Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Pro každýho je důležité něco úplně jiného.
Najíst, napít, oblíknout, vyspat, vykoupat, kočár/nosítko, šátek.
Když si zajistiš tohle, časem odhadneš co ještě potřebuješ. ![]()
Prodávají se i startovací balíčky od plen, po koupání
Teď po trech dětech bych považovala pro první rok života za podstatně pořídit oblečení, podložku na podlahu, kočárek a par nějakých hraček a knížek různého typu (aby to nebylo všecko úplně stejný, ale naopak kazda na jiném principu a bavilo i tebe si s tím hrát).
Vkladacka, zatloukacka, něco, co mluví, něco, co hraje, něco, na čem dite muže samo hrát, vkladaci kelímky, kostky pevnější, měkké kostky, duplo, gumova knížka, latkova knížka, hrazdicka na kočárek, nějaká hračka do ručičky, neoc prostorového zajímavého a nějaké Kousatko a taky auticko a chrastitko. Nějaké pevné knížky se zvukem i bez, pastelky a papíry. To je asi co jsem užila já pro nejmenší. Klidně i nějaká lopaticka a kyblicek na Písek. Plysacek nebo muchlacek se taky užije, ale to bych nekupovala, to většinou lidi postupně dítěti dávají ![]()
Příspěvek upraven 18.01.24 v 11:10
přebalovací pult? někdo používá někdo ne? plenky (jsou různé velikosti… z nejmenší dítě rychle vyroste)
kojící polštář? za mě nutnost pro jiné zbytečnost…
oblečení velikosti.. nevíš jak velký dítě e ti narodí… jak rychle poroste.. záleží na ročním období,,,
hračky… ua mě dobrý závěsné hračky nad postýlku…
co určitě budeš potřebvoat je sedačka… vajíčko já hodně používala.. někdo třeba zase vůbec,.
@ludmilaadamkova tak ale zase když chytne nějakou dobrou akci na bodycka, overaly, tak proč si zas nevzit do foroty? Taky jsem to tak dělala a pouzila jsem pak vše, co jsem si koupila. To se užije snad vždy. Jo, na autosedacku vajíčko jsem zapomněla, taky nutnost, tedy pokud je v rodině auto.
@Semtex píše:
@ludmilaadamkova tak ale zase když chytne nějakou dobrou akci na bodycka, overaly, tak proč si zas nevzit do foroty? Taky jsem to tak dělala a pouzila jsem pak vše, co jsem si koupila. To se užije snad vždy. Jo, na autosedacku vajíčko jsem zapomněla, taky nutnost, tedy pokud je v rodině auto.
Tak jasný… ale nekupovat to v 50 vnebo v 56 ale pak ve větším číslu… moje ségra si nakoupila předem výbavičku 56-62 a narodil se jí 4 kilovej obřík s extrémním apetitem co 56 měl jen v porodnici
a já zase naopak dle sestry měla vše od 62 a pro dítě potřebovala i 50 sátku
cA 62 asi 2 týddny
Mám teď druhé dítě. Na mimino jsem téměř všechno koupila z druhé ruky. Dnes bych si dopředu koupila kočár, vajíčko do auta, postýlku, hojdavak a péřovou zavinovačku. Plus oblečení. Na první jsem třeba měla málo bodyček, protože byla blicí dítě a měla velkou spotřebu. Měla jsem spací pytle, ale obě děti to nesnáší. Ocenila jsem přebalovací pult s komodou. Hračky - jak je popsáno výše. I když u druhorozeného mám pocit, že si vystačí s lavorem, košem na prádlo a smetáčkem (9 měsíců).
Ono se obejdes prakticky beze všeho, musíš mít pleny, oblečení, v čem dítě přepravovat (aspoň šátek když ne kočár), kde spát (ale to muze i s tebou v posteli) a většina věcí je proste jen na usnadnění práce
to už je na tobě, jestli potřebuješ zidlicku, nebo dítě nakrmis na klíně nebo ve vajicku. Jestli potřebuješ prebalovak, nebo přebalis na posteli atd atd ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Tak jasný… ale nekupovat to v 50 vnebo v 56 ale pak ve větším číslu… moje ségra si nakoupila předem výbavičku 56-62 a narodil se jí 4 kilovej obřík s extrémním apetitem co 56 měl jen v porodnicia já zase naopak dle sestry měla vše od 62 a pro dítě potřebovala i 50 sátku
cA 62 asi 2 týddny
Jo, já taky. Nakoupila jsem všechno 62-68 a pak se mi narodil 2,5 kg stažený králíček. Musela jsem poprosit návštěvy, aby koupili něco úplně nejmenšího a přivezli to. Velikost 68 měl v 1 roce.
@AnastazieB píše:
Jo, já taky. Nakoupila jsem všechno 62-68 a pak se mi narodil 2,5 kg stažený králíček. Musela jsem poprosit návštěvy, aby koupili něco úplně nejmenšího a přivezli to. Velikost 68 měl v 1 roce.
tyjo 2.5 to snad neměl ani 50 tku… malá se narodila 2,98 qv měla právě tu 50 tku…
To ale záleží na tobě a tvých prioritách.
Zaklad je asi oblečení, postýlka, vajíčko, kočárek, pleny, kosmetika, léky…
Další věci, který pro mě nutné byly: hnízdečko, zavinivačka, monitor dechu, chůvička, přebalovák, podložka na zem, hrazdička, nějaký hračky… Židličku jsme pořizovali až před 1. rokem. Měli jsme takové houpátko ve tvaru vajíčka, kde jsem krmila.
Mám zimní dítě, takže jsme pořizovali i fusak.
Dítě bylo na Um, takže jsme ještě pořizovali láhve.
Naopak jsem nikdy nevyužila nosítko, šátek…
@AnastazieB píše:
Nutný základ je oblečení, nějaká kosmetika na dítě, něco na pupík + teploměr a pleny a nějaké hračky.
Malých oblečení jsou tři tuny, prodává se to v super stavu i použité, protože ty děti hrozně rychle rostou. Velikost Ti nikdo nepoví, protože start má každé dítě jiný.
A pak je to na preferencích rodiny a dítěte.
Moje dítě nemuselo mít postýlku, lehátko ani kočár. Vše nesnášelo. Vyhodit za to tisíce tak mě klepne:) Jen pro příklad.
Jedno z dětí, ještě v době kdy nebylo Pepco a z bazaru fungoval tak mimibazar se mi narodilo dítě s 2,5kg a 50 cm. Nečekaně o 5 týdnů dřív. Domu jsme se dostali až společně. Vše má nějaké řešení. Hlavně v dnešní době.
Sourozenec s porodní váhou skoro 5kg, velikost 56 neoblíklo nikdy. 62 mělo asi na měsíc ![]()
Příspěvek upraven 18.01.24 v 12:04
Ahoj, prosim o radu, co duleziteho postupne koupit diteti behem prvniho roka zivota (napr. nocnik, jidelni zidlicka…)? Pripadne i prosim o tipy na ruzne hracky
Diky!