Postroj pro kočičku

28
24.2.22 10:05

Postroj pro kočičku

Ahoj,

chci si pořídit postroj pro mou 6. měsíční kočičku. Proto se ptám, na vaše rady, jak jste ji ze začátku na něho učili? ;) :)

Děkuji ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7296
24.2.22 10:15

A proč chceš chodit s kočkou ven, není to pes. Znám kočky, které si to pak vynucují třeba v pět ráno, protože se jim to zalíbí. Také jsou kočky, pro které to prostě není a vždycky budou venku vystresovaný. Podle mě je nejlepší to kočce vůbec neukazovat a mít jí jenom doma, když nebydlíte na místě, kde může sama ven a domů podle sebe. My máme kočku jenom doma, může teda na zasíťovaný balkón a pohoda. Na procházky máme psy. Je to výhoda i v tom, že naše kočka vůbec neví, že něco venku existuje, takže nemá tendenci utikat ze dveří, když jde člověk domů. Maximálně vykoukne ze dveří a utíká domů, bojí se neznámého. Od kotěte žije jenom v bytě. A myslím, že naše kočka je zrovna typ, co by jí nějaké procházky akorát stresovaly a navíc mi to přijde i nebezpečný. Měl bych strach, že priběhne cizí pes, který kočky loví a pak by měl člověk co dělat.

Příspěvek upraven 24.02.22 v 11:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
24.2.22 10:16

Postroj pro kocku??? 8o 8o 8o proc sis radeji neporidila psa?? Opravdu myslis, ze je dobry napad vencit domaci kocku?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
24.2.22 10:18

My máme úplně běžné postrojky ze superzoo.
Jedna kočička, kotě nalezené hladové někde na půdě, sourozenci z poloviny nedožili dospělosti sice není žádný mazel, ale postrojek krásně zvládá, akorát teda nechodí tam, kam by člověk chtěl :lol: Druhá kočička byla jako kotě nalezená zubožená v lese, prvně to vypadalo, že má jakousi obrnu, teď je z ní krásné šikovné vymazlené zvíře, ale postrojek za boha ne, okamžitě padá jak špalek a venku kvílí a pláče, bezpečně se cítí jen doma.

Takže je to individuální, ale v každém případě by měla být kočička pro venkovní výlety opatřené antiparazitiky - to se nedá uhlídat, co ty mršky schlamstnou a olížou - a případné také kastrovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
24.2.22 10:19

My jsme kdysi zkoušeli, ale zpětně mi to pro většinu koček přijde jako zbytečný týrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
24.2.22 10:20

S kočkama ale prakticky ven nechodíme, mají zasíťovaný slušně velký balkon, kde rády vysedávají a kikkkk-ají na ptáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
24.2.22 10:20
@Cassiopea10 píše:
My máme úplně běžné postrojky ze superzoo.
Jedna kočička, kotě nalezené hladové někde na půdě, sourozenci z poloviny nedožili dospělosti sice není žádný mazel, ale postrojek krásně zvládá, akorát teda nechodí tam, kam by člověk chtěl :lol: Druhá kočička byla jako kotě nalezená zubožená v lese, prvně to vypadalo, že má jakousi obrnu, teď je z ní krásné šikovné vymazlené zvíře, ale postrojek za boha ne, okamžitě padá jak špalek a venku kvílí a pláče, bezpečně se cítí jen doma.

Takže je to individuální, ale v každém případě by měla být kočička pro venkovní výlety opatřené antiparazitiky - to se nedá uhlídat, co ty mršky schlamstnou a olížou - a případné také kastrovaná. [/citace/]

Děkuji za odpověď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
24.2.22 10:21

Jsem na FB ve skupině bengálských koček. Jedna majitelka má doma 2 koucoury a chodí s nimi ven. Jeden chodí normálně na vodítku a líbí se mu to a druhý ne a jenom čučí z kočičího kočárku. Ano, čtete dobře, z kočárku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
24.2.22 10:21
@MrsNorris píše:
My jsme kdysi zkoušeli, ale zpětně mi to pro většinu koček přijde jako zbytečný týrání.

Souhlasím.
Ale už jsem se s jednou náruživou postrojkovou cestovatelkou potkala.
Pokud by se ale kotě chovalo jako naše „pralesní“, tak rozhodně nestresovat procházkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
24.2.22 10:23

Zkusíme, ale rozhodně nechceme kočičku týrat.. pokud se jí to nebude líbit, bude mít z toho strach ihned toho necháme, pouze jsme chtěli kočičce zpestřit život procházkou venku, ne pořád zavřenou v bytě.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
24.2.22 10:28

Uvidíš, „půdní minda“ má procházky moc ráda, vrhá se na stromy, útočí na psy, zastrašuje auta (bez vodítka a postroje fakt nelze), je to taková prťavá vzteklá Xena, v dubnu jí dáme opět možnost dobývat nová území.
Nkde jsou instrukce k postrojku, jak moc má být napevno, pokud je moc volný, kočka se z něho umí dostat.
Prvně jsme navlékli postrojky a nechali je v tom pár minut doma, další den o kus víc, pak zase, pak jsme přidali vodítko, teprve asi za týden byl první výlet ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
24.2.22 10:28

No, rodiče mají doma dvě kočky. Jedna je naučená chodit ven na postroji. Naopak, když vidí postroj, tak začne mňoukat a začne se „věšet“ na dveře a ven pak vystřelí jak blesk :mrgreen: jako týrání mi to nepřijde. Chodila jsem podle ní, po zahradě. Nikde se neškrtila, nic ji netlačilo a domů nikdy nechtěla :mrgreen: se zachůdkem problém nebyl, vždy chodila doma a žádné venčení si nevynucovala. Samozřejmě to tak nemusí mít každá kočka. Jinak já měla postroj na králíka :mrgreen: z kočičích postrojů se jí vyvlékaly nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
24.2.22 11:03

Chodíme s kočičkou ven normálně. Na procházku se těší a chodí krásně u nohy. Ujde bez problémů i 3 km po lese. Naučila se to více méně sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
24.2.22 11:11
@Puel píše:
Chodíme s kočičkou ven normálně. Na procházku se těší a chodí krásně u nohy. Ujde bez problémů i 3 km po lese. Naučila se to více méně sama.

Ta je krásná!! :* Máme doma podobnou, také tříbarevnou ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20906
24.2.22 11:53
@berusa.m píše:
Jsem na FB ve skupině bengálských koček. Jedna majitelka má doma 2 koucoury a chodí s nimi ven. Jeden chodí normálně na vodítku a líbí se mu to a druhý ne a jenom čučí z kočičího kočárku. Ano, čtete dobře, z kočárku. :lol:

Taky jsem viděl. Na tomto jde dobře vidět, jak jsme neuvěřitelně bohatá společnost, když lidí můžou kupovat a bavit se tímto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný