Povinné plavání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2507
13.4.24 09:19

Povinné plavání

Ahoj holky,
Dcera 8 let, 2.trida, chodí ve škole povinně plavat, ted od pololetí. Po 3. hodině začala mít kašel a teď to tak pytlikujem. 1× nešla, pak šla, pak 1× nešla, to už učitelka hrozila že jestli nebudou děti chodit tak budou mít 2ku z TV.
Pak jsem ji poslala a zase se jí kašel zhoršil, což je jasný. Jenže co teď. Potřebovala by tak měsíc neplavat aby se toho kašle zbavila. Ale to by asi učitelka nedala.
Máte nějaké zkušenosti co s tím? Třeba jak na ten kašel. Kašle jen přes den, v noci ne. Odkaslava. Jinak je akční, není unavená že by bylo potřeba ležet. Nebo to nějak vykomunikovat se školou?
Taky chodí každé léto na intenzivní kurz plavání (příměstský tábor na týden ale plavou fakt hodne), letos půjde už po čtvrté.
Uz nevím co, nechci dceři uhnat zápal plic ale taky nechci at má komplikace ve škole. Budu ráda za nezaujate názory a zkusenosti.
Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64956
13.4.24 09:29

Omluvenku od lékaře, to musí učitelka respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29510
13.4.24 09:36
@Kaara píše: Více

Domluvila bych se s lékařem, aby jí napsal, že nemůže měsíc chodit na plavání kvůli přetrvávajícímu kašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
13.4.24 09:37
@vokishka píše: Více

Jenže lékař není povinen psát omluvenky.

Jinak dávat sníženou známku za neodchozené hodiny je totální bullshit a v klidu bych ji oznámila, že toto bys řešila přes ČŠI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29510
13.4.24 09:40
@Nowuka2 píše: Více

Stačí, když to napíše do lékařské zprávy, nemusí to být přímo omluvenka. Dcera teď nemůže cvičit po operaci a má to napsané v lékařské zprávě, že 6 týdnů bez sportu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
13.4.24 09:43

@Nowuka2 právě že už z toho začínám mít tik v oku :zed:
Ted jsem to počítala dohromady byli 9× z čehož dcera 6× plavala. To mi přijde ještě jako dobré skóre a reakce učitelky docela přehnaná.
Ale je fakt že ten kašel se prostě nelepší. Už mám děs co zas příští týden :think:
Kdyztak ta doktorka no, co mi řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64956
13.4.24 09:44

na takové věci je píšou, děcka běžně nosí, třeba že mají bradavici. A za neodchozené hodiny klidně můžou chtít přezkoušení. Prostě je to povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64956
13.4.24 09:46

ted 3×, ale ty plánuješ další 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
13.4.24 09:48

Snizenou znamku z TV za nemoc ucitelka opravdu dat nemuze.
Obrat se na reditele skoly, popripade na inspekci.
Neuveritelne, co si porad jeste ucitele dovoluji.
Snad mas to jeji vyhrozovani pisemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
13.4.24 09:51

@vokishka ja nic neplánuju. Ja se tu ptám na zkušenosti.
Ja bych plánovala at tam chodí i s kašlem ale po minulém plavání jsem se desila jestli nebude mít zápal plic. To bych raději to přezkoušení než ohrozit zdraví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64956
13.4.24 09:52

no opravdu je nejlepší zajít k doktorce, domluvit se s ní, ona napíše na papír, že měsíc nebude plavat a je to. Dcery to tak měly taky, kdysi. Ted to děcka taky nosí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
13.4.24 09:53

@VitaminC nemám nic písemné, to jen co dcera přinesla dom ústně. Ona si vše hned bere k srdci co učitelka řekne.
Tak mě zajímá jestli někdo řešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
13.4.24 10:20

Jednorázové omluvenky lékař psát nemusí.

Ale vydat zdravotní posudek, že má dítě zakázáno plavání na určité období (jestliže je k tomu zdravotní opodstatnění), to rozhodně musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
13.4.24 10:28

No, u nás se chodí od 1. třídy. Když byly děti nemocné celkově, tak samozřejmě zůstaly doma. Když nemohly jen ten den plavat, tak sice jely, ale zůstaly s učitelkama oblečené a koukaly na ostatní. Syn v první třídě taky chodil půl na půl, z 10 hodin byl 5. Ale těch 5 dnů byl vždy nemocný i ty dny kolem a nešel do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.4.24 10:40

Zašla bych za učitelkou, řekla, že dcera prostě plavat nebude kvůli přetrvávajícímu kašli a pokud s tím má problém, tak si na posledním plavání může dceru přezkoušet. Plavat umí, s vodou problém nemá, takže jakápak dvojka z tělocviku. Důležitý je zvládnout učivo a to dcera umí dopředu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi