Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vím, že už tu bylo mnoho napsáno o potničkách, ale chtěla bych doporučit super „zinkovou mast“. Je to speciální mast k ochraně a ošetření pokožky v místech, kde dochází k jejímu častějšímu pocení. Sama kožní lékařka mi jí doporučila. Lze používat již u novorozenců (můj připad), ale musí se mazat jen velmi tenkou vrstvou.
Taky mám super vychytávku na kdejaké bebechy na kůži našich broučínků - starý známý tekutý pudr smíchaný s vašim oblíbeným krémem, který normálné používáte. Poměr 1:1...... ![]()
Holky a co radite na potnicky na obliceji? Mala asi pred mesicem zacala spat na brise - a od te doby ma takove pupinky male - ktere jsou hrubsi na omak - prave na mitech, kde lezi .. netusim, zda necim mazat ci ne… zkousim bepanthenku, ale
nicmoc. diky za rady.
Mladší dceři se teď taky opupínkoval obličej a nám spolehlivě zabírá Jarischova voda. Používám ji od narození na všechny pupínky a že jich měla dost, včetně rozjíždějícího atopáku. Starší měla atopák taky, takže vím, že u mladší to byl taky. Vím, že Jarisch spíš vysušuje a atopák se má promazávat, ale nám to zázračně pomohlo a je klid. Takže já teď na Jarische nedám dopustit ![]()
Lusie píše:
Holky a co radite na potnicky na obliceji? Mala asi pred mesicem zacala spat na brise - a od te doby ma takove pupinky male - ktere jsou hrubsi na omak - prave na mitech, kde lezi .. netusim, zda necim mazat ci ne… zkousim bepanthenku, alenicmoc. diky za rady.
Ahoj, zkus tu zinkovou mast. Dávám jí i na tvářičky a je fakt super.
Ahoj, tak potničky jsem tady taky řešila a nám se osvědčil Holtův krém - sice smrdí jak bolavá noha, ale zabírá bleskurychle ( alespoň u nás).