Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Normálně to řekni na férovku, jaké pak vytáčky. Dostala jsem to a je mi blbě, do bazénu nejdu. Hotovo.
Snad každá žena tohle pochopí ![]()
No a nemůžeš prostě říct pravdu? Jinak asi budeš muset říct třeba to, že máš teplotu, nebo prostě něco, z čeho bude jasné, že jsi nemocná, aby tě nenutili jít taky
A proč neřekneš pravdu? ![]()
Já, když mám menstruaci, tak jí mám hodně silnou a taky bych do bazénu nešla. Je to blbý načasování, ale buď vymyslíte náhradní plán a nebo se uvidíte jindy. Každopádně dej vědět, co nejdřív, aby to sestřenice věděla a mohly jste se domluvit.
Já bych řekla pravdu. Že jsi to dostala a máš obavu jít do bazénu. Sestřenice je žena, pochopí to, může i dobře poradit. Menstruace není nic, za co by ses měla stydět.:kytka:
@Lil Kitkatt píše: Více
Tak malému dítěti asi nemusí vysvětlovat, že má menstruaci, ne? Řekla bych, že mi je moc špatně, to pochopí i malé dítě.
@Kipa22 píše: Více
Tak logicky jsem myslela tu dospělou sestřenici, ne. ![]()
Tak sestřenice to snad pochopí a dítěti řeknete, že je Ti bohužel špatně.
Co je na tom?
Byť jsem budoucí etáta (čekáme holčičku), přikláním se k názorům ostatních.
Jsi ve věku, kdy je to naprosto přirozené. Nemůžeš za to, že se to stalo, to je přiroda.
Sestřenice jakožto žena to zcela jistě pochopí.
Podle mého názoru je lepší podat to tímto způsobem, ze kterého vzejde třeba nějaká alternativa, než to zazdít výmluvou, protože jak jsi sama psala,,Na druhou stranu mě to mrzí, protoze jsme se dlouho neviděli".
Takto nejen, že je to zcela pochopitelné, ale třeba se i uvidíte. U výmluvy/lži si myslím, že se o toto připravíš ![]()
Urcite rekni nárovinu pravdu, ze mas silnou menstruaci a nechces se hlidat v bazenu, ze ti to je neprijemne a nekomfortní, ze budeš muset vynechat, ze jsi oslabena, neni ti dobre, vse tě boli a necítíš se ok… dalsi vec jsi oslabena mohla by jsi chytit i mocak kvasinky atd z bazenu… Nejezdi a rekni pravdu! ![]()
Jo zlato, tohle jsme s dcerou řešily v létě. Dovolená u moře. A vyřešily to menstruační plavky na 1* ![]()
Normálně řekni pravdu, to přece každý rozumný člověk pochopí. Menstruace je naprosto přirozená věc, není se za co stydět ![]()
@Lil Kitkatt tak tě to řekni normálně a nevymýšlej výmluvy a omáčky okolo…pochopila bych, že to nechceš hlásit tátovi, dědovi, tchánovi…ale holce to normálně řekni, tak půjdete společně jindy a nebo to zkusíš s tamponama
já jsem od 18let nic jiného ani nrpoužívala, vložku opravdu vyjímečně, i ta ti může protéct a ten tampon si můžeš jít normálně na zacjod vyměnit…
Chápu že je ti 16 let a přijde ti to ještě trapné asi tohle říct. Ale opravdu na tom není vhbecznic špatného a normálně to řekni.
Dobrý den všem, dnes večer jsem to dostala, ale zrovna zítra máme naplánovaný, že pojedeme do aquaparku s malým bratrancem a dospělou sestřenicí, když je ten víkend a pak prázdniny, takže je to průser, protože mi vychází ještě ke všemu na ten zitrek 2.den a ten je nejhorší a nejsilnější a s tím fakt do bazénu nechci i mě bolí záda a břicho a v bazénu to furt hlídat a bát se že bude nehoda a všichni to uvidí to fakt ne. Na druhou stranu mě to mrzí, protoze jsme se dlouho neviděli Prosím potřebovala bych poradit nějakou dobrou vymluvu, abych tam nemusela, znáte neco, vůbec nevím jak to vyřešit, je mi teprve 16, ale jedeme tam az zítra navečer tak mám ještě trochu času něco vymyslet