Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
musí mít podpis někoho zletilého
spolužačce to podepsala kamarádka její rodiče to nevěděli alespon né tehdy
No mají co dělat aby to stihli, ale nemožný to není. Kluka poučte pořádně o ochraně.
@ka2ka píše: Více
Mám za to, že souhlas rodiče je nezbytný pouze v případě, že dívka nedovršila 16 let.
https://theses.cz/…Sucha_DP.pdf?… článek 1.2.3.
@ka2ka píše: Více
Od 16 let nemusí podpis ale zdravotnické zařízení je povinné pak zákonného zástupce informovat.Ale zaráží mě že chlapec se svěřuje matce že zbouchnul 16 tku, mohla jít na potrat potají a nechlubit se nikde, když to nechce říct doma.
@mamule42 píše: Více
tak někdo to musí zaplatit, může chtít synátor peníze
A proč by se syn nemohl matce svěřit? Zřejmě mají spolu přátelský vztah, takže se syn nebojí říct jí o svém průseru.
Plus, zřejmě budou potřebovat i peníze na zákrok. Pokud to není ze zdravotních důvodů, zákrok zdarma není.
Tak třeba spolu řešili variantu si to nechat. A kluk má asi s mamkou dobrý vztah když se jí svěřil. Nevidím na tom nic špatného. Navíc ta holka je napůl ještě dítě, tak nejspíš nějakou podporu psychickou potřebuje jestli to má doma na prd.
Zřejmě má syn s matkou lepší vztah a má k ní důvěru větší než ta přítelkyně s matkou, potažmo rodiči. To se stává.
Myslím si, že podpis rodičů nepotřebuje.
Když jsem byla na střední, tak šla na potrat moje kamarádka (17) a jsem si 100% jistá, že to rodiče neví dodnes…
Jsem se dozvěděla že přítelkyně od mého nejstaršího dítě je těhotná. Klukovi je 17, ona 16. Ona se rozhodla že půjde na přerušení těhotenství. Ale nechce to říct rodičům. Je to možná nebo je povinna ne informovat? A je vůbec realistické když už je v 10tt dostat tak rychle termín aby interrupce ještě byla možná?