Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
ne,to vůbec nevadí.to je tak běžný.My dostáváme tyhle doklady s mnohem větším zpozděním.
zanes to tam co nejrychleji co to pujde myslím že to až tolik vadit nebude ![]()
je to i nereálný,aby s tim každý hned běžel do zaměstnání nebo na OSSZ.
tak já ho vždy posílala a čím déle jím to pošle tím hůře pro ní opozdí se pak penízky
Já jsem lístek na peníze nosila,vždycky k poslednímu v měsíci,po mě to tak chtěli ![]()
no,je jasný,že čím dřív se to pošle, tak líp, ikdyž oni na to maj snad lhůtu 30 dní, na vyřízení.A v té naší velké firmě se 180 zaci, kde jsou střediska po půlce republiky je fakt občas práce do dát do kupy,takže se to tam dostává až se to dostane k nám, my to zpracujem a co nejdřív odesíláme.Jinak to snad ani nejde. ![]()
my mnáme firmu o asi 3 tis zaměstnancích a vždy to bylo v pohodě takže o počtu lidí to není a jinak pobočky jsou po celé čr
Já si myslím že to vůbec ničemu nevadí.Já dostávám lístek taky k poslednímu v měsíci.občas mi ho sestřička vypíše dřív,ale stejně ho zaměstnavateli dávám až v poslední den nebo den před.Tak pak záleží jak to zpracují na soc. a kdy ti to přijde.Jsme doma od prosince a první nemocenská mi přišla 31.ledna ![]()
Ale rozhodně nevadí,když jim to pošleš později ![]()
já jim ho dávám k 1. a pak jsem se dozvěděla,že mzdovka to stejně suší dokud těch lístků nemá víc,stalo se mi,že to posílali i až 15. ![]()
Potvrzení se vystavuje vždy k poslednímu v měsíci. Sestra mi taky většinou vystavuje když mám poradnu a to bývá kolem poloviny měsíce, ale posílám až na konci. Mě se tedy prozatím (klepu) nemocenská neopozdila. Byla jsem na nemocenské 3 měsíce už loni v létě a nemocenská vždy do konce měsíce dorazila. Teď jsem dostala první (na rizikovce) a taky byla kolem 25. na účtu.
Chtěla bych se zeptat, dostala jsem lístek (potvrzení o trvání prac neschopnosti). Kolegovi ho doktor vystavil 29.2 i podpis je k 29.2. Fyzicky jsem ale dokument o trvání neschopnosti obdržela až dnes. Vadí že je podpis ke konci února ale já to tam fyzicky zanesu dnes nebo zítra?