Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, mám za sebou první návštěvu v nemocnici po potratove pilulce. Od včerejška mám mírné bolesti v podbřišku, ale spíš mě děsí že je mi strašně zle od žaludku, opravdu je mi pořád na zvracení, když si stoupnu jsem hrozně malátná, takhle zle mi snad ještě nebylo, mám nechuť k jidlu. Volala jsem ráno sestřičce a ta mi řekla že to mám zkusit vydržet, že ale většinou tyhle problémy jsou až po té druhé tabletě. Na tu mám jít zítra a popravdě absolutně nevím jak to v tomhle stavu zvládnu. Jde se mnou manžel. Prosím měl někdo podobnou reakci hned takhle po té první tabletě?
strašně se bojím… děkuji moc
A není to spíš tím těhotenstvím taky? Oni ty hormony nezmizí hned.
@pikola já právě nevím, ale mě doteď vůbec zle nebylo, opravdu to začalo až po té pilulce. Jsem v 6 týdnu a ranní nevolnosti nebo podobně jsem vůbec neměla. ![]()
@AndreaLucy tak nevolnosti můžou přijít v těhotenství kdykoliv
@AndreaLucy a přečetla sis příbalový leták, který ti k tomu dali? Tam jsou vedlejší účinky. Ta pilulka není nic hezkyho, po té druhé zitra začneš hodně krvácet, přijdou silné bolesti, tak se na to připrav. Je to bohužel normální. Ibalgin a lehnout do postele, bude to jako hodně silná a bolestivá MS.
@AndreaLucy Nechci te stresovat jeste vic, ale zkusila bych se domluvit na revizi. Potratova pilule byl můj nejhorší zazitek v zivote. Bylo to strasny.
Detaily netřeba popisovat, ale pokud by to slo, sla bych na revizi.
Je to proste regulérní porod se stejnými bolestmi. Mela jsem piluli i rodila a Oboji je stejne. S tim rozdilem, ze tady nefunguje žádný hormon stesti. ![]()
A jak dlouho prosím tyhle nesnesitelné bolesti trvají? 😔 Po tom co mi tu píšete je mi zle ještě víc.. Strašně se bojím.
@AndreaLucy píše:
A jak dlouho prosím tyhle nesnesitelné bolesti trvají? 😔 Po tom co mi tu píšete je mi zle ještě víc.. Strašně se bojím.
U mě trvaly 5dní každý den skoro 6 hodin jsem stala v teple sprše a žádné léky nepomáhaly.
Ale pozor, taky jsem četla spoustu příspěvku, ze to nekdo mel pouze jako menstruaci. ![]()