Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Dobry den, nasla jsem inzerat na stěně čivavy pan je z nemecka a posila stene pres agenturu chce ale zaplatit zalohu predem a agentura doruci stene na adresu pak jen nevim zda je to bezpecne nebo ne nechce se mi zaplatit zaloha a pak o ni prijit a stene nedostat proto se ptám zda stim nemate zkušenosti děkuji radsi anonym kvůli rodině
Mnozirna, nebrat ani náhodou
Takhle se živá bytost opravdu nekupuje. Krom toho je to nejspíš podvod ![]()
Prosím tě, nejdříve si o psech něco zjisti, potom oslav chovatele (majitele chovatelské stanice, který ti prodá štěně s průkazem původu)
PP má? Jestli nemá. Tak je to zas množírna. Nepodporuj ty svině, které množí.
To podle mě nemusí být nutně množírna, spíš bych řekla, že žádná čivava neexistuje, pán shrábne zálohu a čau.
Nebyl by to první podvod tohoto druhu.
Je to podvod…pak ti napíše, že ještě musíš zaplatit dopravu a bůhví co ještě…psa nikdy neuvidíš…je toho plný internet…
Vůbec o tom ani nepřemýšlet. Buď je to úplně podvod nebo množirna. Solidní chovatel chce poznat zájemce, chce o nich něco vědět a zajímá ho jak a kde bude jím odchované štěně žít. Rozhodně ho nepošle jak nějakou věc. A naopak, zodpovědný kupující, by na toto nikdy nepřistoupil. Pes je přece člen rodiny, který s vámi bude žít mnoho let a je ve vašem zájmu zjistit si a vidět, z jakého prostředí štěně pochází, vidět rodiče atd. Tohle je cesta do pekel.
Jasný a dávno profláklý podvod. Budou si účtovat další a další peníze za nesmyslné vícenáklady a citově vydírat přes štěně, které ve skutečnosti vůbec neexistuje.
Jestli chcete štěně, přijeďte si k chovateli osobně a zkontrolujte, v jakém prostředí vyrůstá.
Jasnej podvod. Nechápu jak vůbec někdo si chce pořídit zvíře tímto způsobem.
Psa jsem nekupovala, ale třeba u fretky jsme oslovili CHS, platili jsme zálohu (zbytek při převzetí), ale oproti písemné smlouvě o koupi zvířete. Předpokládám, že to stejně tak platí i u jiných zvířat.
@Anonymní píše:
Dobry den, nasla jsem inzerat na stěně čivavy pan je z nemecka a posila stene pres agenturu chce ale zaplatit zalohu predem a agentura doruci stene na adresu pak jen nevim zda je to bezpecne nebo ne nechce se mi zaplatit zaloha a pak o ni prijit a stene nedostat proto se ptám zda stim nemate zkušenosti děkuji radsi anonym kvůli rodině
Jako že bys zaplatila za psa, kterého bys ani předem neviděla, nemáš možnost vidět rodiče, prostředí kde vyrůstá atd? Tak to ani náhodou. Jak můžeš vůbec uvažovat, že by sis tímhle způsobem pořídila psa?
Mnozirna to není, je to podvod. Jako fakt ještě existuje někdo, kdo by byl schopnej si koupit psa tak, že někam pošle peníze a čeká, až mu někdo někam doručí štěně? Mozek nic?
Jasný podvod. Buď té rovnou obere o zálohu nebo v horším případě to bude mnozirna.
A tobe je treba jedno, jak ten pes vypada? Nechces videt, jak reaguje nazivo? Zvlastni, protoze par tisicovek to stat bude. No ale hlavne je to cely levarna. Tipla bych si, ze zadna civava neexistuje a je to proste zpusob, jak z urcityho typu lidi lehce dostat penize.
Je to známý podvod, je toho plný bazoš. Fotka roztomilého koťátka nebo štěňátka za až nereálnou cenu a ve skutečnosti, žádné takové zvíře neexistuje. Psy nechovám, chovám kočky a pokud jde kotě na mazlíka do Čech, vždy chci vidět potencionální majitele. Pokud se domluvíme, na rezervační snlouvu beru zálohu v 1/3 ceny kotěte. Prodal jsem cca 200 koťat a předem na nezávazné návštěvě jsem neměl tak deset budoucích majitelů. Bylo to vždy z nějakého rozumného důvodu, zejména kvůli covidu. Osobní převzetí je jedna z mých podmínek. V žádném případě bych kotě neposílal přepravní službou nebo nedal zprostředkovaně přes třetí osobu. Občas to někdo zkusí, na takové zprávy ani nereaguji. Kotě na mazlíka vždy a pouze osobní převzetí. Ať jde o ČR nebo o okolní státy. Něco jiného je, pokud jde kotě do chovu za hranice. Mám odchovy v USA, v Brazílii apod. Tam samozřejmě postupuji jinak, ale jde o známé, dlouhodobě registrované chs, s dobrým jménem. Vše si zjišťuji předem. Sám mám kočky ze zahraničí. Před Vánoci jsem byl pro kočku v Dánsku, také jsme se s chovatelem potkali až při převzetí kotěte, ale určitě si zjistil, kdo jsem a kam se jeho odchov dostane.