Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kamarádka tu pilulku měla, ale byla opravdu velmi čerstvě těhotná. Byla taky chvíli v nemocnici a pak krvácela (normálně jako měsíčky). Vše proběhlo bez komplikací. K tělu je to zřejmě šetrnější než klasická interupce. I když prý je vyšší riziko komplikací.
I moje známá měla tuto pilulku a říkala, že vše proběhlo v pořádku.
Jsem take hned na zacatku tehu trpim prave na vysoky tlak a pod anestezii se mi vubec nechce už sem jednou byla kvuli zdravotnim problemum a bylo mi po ni hrozne blbe…
Pilule se dava do 7 tydne tehotenstvi.. rano nastoupis do nemocnice kde ti daji zaverecnou piluli co ti vyvola vypuzeni zarodku. 2 dny pred tim mas dve pilule co ukonci zivotni funkce zarodku. Posledni pilule ti vypudi plod bud ve spitalu nebo az pote. Bolest jako silna mestruace, ale me bylo zle fest, nemohla jsem ani chodit. odeznelo to cca za tri hodiny. Pote silne krvacis zhruba 2 tydny a krev silne zapacha chemii. Potom se vse ustalilo bez nasledku a problemu. do roka jsem otehotnela bez problemu.
@svycarka píše:
Pilule se dava do 7 tydne tehotenstvi.. rano nastoupis do nemocnice kde ti daji zaverecnou piluli co ti vyvola vypuzeni zarodku. 2 dny pred tim mas dve pilule co ukonci zivotni funkce zarodku. Posledni pilule ti vypudi plod bud ve spitalu nebo az pote. Bolest jako silna mestruace, ale me bylo zle fest, nemohla jsem ani chodit. odeznelo to cca za tri hodiny. Pote silne krvacis zhruba 2 tydny a krev silne zapacha chemii. Potom se vse ustalilo bez nasledku a problemu. do roka jsem otehotnela bez problemu.
Neber to jako rýpání, ale nebyla tady v tu dobu ještě ta pilule nelegální?? já myslela, že je tu k dispozici až od roku 2014?
@Boudová nevim jak v CR ale metodu teto pilule jsem vyuzila ve Svycarech roku 2012.
@svycarka píše:
@Boudová nevim jak v CR ale metodu teto pilule jsem vyuzila ve Svycarech roku 2012.
Jo tak to jo. Já se právě divila. Protože tady je to „novinka“.
@Boudová tady tenkrate taky…ale prijde mi to jako setrnejsi zpusob.
Takže nemusim mit strach? a delaji pred tim nejaky krevni naber zda jsem v poradku?
Byla jsem v patem tydny a v nemocnici mi dr
nabidl pilulku misto zakroku. Je to sice drazsi ale zadna narkoza atd. tam jsem vzala
dve, pockala cca hodku zda to nevyzvracim
a sla domu. zacala jsem krvacet a odpoledne uz to bylo venku. V nedeli jsem
sla na dalsi pilulku a za dva tydny na kontrolu. Krvacela jsem asi tri dny, pak cca tyden spineni. Zadne bolesti a problemy jsem nemela. Stalo me to 5tisic.
Ahoj holky,
ráda bych se s vámi podělila o zkušenosti s potratovou pilulkou(balíčkem), kterou jsem nedávno podstoupila. Než jsem na ni šla hledala jsem všude možně zkušenosti a byla jsem ráda za každou co jsem našla, snad Vám i tato moje pomůže k rozhodnutí. Předem upozorňuji, že nepíšu pro ty, které mě budou osočovat za to, že jsem to udělala.
Nejdříve mi můj gynekolog musel potvrdit těhotenství a sepsat se mnou žádost o ukončení těhotenství. První pilulku můžete dostat pouze do sedmého týdne těhotenství + 0. Já šla v 6tt+5.
V den co jsem měla dostat první pilulku jsem ráno přišla do nemocnice. Pan doktor si mě vzal ještě na kontrolní ultrazvuk, dostala jsem k polknutí 3 tabletky mifegyne, které zapříčiní, aby se plod dále vyživoval. A musela čekat hodinu v čekárně jestli se mi neudělá špatně. Žádné účinky jsem necítila.
Druhý den jsem začala špinit.
Třetí den jsem opět v ránních hodinách přišla do nemocnice pro další tabletku. Zase jsem musela hodinu čekat. Už po cestě domů mě začínalo bolet v podbříšku. Naštěstí se k tomu může brát ibalgin, tak to byl můj kamarád po dobu dalších třech dní. Asi 3 hodiny po užítí tabletky se začaly dít věci. Začalo silné krvácení a odcházení dost velkých kusů čehosi. Nakonec jsem byla ráda, že jsem si ten den a v den další vzala dovolenou. To vše se během těchto dvou dnů sklidnilo a vše bylo jako při normální menstruaci.
18. den mi opět začaly bolesti v podbříšku.
19. den jsem měla jít na kontrolu, ale z důvodu stále krvácení jsme se domluvili na posunutí kontroly na 22.den. Bolesti stále přetrvávaly stejně jako krvácení. 22.den kontrola- po ultrazvuku se přišlo na to, že plod sice odešel, ale děloha je stále plná těhotenské hmoty. Dostala jsem tedy další prášky, které se braly 3×denně a měly vyvolat další stahy dělohy, což by mělo vypudit zbytek obsahu. Vyvolávalo to snad ještě větší bolesti než samotné potratové pilulky, začala jsem opět silně krvácet. Další kontrola byla domluvena na 25. den. Byli jsme domluveni, že pokud by tyto prášky nevypudily obsah nastoupila bych 26. den na kyretáž.
Dnes jsem byla na kotrole a sice v děloze ještě něco zůstalo, ale už to bylo malé množství, tak pan doktor řekl, že počkáme zda-li to odejde s nadcházející menstruací.
Jinak co se týče ceny – sepsání žádosti o přerušení těhotenství 700,– Kč
Potratové piluky – 3 500,– Kč
Doufám, že už toto nebudu muset nikdy podstoupit a když tak bych se hodně rozhodovala jestli půjdu znovu na tuto metodu.
Ahoj holky.
Mám. takovy problém.
Beru antikoncepci druhým měsícem stím, že při prvním platu jsem špinila skoro po celou dobu. Pak jsem měla menstruaci, která byla velmi slabá. Dělala jsem si testy a byly negativ. Začala jsem druhé a už jsem nešpinila a teď čekám již čtvrtý den na menstruaci a pořád nic. S přítelem dítě ještě nechceme. Potřebuji poradit zda je to v pořádku nebo ne. Jenže je tu ještě o něco větší problém jsem u přítele v Praze, ale svého gynekologa mám v Mostě. Tak se chci zeptat zda bych mohla do nějaké nemocnice v Praze kde by mě vzali bez problémů. Prosím o radu. Děkuji moc! ![]()
Mám dvě děti, několik let jsem měla tělísko, které mi velkými stahy dělohy samo vypadlo. Nevyhovovalo ani partnerovi, píchalo ho a mě způsobovalo silný menzes. Byla mi ale zjištěna leidenská mutace(poruch srážlivosti), hormonální antikoncepce mi nebyla nedoporučena a mezitím, co jsme přemýšlela, zda jít na sterilizaci nebo zvolit ještě něco jiného, jsem otěhotněla(to nebyl ani jeden z mých hlavních plodných dnů). Podezření jsem měla záhy po styku, ale když jsem si dělala asi 9. den těhotenský test, vyšel zcela jednoznačně negativně, což mě úplně uklidnilo. Téměř po týdnu vynechání menstruace jsem si znovu udělala test a byl pozitivní. Domluvila jsem se v nemocnici na pilulce, do jedné nem. jsem měla mít všechna standardní předoperační vyšetření(výsledky vyšetření krve)a žádost o interrupci s vyšetřením od gynekologa, v jiné stačilo mít žádost a potvrzení těhotenství od gynekologa, pilulky stály ale 4500Kč. Hned den po zjištění těhotenství jsem se chtěla objednat k lékaři pro žádost v domnění, aby to bylo co nejrychleji vyřízeno, doktor mojí návštěvu ale o pár dní oddálil, že ještě nebude nic vidět na ultrazvuku. Přišla jsem o pár dní později, těhotenství potvrdil, ale prý ještě nevidí srdce a musím přijít později. Něco úděsného. Volala jsem primářce do nemocnice, ale ta mi to víceméně potvrdila. O týden později mi gynekolog konečně potvrdil primitivní srdíčko a napsal žádost. Byla jsem v 6 týdnu + něco. Hned druhý den jsem si šla konečně pro prášek, paní doktorka mě tam upozornila, že jdu za pět minut dvanáct a když jsem jí pověděla, že můj doktor to téměř o 14 dní protáhnul, oznámila mi, že stačí mít potvrzené těhotenství v děloze. Vzala jsem si tři prášky a za dva dny jdu pro další. Po konečné kontrole za 14 dní měním svého gynekologa. Zřejmě se rozhodnu pro sterilizaci, už nic takového nikdy nechci absolvovat. Snad moje zkušenost někomu pomůže.
Po prvních třech pilulkách se nedělo vůbec nic( jen nevolnost, ale tu jsem měla i před tím), třetí den, kdy jsem šla pro poslední pilulku, bych opravdu doporučila vzít si opravdu silné vložky a další s sebou (a zajištěnou co nejrychlejší dopravu domů)protože během té hodiny čekání v čekárně mi začalo už po 15 min. velmi silné intenzivní krvácení, kdy z vás jde úplně všechno-jako z kohoutku(vzhledem k tomu, že na wc v čekárně nebyl ani toal. papír dost nepříjemné), několik dalších hodin to pokračovalo v podobě silné menstruace se sraženinami. Takže na poslední pilulku určitě být připravená..
Ahoj holky byl nekdo na te potratove pilulce Mifegyne? zajimaji me vase zkusenosti s touto metodou a jak to probíha? Me dr rekl že budu 2hodiny v nemocnici a pak me pusti domu a to je vsechno? Nebo lepsi jit na kyretaž kde to je jistejsi? cetla sem že se to nemusi povest a pak stejne jdete na kyretáž..to se pak plati dalsi penize? prosim vase nazory proc jdes na potrat si nechte jsme dospele
..diky