Jak si posunout dobu usnutí?

523
24.4.15 09:53

Posunutí doby usínání

Ahoj, potřebovala bych poradit jak posunout dobu usínání. Každý den chodím spát kolem 22 hodiny a usínám pravidelně kolem 01:30. Je zajímavé, že pokaždé usnu přibližně ve stejný čas, mám asi nějak posunutou dobu usnutí. Jak to srovnat tak, abych usnula nejdýl do 23 hod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
24.4.15 10:15

Chodit spat v 8? :mrgreen: V kolik vstavas? Spis pres den? Nepijes kafe, kolu nebo cerny caj? Nekdo si nedmuze dat kafe treba ani odpoledne, aby vecer usnul.
Pokud nemuzes usnout, tak po ctvrthodine vylezt z postele, dat si teply napoj, treba mleko nebo medunkovy caj, nedelat v posteli nic jineho, nez spat, takze zadne cteni, tv, tablet ci telefon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
24.4.15 10:19

@Bibi239 jojo, souhlas se vším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11191
24.4.15 10:24

Já teda nevím, ale mě se vždycky podaří usnout u knížky. Nechápu, že to někoho neuspí:-)))), jinak nevím, mě by bylo těch 2,5 hodiny líto, prostě bych si četla. Když jsem dřív nemohla spát, tak jsem si prostě rožnula lampičku a četla, dokud mě to znovu neuspalo. Teď, co mám dítě, s tím nemám problém, spíš bych ráda četla, ale oči to nechápou a zavírají se:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
24.4.15 10:26

Vstávám v 6 hodin, kafe nepiju, čaj si dělám večer pouze meduňkový nebo heřmánkový. Na vině je podle mě i moje psychika, jsem dost úzkostlivá, vše si beru, o všem přemýšlím. Ale i když se snažím v posteli na nic nemyslet stajně spánek nepřichází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
24.4.15 10:37

@Fazulina nekoho to muze nabudit, navic mozek nekomu vic reaguje na rozsvicene svetlo. To necist atd je mysleno prave pro lidi, kteri maji problem, ne obecne.

@Dominika83 v tom pripade to bude chtit asi vyslovene relaxacni techniky. Nedavno jsem cetla o rychlem usnuti pomoci konkretnich casovych intervalu v nadechu a vydechu, pohledam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
24.4.15 10:38

@Dominika83 a co děláš přes den? Poradna únava uspí snad kazdyho ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
24.4.15 10:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11191
24.4.15 10:49
@Bibi239 píše:
@Fazulina nekoho to muze nabudit, navic mozek nekomu vic reaguje na rozsvicene svetlo. To necist atd je mysleno prave pro lidi, kteri maji problem, ne obecne.

Já to chápu, já si třeba nedovedu představit jít spát prvoplánově, prostě si jít v určitou hodinu lehnout, zhasnout a čekat až to přijde. I když jsem hrozně ospalá, vždycky po knížce sáhnu. Ale chápu, že každý to má jinak. Možná mám zase problém, že jsem závislá na knize a bez ní neusnu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
24.4.15 11:09

Taky knížku do ruky a ctu, ale kolikrát jsem tak unavená, ze prectu 2stranky a spim. Manžel pak zhasne a vezme mi knížku. Ale taky, když jsem měla starosti, tak mi nešlo spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí