic, tři měsíce nato bronchitida (ta první zima byla šílená, co rýma to problémy, jenže taky první zima kdy byly sundané roušky). Druhou sezonu okolo roku a půl další bronchitida a sekundární infekce po rýmě, celkem nemocnost, ale dali se to. Třetí sezonu začala na podzim s dalším zápalem plic a teď měla rýmu, kterou zvládla během týdne. Takže od září jen dvě nemoci. Starší byl ten její první rok taky šíleně nemocný, druhý rok chyběl ve školce tak týden dohromdy kvůli nemocím a teď v první třídě chyběl 2× kvůli horečce ze zubu. Tajze u nás vlastně ted už dobrý, ale kámoška řeší už čtvrtou zimu furt něco. Od horeček, neštovic, spala, bliti… proste furt neco
@hospodki tak mě nejvic rozčilujou atb
predtim to bylo pauza 7 dní a pak znovu! Nyni je to od pondělí co dobrala a opět.. byli jsme venku jednou a ona opravdu zachumlana
tak už nevím. Nemohu ani ven. Od stedreho dne furt něco ![]()
@Dagmar 14 jak dlouho trvá nemoc, tak dlouho má trvat rekonvalescence: teď toho litá plno. Osobně jsem po vyléčení zůstávala ještě týden v klidu a nikde nelítala.
A to má vždy horečky? RTG se dělal?
4 bronchitidy od září zavání i možným asthmatem. Bronchitidy u dětí se vstupně neléčí ATB nikdy, neboť jsou vstupně vždy virové.