Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Maminky přemýšlím o koupi moskytiéry na sporťák, používáte jí?? má to smysl?? S kočárem chodíme jen na procházky, na zahradě mi malá sama spát v kočáru nebude, musíme jezdit.
Syn spal na zahradě a moskytiéru měl asi tak jednou, za mě zbytečnost.
V lete bez ni ani ranu, bala jsem se, ze deti neco postipe, ty vosy byly dost agresivni. Ale pouzivala jsem jen na hlubokac nebo na spani, kdyz ditko sedi ve sportaku, tak uz vse sunda.
Ja bych ji letos v lete nejradeji nosila i kolem sebe
Vosy nesnasim a letos jich na muj vkus bylo hodne a docela dost dorazely.
@Tunrida píše:
Ja bych ji letos v lete nejradeji nosila i kolem sebeVosy nesnasim a letos jich na muj vkus bylo hodne a docela dost dorazely.
souhlasím,
moskytiéru používám jak na hlubokou korbu, tak i teď na sporťák, ale moje děti spí celoročně každý den 2h venku pod stromem.
@JItunkaTerunka děti ji měly kdykoliv venku spaly v kočáře, i ve sporťáku. Na procházce ne
V létě používám každý den. Na spaní. Když jsem vyjela na „koukací“ vycházku, tak ne, ale jakmile jsem sklopila sporťák do lehu, hned jsem jí nandala. Mouchy nekoušou, ale budí a komárů a vos tu máme vždycky spoustu. Není to investice za 1000,– a vejde se do kapsy.
Kdyz syn spal treba na chate na zahrade, tak ano. Koupila jsem na Aliexpresu za 2$ univerzální, takze zadna extra investice.
@JItunkaTerunka Moje dítě taky nespalo ve stojícím kočáru, musela jsem furt jezdit, takže tím se hmyz „odproudil“ - moskytiéru jsme snad ani nevybalili. Dítě jsem chránila spíš plenkou nebo jiným stínítkem před sluncem.
Jako kdybys ji ke kočárku měla, můžeš zkusit, ale extra bych ji nepořizovala.
Tak v létě jsme na chalupě snad nepostavili ven kočár bez moskytiery. Ty vedra byla fakt výživná a toho hmyzu je tam dost i bez toho. V Praze jsem moskytieru nepoužila nikdy ![]()
@JItunkaTerunka měla jsem doma šitou ze záclony a používala jsem jí na zahradě. Za mě je zase zbytečnost pláštěnka, tu jsem všeho všudy použila dvakrát u každého dítěte. Malý déšť zvládáme i bez igelitu a ve velkým ven nelezu.
@JItunkaTerunka píše:
Maminky přemýšlím o koupi moskytiéry na sporťák, používáte jí?? má to smysl?? S kočárem chodíme jen na procházky, na zahradě mi malá sama spát v kočáru nebude, musíme jezdit.
v létě jo, máme tu hodně sršňů a poté, co malý skončil po bodnutí vosou na JIP nehodlám riskovat. Ale jako jinak fakt ne ![]()
@Aspera Tak já pláštěnku zas dost využila u korby - dávala jsem je spát ven i v dešti, tak tam kočár stál třeba 2 hodiny.
@Aspera píše:
@JItunkaTerunka měla jsem doma šitou ze záclony a používala jsem jí na zahradě. Za mě je zase zbytečnost pláštěnka, tu jsem všeho všudy použila dvakrát u každého dítěte. Malý déšť zvládáme i bez igelitu a ve velkým ven nelezu.
Jéé, to mi připomnělo tchyni, když byla kdysi na procházce s kočárem. Pláštěnku jsem jí tam nedala a večer začal slejvák. Ona, místo aby zavolala a my bychom pro ně přijeli, tak se v tom dešti vypravila zpátky a když došla, tak kočár byl úplně durch
Měla to tak tak, ještě chvilku a z boudy by snad začalo kapat ![]()