Povodně - odmítnutí evakuace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13115
15.9.24 09:11

Povodně - odmítnutí evakuace

Sleduji situaci v republice a co mi teda hlava nebere je to, že se někdo odmítl evakuovat a teď čeká na pomoc, kterou jim ale nelze poskytnout… ( Vody je už moc, špatné počasí - nelze použít vrtulník k evakuaci)…
Vždyť to tu už bylo a není to zase tak dávno.
Jinak mi je nesmírně líto všech, které voda zaplavila. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Snorlaxik
15.9.24 09:13

@Magical-eyes taky mi to hlava nebere a hlavně pak budou volat o pomoc až ta voda stoupne nad únosnou mez a lidí z IZS kvůli nim budou riskovat životy :roll:

• Citovat
  • Upravit
32079
15.9.24 09:14

No já bych je v případě odmítnutí evakuace nechala být, kde jsou. Nikoho bych nezachraňovala. Odejít mohli, chápu, že někteří nechtějí, ale nevím proč by měli jiní kvůli tomu nasazovat svoje životy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.24 09:19
@Magical-eyes píše: Více

Asi jste nezažila že jste se evakuovali a mezitím co jste byla pryč vám vykradli dům :pocitac:. My to zažili dvakrát a dneska nás to asi čeká potřetí, bydlíme v nejhorší oblasti :,(.

• Citovat
  • Upravit
15398
15.9.24 09:19

Já to naprosto chápu, že nechtějí odejít. Spousta lidí si domy staví/opravuje roky … I v této situaci se najdou ku.rvy lidi a začne rabování … :roll:
Nehledě na to, že spousta lidí má zvířata. A nechce je opustit. I když spousta lidí má hospodářská zvířata v domech schované.

Moje babička má slepice a má je jak mazlíčky. Ta by se radši utopila s nima, než aby je tam nechala …

Většinou ti lidi, kteří sedí v x tém patře panélaku/bytového domu, toto nechápou …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
15.9.24 09:20
@Anonymní píše: Více

Teď jim to tady zrovna píšu. Tohle prostě nemůže pochopit člověk z paneláku, nebo z oblasti, kam se voda absolutně nemá šanci dostat.

Je mi to líto, držte se! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.9.24 09:20
@Monchichik píše: Více

Jsem chtěla napsat to samý, ale pak jsem si to radši rozmyslela, ať se vyhnu útokům od určitých uživatelek :roll:
Ale taky bych je nechala na místě bez pomoci a nebo když už pomoct po odmítnuté evakuaci, tak ať si to aspoň zaplatí.

• Citovat
  • Upravit
8881
15.9.24 09:22

Částečně je umím pochopit a vžít se do situace, že nechtějí jít dál od svého, co si budovali. Není to lehké no. Nesuďte je, když nejste v jejich kůži. Člověk si řekne, že ve stejné situaci se zachová jinak. Až ta situace nastane, tak se může stát, že bude uvažovat jinak, než si původně plánoval. Myslím na ty lidi. Ať to přestane a je zas vše normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
15.9.24 09:22
@Anonymní píše: Více

Držte se. Mnohem víc mě štvou ti, kteří to celou dobu označují za hoax.

• Citovat
  • Upravit
15398
15.9.24 09:24
@Snorlaxik píše: Více

Tak ty naštěstí o tom, komu pomůžou a komu ne, nerozhoduješ. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
15.9.24 09:26

Dcera ráno psala, že u nich v obci hlásil rozhlas, že už je trojka vyhlášená. A mají si připravit evakuační tašky, kdyby bylo třeba. Naši mají barák na kopci. Předpokládám, že nepůjdou. Ještě si spíš vezmou známé k sobě, kteří jsou níž někde u vody. Pokud budou chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
15.9.24 09:26
@Magical-eyes píše: Více

Já to chápu, často jde o zvířata nebo jak se tu už píše, o vykradení.

Také jde často o starší lidi, kteří řeknou, že svůj barák, který postavili, neopustí a raději v něm umřou.
Je to těžké, vůbec je neodsuzuju, pohlížejí na to svojí optikou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
15.9.24 09:27

Včera říkali ve zpravodajství, že těm, kteří se odmítnou evakuovat včas a bude nutno je zachraňovat později, dají část nákladů k úhradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16182
15.9.24 09:27

Znám hasiče profík i dobrovolné a fakt je to na facku, když lidi hulákají, že nikam nepůjdou a Pak najednou je jim pomoc dobrá, když mají vodu v baráku. Dokud je čas, kašlou na to a oni se pak mají zbláznit.

Chápu, taky by se mi těžko odcházelo. Ale taky mám sebe a rodinu ráda a je mi život přednější :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13115
15.9.24 09:28

Beru to z pohledu těch záchranných složek, 2 kamarádi jsou hasiči… Nasazují svoje životy. Rodinu máme na Ostravsku a jsou mezi evakuovanými, takže to není povzdech z 10. patra v paneláku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný