Potvzení o studiu - kdo zjistí, že jsem studium ukončila

29.2.24 18:09

potvzení o studiu

Ahoj, měla bych dotaz na vás ohledně ukončení studia na VŠ. Za měsíc ukončuju studium na vysoké škole, ale mám potvrzení o studiu, které je až do 31.8. Chtěla jsem se zeptat, zdali VŠ nějak kontaktujou ostatní instituce (VZP, Sociální péče) o tom, že student nejsem? Doklady mám doložené a od září chci začít studovat na nové škole, ale když teď přijdu o příspěvek, který dostávám, už to nejde obnovit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20915
29.2.24 18:47

Tak dopravní podnik a plavecký bazén to zjišťovat nebudou. Ale VZP a úřady to zjistí hnedka, VŠ je určitě informují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32197
29.2.24 19:16

Tady máš do kdy a za jakých podmínek máš status studenta : https://student.finance.cz/…ysoke-skole/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2375
29.2.24 19:57

Socialni nemáš. Od roku 2010 se studentum od 18 let nezapocitaba studium jako náhradní dobu důchodového pojištění.
Tady nic.

Zdravotni pojisteni - ano - velmi důležité. Musíš si platit zhruba 2000 měsíčně nebo si najít práci nebo se jít evidovat na urad prace (když budeš na UP, nemusíš si platit zdravotni jako samoplatce).

Hned jak budeš mít potvrzení o ukončení studia, musíš informovat zdravotní pojišťovnu.

Dopravní podnik a bazén…tam nebudou zjišťovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2375
29.2.24 19:58

Socialni péče? Co tím myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
29.2.24 20:11
@esterka777 píše:
Ahoj, měla bych dotaz na vás ohledně ukončení studia na VŠ. Za měsíc ukončuju studium na vysoké škole, ale mám potvrzení o studiu, které je až do 31.8. Chtěla jsem se zeptat, zdali VŠ nějak kontaktujou ostatní instituce (VZP, Sociální péče) o tom, že student nejsem? Doklady mám doložené a od září chci začít studovat na nové škole, ale když teď přijdu o příspěvek, který dostávám, už to nejde obnovit.

O jakém mluvíte příspěvku? Co to je Sociální péče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.2.24 21:27
@jejjej píše:
Socialni péče? Co tím myslíš?
jsem v pěstounské péči a dokládám potvrzení o studiu, nijak se o mě už nezajímají jednou za půl roku doložím potvrzení a nikdo to neřeší. Ale když ztratím za měsíc status studenta pěstounská péče se zruší. Moje otázka je, když mám potvrzení o studiu, které je do 31.8., tak že to vše poběží dále do nového semestru.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20915
1.3.24 07:14
@esterka777 píše:
jsem v pěstounské péči a dokládám potvrzení o studiu, nijak se o mě už nezajímají jednou za půl roku doložím potvrzení a nikdo to neřeší. Ale když ztratím za měsíc status studenta pěstounská péče se zruší. Moje otázka je, když mám potvrzení o studiu, které je do 31.8., tak že to vše poběží dále do nového semestru.

A proč tedy ukoncujes studium a nenecháš jej běžet, když moc dobře víš, že se tím strelis do vlastní nohy?

Jinak samotné potvrzení o studiu je jen papír. Buď jej někdo bude ověřovat nebo ne. Každopádně VZP se to dozví určitě a úřady taky, jelikož té škola odhlásí k tomu datu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15367
1.3.24 08:13
@esterka777 píše:

Tak neukoncuj studium teď, ale až na konci semestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2375
1.3.24 08:18

@Alušáček neúspěšně studium se odčítání od celkové doby studia která je zdarma

Pokud by se prodluzovalo to druhé studium, platily by se vysoké poplatky desetitisíce za semestr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
2.3.24 13:14
@esterka777 píše:

Ahoj, co se týče příspěvku tak to musíš oznámit. Já jsem tohle řešila při přerušení se sirotčím důchodem. To že máš vystavené do konce srpna neznamená, že ten status budeš mít do srpna i když přerušíš. Já to oznámila hned v den ukončení, poslali mi ještě jedno sirotčí, což jsem je kontaktovala a bylo mi řečeno, že je to tak pravděpodobně ok a teď skoro po roce se ozvali, že to sirotčí navíc mám vrátit. :) Takže si tohle pohlídej, abys pak tu částku nemusela vracet. Zjistila bych si jaké máš lhůty na to, že jim oznámíš, že nejsi student. To samé na pojišťovně (já třeba oznamovala, že nestuduju, ale doložila jsem jim hned pracovní smlouvu). Zbytek…asi podle toho jestli ti zůstane ISIC… v kině s platným ISICem nemají jak na to přijít, že už nejsi student. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze