Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Potničky může mít každý v každém věku v tomhle počasí…
googli svrab, to vypadá úplně jinak…
@Anonymní píše: Více
9-leta to ted mela taky, co to bylo netusim, detska doktorka nadalku tipovala coxackie viry. Mela to vsude po tele, nejvic na zadku, potnicky to nebyly, ja to chytla od ni taky. Neco jako nestovice, ale ty jsme obe mely. Nic k tomu nebylo, zadna ryma ani kasel a za par dni to samo zmizelo.
Dobrý den, u dětí se potníčky mohou objevit, zejména v teplejším počasí nebo při zvýšeném pocení. Pokud pupínky nesvědí a nejsou bolestivé, je pravděpodobné, že se jedná o potničky. Zkuste dceru oblékat do volného a prodyšného oblečení, a pravidelně ji koupat, aby se pokožka mohla lépe dýchat.
Pokud se pupínky nezlepší nebo se začnou zhoršovat, určitě se poraďte s pediatrem, aby vyloučil jiné možné příčiny, jako je svrab nebo kožní infekce. Nemusíte hned panikařit, ale je dobré to sledovat a v případě potřeby konzultovat s lékařem.
Dobrý den,
. Samozřejmě mě napadl svrab. Mají i vaše předškolní někdy osypaný tak zadek? Jen ať vím, jak moc panikařit. Děkuji
moje dcera má na zadku, venku na pažích a venku na stehnech pupínky. Nesvědí. Spíš to je tam, kde se potí ALE..Někdy jich pár měla, ale teď je jich tam nějak více. Teď jsem si toho všimla, pro zakládám dr emimino