Potvrzení daně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Potvrzení daně
Ahoj holky mám na vás takovou prosbu. Chci se zeptat jestli nevíte kam jít zažádat o potvrzení že nepobírám daně na dítě? Přítel to potřebuje do práce a já nevím na koho se obrátit. Byla jsem zaměstnaná, ale v průběhu rodičovské dovolené firma krachla a vždy když jsem potřebovala toto potvrzení tak jsem pro něj chodila do zaměstnání.
Teď nevím, jestli zažádat na úřadu práce nebo na sociálce když pobírám rodičovský příspěvek?
Děkuji mockrát ![]()
Ať nelítám všude možně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Čestné prohlášení, dávám manželovi každý rok a to zaměstnána jsem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše: Více
Tak to je jeho účetní odvážná jestli jí to stačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 je to firma o 1000 zaměstnancích, mají svůj formulář, jen vyplním, podepisu a manžel hodí na uctarnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše: Více
Tak to že mají 1000 zaměstnanců neznamená, že nemusí dodržovat zákony ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
Tak pokud mzdovka zpracovává 1000 zaměstnanců, tak těžko může tušit nebo netušit, která matka od dětí má nebo nemá zaměstnavatele. Za to si zodpovídá každý zaměstnanec sám. Takže @lucynka25 chyba je u manžela. Ten formulář je pro matky, které nemají zaměstnavatele. Podle zákona je manžel povinen doložit potvrzení tvého zaměstnavatele, že ty si děti neuplatňuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 nevím, vědí, že pracuju, vždycky to tak stačilo, neřeším. Nepodvadime, tak nikdo nemůže nic říct. Daně bereme 1× za rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zažádat o potvrzení, že nepobíráte daňové zvýhodnění na dítě, musíte na finančním úřadě. Obraťte se na finanční úřad v místě vašeho trvalého bydliště a požádejte o vystavení tohoto potvrzení. Doporučuji předem zavolat nebo se podívat na webové stránky, zda nemají formulář, který je třeba vyplnit.
- Citovat
- Upravit
@lucynka25 nikdo nříká, že podvádíte. Akorát nedodržujete zákon §38l zákona o daních z příjmů. Jestli si to tak chceš dělat, tak to dělej. Ale neraď to jiným.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 to jsem vážně netušila a je zvláštní, že ani jedna z účetních
Brala jsem to že své zkušenosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit