Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky jen prosim rada sem 7 dni před MS muze uz byt tehotensky test pozitivni? Delala jsem si ho a jsou tam dve čárky mam brutalni priznaky bolest prsou nemuzu si na ně ani sahnout a bolesti podbrisku neni brzo na priznaky? ![]()
Pokud tam 2 čárky vidíš tak pozitivní je, ale do ms máš ještě dost času takže jak to dopadne ti nikdo neřekne.
Znamená to, že v začátku je to vždycky 50/50 jak to dopadne. Test taky mohl být vadný, zkus se otestovat znovu ráno z ranní moci. Můžeš mít ale rozhozený cyklus a klidně tak může být. Většinou se ukazuje nepatrna druhá čárka tak nejdříve 3 dny před očekávanou ms.
Příspěvek upraven 19.05.25 v 18:43
Pokud jsi alespoň 11 DPO, tak by se už ukázat pozitivní mohl.
@lucynka25 i kdyz mam nevolnosti a i ty prsa? Nemuzu vydrzet jak boli
@Andy146 přitomnost a intenzita příznaků nevypovídají absolutně nic o prosperitě těhotenství…
@Andy146 pokud test nebyl vadný a byl správně proveden, tak jsi to odhalila velmi brzy. Místo toho kolik dní máš do ms by jsi mohla uvést kolik dní jsi po ovulace. Někdo najde čárku na testu už 9 DPO a někdo třeba a 12 DPO. Tím že někdo mívá ovulaci posunutou, je tutdž informace o tom kolik dní máš do MS nevypovídající.
Ahoj holky. Mám otázku. Jsem po kyretazi. Dodrzela jsem 6ti nedeli. Menstruace mi začala 13.4 2025 a skončila 18.4.2025. Ovu probíhala mezi 23.4. a 29.4. Mezi tím byl pohlavní styk. Tento měsíc jsem to měla dostat 12.5.2025 ale nepřišla a teď mám 7 dní zpoždění. Test jsem si udělala ale byl negativní. Poboliva mě v podbrisku a chodím často na malou. Myslíte že bych měla ještě vydržet? Moc děkuji za odpovědi ![]()
@Andy146 píše: Více
A nejsi náhodou těhotná z minulého cyklu? Psala jsem, že místo menstruace bylo jeden den špinění.
@AnonymkaAL pokud jsi si jistá ovulací tak by u mělo být něco vidět. buď bylo ovulace dost posunutá a ještě se těhotenství neprojeví nebo těhotná nejsi. Já jsem po samovolném potratu měla první ms přesně po 28 dnech, a další byly se zpožděním i víc jak 7 dnů. Totálně se mi hormonama rozhodil cyklus a já si ho dávala dohromady. Tělo potřebuje čas. Zkus projistotu za 2 dny test, pokud bude negativní tak týden počkat a pak k doktorovi na kontrolu. Nebo zkus podpořit cyklus bylinkami.
@miamia142 Dekuju. Já ještě počkám. Pokud se do tohoto týdne nedostaví tak si udelam test. Poté zavolam lékaři 🙂