Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Doufám, že ses už rozhodla, jak nepříjemnou situaci vyřešíš. Mysli na to, že je třeba jednat rychle, abys stihla šetrnější miniinterrupci, pokud o potratu uvažuješ.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zítra mě čeká prohlídka u gynekoložky, kde bych chtěla vystavit žádanku na umělé přerušení, ale jdu tam až ve 12. Pak víkend a pak k obvoďálovi na předoperační.
Ale chci se zeptat, vím že mě pošle na krev. Nemohla bych si dojít jako samoplátce na krev už zítra ráno? Že bych krev už měla připravenou. Nechci to moc bohužel moc zdržovat. ![]()
Nepodstoupila a doufám, že nebudu muset, každopádně vím, že kdyby se stala „nehoda“ (prášky beru, ale stejně se bojím, dělám si každé 2 měsíce raději test), tak ho podstoupím. Když vím, že to nedám, že bych nebyla šťastná já ani dítě, tak ho na svět nepřivedu.
Zdravím, čeká mě oznámení gynekologovi, že bych potřebovala vypsat žádanku na interrupci. Chtěla bych se zeptat, nekoukali doktoři na vás pak špatně, že to chcete dobrovolně? Z toho mám obavu. Jak se na mě budou tvářit. ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak naštěstí už nemusíme před potratovou komisi, takže ať se kouká jak chce, je to tvá volba a máš na ni právo.
No úplně příjemné to nebylo, ale dalo se to. Několikrát mi dali možnost vycouvat, ale nepremlouvali nebo tak. Já jsem měla jasno. Před i po zákroku se chovali profesionálně.
No za chvíli mě to oznámení čeká a jsem z toho lehce nervózní. Defacto si za to můžu sama, uznávám, ale dobrý pocit nemám.
Je tu starší diskuse s názvem Šel někdo na interrupci - a toho nelituje, mrkni na ni.
Věřím, že návštěvu gynekologa máš už za sebou, a že máš už naplánovaný termín zákroku.
@Lemrucha nakonec se prý vejdu ještě do termínu na pilulku. Tak mám naplánované termíny. Tak jsem zvědavá jestli to bylo správné a bude to ok.
Je správné, že Tě otěhotnění nedostalo do rozpaků, a že jsi připravená situaci řešit jako zkušená žena. Bylo by ponižující, kdybys dovolila, aby o tom, kdy a kolik budeš mít dětí, rozhodoval partner. Jiná věc je, jestli je lepší miniinterrupce nebo vyvolání potratu pilulkami. Zkušenosti se tady velmi liší.
@ no to je bomba! Probírat důležité rozhodnutí na emiminu místo toho, aby to bylo rozhodnutí dvou lidí, kteří dítě počali. Ano, partner také má právo, jelikož je otcem miminka.
Bojím se, že obraz této úžasné zkušené ženy je jakousi fata morgánou, ale samozřejmě každý má právo na to, aby si vytvořil vlastní ideál ![]()
Ahoj holky chci se zeptat skoncila me menstruace znova jsemtrochu krvacela kdyz jsembyla na wc utrela jsem se a na toaletnimpapiru byl kus z pochvy co by to mohlo bejt
Dobrý den, včera jsem měla nepříjemné bolesti na právem vaječníku, cca 4hodky. Poté, co jsem se šla zkontrolovat na WC, jsem na papíru měla čirou krev, celkem velké množství na špinění, neco jako při slabší ms, ale pouze jednorázově, s kousky sraženin… poté jsem špinila a špiním doteď. Test byl pozitivní 23.5. a u lékaře jsem byla dva dny zpět, kvůli špinění…které trvá od toho 23… na utz nebylo pochopitelně ještě nic vidět a hcg 240…
Muže se jednat o potrat či mimodelozni těhotenství? Mate někdo zkušenost? Dekuji.
Asi bych na nic nečekala a jela do nemocnice na gyndu, já jsem takhle potracela, nemusí to být Tvůj případ ale pokud máš potvrzené těhotenství tak bych jela a nebo znovu ráno k Dr.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.