Potíže s jídlem u 15. měsíčního dítěte

158
17.5.24 07:52

Potíže s jídlem u 15.mesicniho ditete

Ahoj všem, rada bych se poradila ohledne jídla. Můj syn, 15.mesicu, neumí zatím jist kousky…nebo teda jak se to vezme….treba banán ukusuje normálně a sní ho cely, ale musím mu ho držet…to samé rohlík suchý, ten mu ale ještě trhám na kousky. Nabízím mu to na stolku od jídelní zidlicky, ale sám to proste nevezme…ani když nabídnu maliny, okurek, predvarenou mrkev na kostičky…ani videt…klidně bude asi hladový než to sám vzít. Ale krupky, to kdybych dovolila, sní snad cele balení…dam mu vyjimecne samozřejmě jen par krupek sem tam…snažím se mu vařit, co nejkvalitnější jídla - tahle vyvary, masicko natrham, zeleninu, nudle…je to fakt chutné a on?? Pokud to neumixuju trosku, tak to nejí a my to musíme dojidat…je to dílo. Nevím, v čem dělám chyby, ale rada si nechám poradit. Domácí prikrmy v těch se ňimrá a když dostane kvůli cestování kupovany, úplně na pohodu sní všechno.
Sice máme ještě nějaký čas, ale v prosinci má jít do jesliček a rada bych ho lépe připravila…lžičku mu také dávám do ruky, ale to si jen hraje a zahazuje nebo žužlá. Snažím se mu ukazovat, jak jim já a nabízím a nic…on se necha jen krmit :zed: :zed: …to otevírá pusu jedna báseň a jedlík to je. Má 10,5 kila a prospiva krasne…ale když vidím, jak jiné deticky vse ji a samy :nevim: …snažím se od začátku, jak se doporučuje vse nabízet a davat mu to. Připadám si fakt neschopna :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76433
17.5.24 07:56

@verus500 asi k tomu ještě nedozrál, já bych mu třeba ještě 2 měsíce dávala to mixlé, a pak zkusit znovu dávat kousky, rohlík bych mu ovšem na kousky netrhala, ale dávala do ručky, ať zkouší sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
17.5.24 08:02

@stinga děkuji, je pravda, ze on je takový pomalejší..sedět začal až ve 13.mesicich a teď teprve obchází nábytek a stoupá. Je jinak šikovný apod…mám strach, ze na ty jeslicky nebude připraven :,(..ten rohlík jsem zkousela mockrat davat vcelku, ale on ho pusti, nakonec odhodí… :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76433
17.5.24 08:05
@verus500 píše: Více

tak jednou se do rohlíku určitě zakousne, nehrotila bych to a opravdu mu ještě dávala jídlo tak, jak to chce on,
a do jesliček musí dítě jíst samostatně? ale do prosince máš ještě půl roku, to se chlapeček určitě ještě hodně posune a bude to dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
17.5.24 08:07

Mě syn taky nejedl kousky, má 14 měsíců, je,,línější,, nedávno začal sedět, teď teprve začíná obcházet nábytek, ale byl hodně nemocný a od 10 měsíce do roka byl jako novorozenec.. na kousky pořád nadavoval a nechtěl, pak najednou ze dne na den začal..měla jsem chleba s pastikou a on na mě začal mlaskat, tak jsem mu nabídla a normálně si ukosnul a od té doby ji i kousky,.nicméně na oběd stále mixuji nahrubo aby snědl všechno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
17.5.24 08:09

@verus500 dávala jsem na radu dr kůrku z chleba na okusování a bylo to lepší než rohlík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
17.5.24 08:15

@stinga moc dekuju za podporu, asi jak jsme teď řešili přihlášku už, tak to na mě padlo. Já bych byla nejvíc rada, kdyby jeste nemusel, ale vzhledem k hypotéce apod se musím už vrátit do práce :(. Domluvila jsem si aspoň, ze do 2 místo do 4…nemusí tam asi jist vyloženě sám, ale prý by to bylo lepší. Ale mas pravdu, do te doby muzou byt pokroky znatelne, budu doufat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
17.5.24 08:16

@KáťaKašpi tak to máme dost podobne, dekuju. Budu se dal snažit a uvidíme. Jsem rada, ze mám tady zpetne vazby…ono moc nepomůže, jak slyším od rodiny, ze je to divne apod :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
17.5.24 08:17

@KáťaKašpi dobrý tip, zkusíme :potlesk: …chleba ještě neměl teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76433
17.5.24 08:19

@verus500 tak prosinec je opravdu ještě za dlouho, a i kdyby nejedl sám, určitě by ho tam hlady nenechali, to bude dobré,
a klidně zatím ještě chvíli jídlo mixuj, a časem to pomalu znovu zkoušej dávat trošku kousíčky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
17.5.24 08:24

A sám taky nejí, když mu dám lžičku, tak mi ji dává zpátky a mlaska na mě nebo,, říká,, etě, etě,, sám si vezme chleba, ovoce Řeči okolí jsou mi jedno, každé dítě je jiné a potřebuje svůj čas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.5.24 08:26

Když jí kupované příkrmy, tak mu je dopřej. Na jeho věkovou kategorii už stejně mají kousky, ne? Případně můžeš přimixovat k vašemu jídlu kupovaný příkrm a postupně měnit poměr ve prospěch domácího. On si na to přijde, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
17.5.24 08:49

Někdo to tak má, dcera má 2 a ctvrt roku a je na tom podobne, muzu se stavět na hlavu a normalni jídlo nechce, od všeho si jen malinko zobne a všechno akorat rozpatla kolem sebe, jedine co sni ve velkém množství jsou kupovane skleničky pro mimina :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
17.5.24 09:16

Náš malej zase vůbec nechce ty skleničky.. což třeba když jedeme na kontrolu do Prahy 180 km by se někdy hodilo..nejí mi ani přesnídávky ze skleničky, všechno jen domácí :nevim: a pak je to problém i při hospitalizaci, protože ve většině nemocnic dávají jen skleničky, takže si pak vozím jídlo z domova a jednou za dva tři dny manžel přiveze další.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
25.5.24 07:58

Bohužel nemám radu na teď, ale přesně proto jsem začala „kousky“ zařazovat už na 8. měsíci. Malý byl taky pomalý, co se fyzických výkonů týče, takže neseděl, ale postupně sem přešla z mixovaného na pasírované (maličký rozdíl, ale i to poznal), pak sem do mixu trochu dávala najemno nastrouhané. Postupně sem měnila poměr a pak přišly kaše (domácí, takže taková rýžová nebo ovesná byly hrubé jak moc sem si je připravila sama). Teď už čekám začne sedět, aby mohl začít sám a ukusovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí