Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak dlouho vydržela vašim děvčátkům záliba v růžové? Naši to drží už tři roky, ale teď váhám, jestli u věcí, které jí mají vydržet delší čas, kupovat preferovanou růžovou, nebo raději nějakou neutrální barvu. Aktuálně jí je 6, je u holek růžová v pohodě i v 8-10 letech, nebo už je později růžová mimo?
Nedělej si iluze, moc dlouho už to nevydrží, holky to nechtěli nosit kolem 6-7 let. Teď mi nosí jenom černou a já už zuřím.
A přestali nosit legíny a nosí tepláky. ![]()
Než nastoupila vlna černého kuklení
. Kolem 10-11 roku. Pak u starší přišla zamilovanost. Chce se líbit a zas má ráda barvy. Mladší dceru černá stále drží. Ale teď si na výletě koupila triko barvy olivové a světle modré. Už se zas vrací k barvám. Hurá, hurá
.
Zalezi taky, jak moc ji v tom podporujes.me mama ruzovou na dlouho znechutila.
@amalka3455 píše: Více
moje dcera od necelých 7 let chce vše černé, a vypadat jako Wednesday, smůla ovšem je (pro ni, ne pro mě) že v její velikosti ani vše černé nejde sehnat, ale růžovou úplně nenávidí
@stinga píše: Více
Taky Wednesday
a hrnky, fotky, klíčenky a vše černý.
@mamule42 Děkuji za zkušenost. Starší tohle období neměla, od čtyř let jede modrou, zelenou a černou, tak to neznám.
@negra Nenutím ji, sama si vybírá. A teď chce vše růžové.
Počkej, až přijde móda croptopu. To je taky teď trošku dřív, než jsem zažila u starší dcery.
@Kelsey píše: Více
Dcera Wednesday miluje, ale růžovou víc.
Ale u nás nikdy nefrčely licencované oblečky, nebo stylizace do postav z pohádek.
Mám osmiletou a barvy miluje (i tu růžovou) a ideálně ať jsou na tom koně, kytky nebo jiné zvířátka jako prase. Je koňařka tělem a duší a miluje všechno živé a nějak neočekávám, že se to změní, naopak ta láska je časem hlubší a hlubší, tak období černé u nás neočekávám…
Devítiletá ji pořád nosí. Samozřejmě ji kombinuje s jinýma barvama.
@amalka3455 píše: Více
Starší dcera na to přišla v šesté třídě, když měla vzor osmačky a deváťačky. Rozstříihala mikinu, aby měla croptop. Mladší o ten rok dřív. Mladší dcera je strašně hubená a nedalo se nic sehnat. První jsem starší dovezla z Prahy. Tehdy toho tolik všude nebylo, jak je teď. V Sinsay jsem kupovala první. Dneska vidím běžně u děvčat v druhé třídě. A je větší výběr.
Tak u nás růžová byla tabu barva zhruba do 3 let, pak jí vzala na milost a nosí v pohodě ještě teď v 9 letech, ale ona všeobecně není žádná čančavá dáma, tak ani ty kousky oblečení, co má v růžové, nejsou vyloženě volánkové, ale normální funkční věci. A tam se nebojím, že by je odmítla ![]()