Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky švadlenky i nešvadlenky ![]()
Mám na vás prosbu, ušila jsem potah na taburet (polystyren. kostka) a nevím jak mám vyřešit spodní část
Potah jsem navlíkla a nevím vůbec jak zapravit spodek? Když to popřekládám k sobě, tak je to hrozné a ještě uprostřed vznikne hrb a kostka se pak kymácí
Žádný vzor nemám, tak nemám právě podle čeho omrknout. Původně jsem si myslela, aby ten potah šel sundat a mohla ho prát… Posílám fotku pro představu, je navlečený nakřivo ![]()
Ten taburet nemá nožky? Jak jsi to ušila? Jen přehodila kus látky a ten na to poskládala, nebo jsi to ušila podle tvaru? Ušila bych dole tunel, navlíkla gumičku a udělala to tak, aby to bylo těsně pod hranu. Pokud nemá nožičky a kymácelo by se to, tak aby to bylo těsně k zemi. Případně našít pár tkalounů a přes spodek taburetu třeba svázat, aby se to neshrnovalo nahoru. Možností je hodně.
Nemá nožičky, chtěli jsme jen něco narychlo pod nohy
nejde mi vložit ta fotka… Ano, do ušitého potahu podle míry kostky jsem ji nasunula jako do pytle s dost velkým přesahem, abych mohla vyřešit spodek… To mě také napadlo s tou gumičkou - to by bylo fajn, jenže zbytek té spodní polyst. plochy by byl bez potahu a stál by přímo na koberci
Co je to prosím tkaloun?
Budu ráda za další možnosti
díky
Je to nasunuté narychlo nepřesně, předem jsem to prala. Mám ještě pěknou potahovou látku, ale netroufla jsem si ji případně hned pokazit, prvně jsem to chtěla vyzkoušet na tomto režném materiálu…
@Iveta 23 Tkaloun je to, co se dává do modráků do pasu. Bavlněný proužek (jako stuha). Dalo by se to našít na pár místech a dole svázat - jakože by ze spodu byl jen ten tkaloun. A nekymácel by se.
Pokud nechceš, aby ležel polystyren přímo na podlaze (to je jen polystyrenová kostka?), tak toto použij, jako spodní vrstvu. Tu stranu, co zahneš, použij jako boční, pěkně to narovnej a ruce našij a z té lepší látky pak ušij potah beze dna jen na navlečení svrchu. A na podlaze budeš mít tento režný materiál.
To je dobrý nápad nechat tam ten spodní a na to našít z lepší látky bez spodu, tak to udělám. Jen prosím, jak přesně sešít ten spodek z horší látky? Jsem švadlena amatér…