Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtela bych se zeptat. Uz 5 den mam menstruaci a je hrozne silna ze mi tampon (ten nejvetsi) vydrzi max hodinu a pul a takhle to je celých 5 dni. Boli me hodne bricho v jednom kuse, zada a pánev. Nikdy jsem takovyhle mesicky nemela a docela se bojim co by to mohlo byt.
Takže těch tamponů spotrebuješ víc jak 10 za den? Pokud ano, bylo by dobré jít hned na gyndu, protože to už není běžná silná menstruace.
Neměla si minulý měsíc nachlazení, covid nebo prostě antibiotika.. Mně toto dělá vždy další cyklus, že je prostě jiný..
Bud skoro vůbec, a nebo naopak.
Já v prosinci byla třeba na očkování, a takovou menstruaci jsem nezažila předtím..
Prostě nějaká změna nebyla?
Je fajn zamyslet se nad příčinou, může to být třeba i stresem, pokud to tak nemáte běžně. Asi by nemuselo být na škodu poradit se pak s doktorem čím to může být. Každopádně já doporučím rozhodně bylinky. Na silnou MS je skvělý maliník, kontryhel, andělika (kořen) nebo třeba i drmek. Teď bych si dělala čaje, aspoň kontryhel a maliník a po MS i napářky (tam bych dala i anděliku a drmek), pomůžou děloze s dočištěním a zmírní ty problémy při dalších MS. Moje žena mívala opravdu brutálně silnou MS (obří kalíšek byl plný do půl dne, na bylinkách se takto zaplní za celý den), křeče a hodně nepravidelný cyklus vždycky a při pravidelném dlouhodobém užívání bylinek neuvěřitelné zlepšení ![]()