Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
chci si pořídit postroj pro mou 6. měsíční kočičku. Proto se ptám, na vaše rady, jak jste ji ze začátku na něho učili?
![]()
Děkuji
![]()
A proč chceš chodit s kočkou ven, není to pes. Znám kočky, které si to pak vynucují třeba v pět ráno, protože se jim to zalíbí. Také jsou kočky, pro které to prostě není a vždycky budou venku vystresovaný. Podle mě je nejlepší to kočce vůbec neukazovat a mít jí jenom doma, když nebydlíte na místě, kde může sama ven a domů podle sebe. My máme kočku jenom doma, může teda na zasíťovaný balkón a pohoda. Na procházky máme psy. Je to výhoda i v tom, že naše kočka vůbec neví, že něco venku existuje, takže nemá tendenci utikat ze dveří, když jde člověk domů. Maximálně vykoukne ze dveří a utíká domů, bojí se neznámého. Od kotěte žije jenom v bytě. A myslím, že naše kočka je zrovna typ, co by jí nějaké procházky akorát stresovaly a navíc mi to přijde i nebezpečný. Měl bych strach, že priběhne cizí pes, který kočky loví a pak by měl člověk co dělat.
Příspěvek upraven 24.02.22 v 11:45
Postroj pro kocku???
proc sis radeji neporidila psa?? Opravdu myslis, ze je dobry napad vencit domaci kocku?? ![]()
My máme úplně běžné postrojky ze superzoo.
Jedna kočička, kotě nalezené hladové někde na půdě, sourozenci z poloviny nedožili dospělosti sice není žádný mazel, ale postrojek krásně zvládá, akorát teda nechodí tam, kam by člověk chtěl
Druhá kočička byla jako kotě nalezená zubožená v lese, prvně to vypadalo, že má jakousi obrnu, teď je z ní krásné šikovné vymazlené zvíře, ale postrojek za boha ne, okamžitě padá jak špalek a venku kvílí a pláče, bezpečně se cítí jen doma.
Takže je to individuální, ale v každém případě by měla být kočička pro venkovní výlety opatřené antiparazitiky - to se nedá uhlídat, co ty mršky schlamstnou a olížou - a případné také kastrovaná.
My jsme kdysi zkoušeli, ale zpětně mi to pro většinu koček přijde jako zbytečný týrání.
S kočkama ale prakticky ven nechodíme, mají zasíťovaný slušně velký balkon, kde rády vysedávají a kikkkk-ají na ptáky.
@Cassiopea10 píše:
My máme úplně běžné postrojky ze superzoo.
Jedna kočička, kotě nalezené hladové někde na půdě, sourozenci z poloviny nedožili dospělosti sice není žádný mazel, ale postrojek krásně zvládá, akorát teda nechodí tam, kam by člověk chtělDruhá kočička byla jako kotě nalezená zubožená v lese, prvně to vypadalo, že má jakousi obrnu, teď je z ní krásné šikovné vymazlené zvíře, ale postrojek za boha ne, okamžitě padá jak špalek a venku kvílí a pláče, bezpečně se cítí jen doma.
Takže je to individuální, ale v každém případě by měla být kočička pro venkovní výlety opatřené antiparazitiky - to se nedá uhlídat, co ty mršky schlamstnou a olížou - a případné také kastrovaná. [/citace/]
Děkuji za odpověď
Jsem na FB ve skupině bengálských koček. Jedna majitelka má doma 2 koucoury a chodí s nimi ven. Jeden chodí normálně na vodítku a líbí se mu to a druhý ne a jenom čučí z kočičího kočárku. Ano, čtete dobře, z kočárku. ![]()
@MrsNorris píše:
My jsme kdysi zkoušeli, ale zpětně mi to pro většinu koček přijde jako zbytečný týrání.
Souhlasím.
Ale už jsem se s jednou náruživou postrojkovou cestovatelkou potkala.
Pokud by se ale kotě chovalo jako naše „pralesní“, tak rozhodně nestresovat procházkami.
Zkusíme, ale rozhodně nechceme kočičku týrat.. pokud se jí to nebude líbit, bude mít z toho strach ihned toho necháme, pouze jsme chtěli kočičce zpestřit život procházkou venku, ne pořád zavřenou v bytě.. ![]()
Uvidíš, „půdní minda“ má procházky moc ráda, vrhá se na stromy, útočí na psy, zastrašuje auta (bez vodítka a postroje fakt nelze), je to taková prťavá vzteklá Xena, v dubnu jí dáme opět možnost dobývat nová území.
Nkde jsou instrukce k postrojku, jak moc má být napevno, pokud je moc volný, kočka se z něho umí dostat.
Prvně jsme navlékli postrojky a nechali je v tom pár minut doma, další den o kus víc, pak zase, pak jsme přidali vodítko, teprve asi za týden byl první výlet ven.
No, rodiče mají doma dvě kočky. Jedna je naučená chodit ven na postroji. Naopak, když vidí postroj, tak začne mňoukat a začne se „věšet“ na dveře a ven pak vystřelí jak blesk
jako týrání mi to nepřijde. Chodila jsem podle ní, po zahradě. Nikde se neškrtila, nic ji netlačilo a domů nikdy nechtěla
se zachůdkem problém nebyl, vždy chodila doma a žádné venčení si nevynucovala. Samozřejmě to tak nemusí mít každá kočka. Jinak já měla postroj na králíka
z kočičích postrojů se jí vyvlékaly nohy.
Chodíme s kočičkou ven normálně. Na procházku se těší a chodí krásně u nohy. Ujde bez problémů i 3 km po lese. Naučila se to více méně sama.
@Puel píše:
Chodíme s kočičkou ven normálně. Na procházku se těší a chodí krásně u nohy. Ujde bez problémů i 3 km po lese. Naučila se to více méně sama.
Ta je krásná!!
Máme doma podobnou, také tříbarevnou
![]()
@berusa.m píše:
Jsem na FB ve skupině bengálských koček. Jedna majitelka má doma 2 koucoury a chodí s nimi ven. Jeden chodí normálně na vodítku a líbí se mu to a druhý ne a jenom čučí z kočičího kočárku. Ano, čtete dobře, z kočárku.
Taky jsem viděl. Na tomto jde dobře vidět, jak jsme neuvěřitelně bohatá společnost, když lidí můžou kupovat a bavit se tímto.