Pouzivat perovku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
20.5.09 07:13

Pouzivat perovku?

Ahoj, mame perove deky cca 30 let,dostali jsme je venem,uz z nich sem tam neco odleti a ja nevim jestli mam nechat periny vycistit nebo poridit jine?Prece jenom je to alergen a prcek se mi v nich rad vali..Nina

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8793
20.5.09 07:38

a má nějaký problém? jestli ne tak proč to řešíš? 8O Pokud mu z dosahu hodláš odstranit vše na co by mohl být alergický, pak máš jistotu že nakonec na něco alergický bude… já bych je akorát nechala vyčistit pokud už vyčištěné nebyly před tím než jste je dostali… nebo si je můžeš nechat i přešít… ale to že z nich občas ulítne brko je naprosto normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.5.09 08:26

No, spise jsem si rikala jakou to ma zivotnost?Jestli je to porad ok..

• Citovat
  • Upravit
8793
20.5.09 09:10

Pokud se v tom spalo - stačí 1× za rok tak tomu nic není, v opačném případě se do toho mohly dát nějaké brebery a to zjistíš když to dáš vyčistit nebo se podíváš dovnitř. peří má životnost dlouhou, když i teď můžeš v muzeu najít brka několik století stará…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
20.5.09 10:11

Peřiny s peřím se u nás čistí 1× ročně, ať se v nich spí nebo ne. A sypek se vyměňuje asi po 5 letech. Doporučovala bych vyčistit a novej sypek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
20.5.09 13:08

Jiné bych nepořizovala. Vyčistila bych je a byla ráda, že je mám. Já spím v peří odjakživa a naprosto v poho. Pod ničím jiným se mi nespí tak pohádkově jak pod duchnou od babičky. Sama jsem s babičkou škubala husy a drala peří a o to větší mám k těmto peřinám vztah… Absolutně žádná alergie… Naštěstí!!! Čistíme asi tak 1× za dva roky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
20.5.09 20:10

My teda peri davame prednost. A sem tam - treba kdyz se nekdo pocura ci poblinka :wink: putuji proste do pracky a pak do susicky. Pokud mas nejaky spatny pocit, tak pridej dezinfekci, ale uz v te susicce je tak horko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
21.5.09 08:00

Hellenko: prosím Tě, a to fakt péřovou peřinu dáš do pračky? A pak do sušičky? Deka se mi tam nevejde, ale polštář jo… Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
21.5.09 10:15

Peří bych teda do pračky nedala. Zničí se. Jestli nemáš 30 let peří čistěné, tak bych jej nechala vyčistit opakovaně - aspoň 2×, nechala je přebrat a dala nové sypky. Vše ti udělají v čistírně peří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
21.5.09 10:18

Peří jsem nikdy nezkoušela prát v pračce, ale třeba péřovou bundu nebo vestu jo a vždycky jsem k praní přidala aspoň 1 tenisovej míček. Nebo klidně 3. A při schnutí to chce opatrně rozdělávat ty sežmoulaný cucky peří. Takže práce je s tím dost. Osobně bych peřiny radši nechala pořádně vyčistit než je zkoušet doma prát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
21.5.09 11:15

Perina se mi do pracky tak akorat vejde. Peru je casteji, peri jev pohode a o zezmoulane kousky se postara prave ta susicka :wink: Prace s tim teda zadna extra neni, a je mi to prijemnejsi, nez to nechat nekoho buhvijak chemicky cistit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
23.5.09 15:06

Já bych 30 let starý péřový peřiny dala určitě vyčistit a přešít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
25.5.09 08:49
janine24 píše:
vždycky jsem k praní přidala aspoň 1 tenisovej míček. Nebo klidně 3.

Janine, to slyším poprvé. Proč ty tenisáky? 8O Pouč mě, prosím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný