Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
u mého dítěte 4 roky se projevila teplota 1 den něco málo přes 38. Dala jsem Nurofen - zabral. Pak se ráno probudím a koukám, že má mé dítě kolem brady a na zadku dost svědivé pupínky taky trochu na uších. Neštovice to určitě nejsou, ty už dostal loni v zimě. Dneska jsem s ním byla u doktorky a ta říkala,že to je hepavir. Pak se do toho vložila má matka a říkala, že jsou to spalničky a že je dr. úplně blbá. No a já teď fakt nevím. Mažu imazolem v silné vrstvě a dítě nespí a kroutí se, že ho to svědí. Nevíte co by to mohlo být ? Resp. jak se projevují spalničky ? A kdyby to spalničky byly tak mohu je chytnou já matka i jeho 3letý bráška ? Mám je od sebe nějak oddělit ? Matka mi těma spalničkama úplně pobláznila hlavu. Moc děkuju za odpově´di.
Ptala jsem se doktorky, jak poznám spalničky a řekla mi, že dítě má teplotu, osype se a bude KAŠLAT …tak nevim ![]()
Tvůj syn není očkován proti spalničkám…?
Krom toho, pokud Tvoje maminka nemá lékařské vzdělání, nějak nechápu, proč její názor by měl být rozumnější a kvalifikovanější než názor pediatra… ![]()
syn je bez teplot, nekašle,ale pupínky ho svědí. Nemůžou se prostě ty neštovice projevit 2× za život ? Očkovaný samozřejmě je, má všechny povinné očkování. Ale to snad není 100% jistý, že by nemohl chytit nějakou mutaci, co já vím.
ještě mě napadlo, jestli to nejsou neštovice. Zrovna jsem vyčetla na netu, že neštovice mohou mít děti i dvakrát. Poprvé když je syn měl, tak měli opravdu slabý průběh, skoro jako by je neměl.. tak teď si to užívá…
Doktorce věřím, je dobrá, já k ní chodím co se kluci narodili, akorát nevím co myslí těma hepavirama ? To je přece vir co způsobuje opary ? To mi na té diagnóze nesedí.
KláraNem píše:
Doktorce věřím, je dobrá, já k ní chodím co se kluci narodili, akorát nevím co myslí těma hepavirama ? To je přece vir co způsobuje opary ? To mi na té diagnóze nesedí.
Nezlob se, ale nebylo by jednodušší se doktorky prostě zeptat, co tím myslí? (což mimochodem nechápu, proč jsi to neudělala hned v ordinaci, když jsi diagnóze nerozuměla
) A prozatím se řídit její radou, místo přemýšlení o mutacích spalniček…?
Tady na webu může těžko někdo posoudit stav Tvého syna líp, i kdyby nakrásně byl doktor. ![]()
já se doktorky ptala, ale říkala mi, že prostě ve vysokých teplotách vyskáčou i na jiných místech než na rtu. Akorát jsem o tom ještě neslyšla, nic víc. Člověk je z toho trochu vyklepnutej,když se něco děje tvýmu dítěti, vymýšlý scénáře, to zná asi každý…
Příkladem jsou třeba chřipkový viry…
očkování jest možno, ale není 100%…
mimochodem,od toho je tady to diskuzní fórum ne ?
Tak diskutejeme, přemýšlíme atakdále atakpodobně… ![]()
Ahoj,pokud by to byl herpes - opar,je potřeba mazat to mastí na opary:herpesin aj.Poradí v lékárně.Pak je to nakažlivé dotykem na kůži.Aby ti mudr.řekla,že vyskočí všude možně-to je divná mudr.Leda že by to byl pásový opar,ten může být kdekoliv a je potřeba začít léčit.Raději bych zašla třeba ještě jinam a klidně hned zítra na pohotovost.Zdraví máme jen jedno!Neboj bude to v pořádku.Dyštak zatím zkus namazat takovou tou fialovou vodou.
Ahoj,
to že je dítě očkované neznamená, že spalničky nemůže mít. Zrovna známé holčička je měla i přes očkování.