povolená výška plotu jen 120 cm

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
29.10.09 20:11

povolená výška plotu jen 120 cm

Dobrý den, mám dotaz pro kohokoliv, kdo má nějaké osobní zkušenosti s podobnou situací nebo ještě lépe pro někoho, kdo rozumí pojišťovnictví či stavebním povolením.
Jedná se o to, že máme koupenou parcelu a jelikož už jsme se na určité věci byli na obecním úřadě optat, dozvěděli jsme se, že v celé ulici (bude vytvořena zcela nová slepá ulice o cca 10-ti domech) budeme mít povolen plot o max. výšce 120 cm!!! Což je strašně málo (zvlášť, když zahradu nebudeme mít situovanou za domem, ale vedle) hned z několika důvodů (velký pes apod.), ale ten momentálně nejzávažnější nám přijde ten, že jsme se dozvěděli (ovšem ne od člověka z oboru), že v případě vykradení, vloupání atd. nebudeme mít nárok na vyplacení pojistného - právě vzhledem k nízkému plotu (tuším, že údajná hranice pro pojišťovny je 150 c…?). Na jednu stranu to zní ogicky, protože majetek si má člověk dostatečně zabezpečit a takovej „plůtek“ bych přeskočila i já;-)
Teď jde o to, že bych potřebovala vědět, co je na tom pravdy - jestliže by to tak opravdu bylo, myslíte, že bychom se na úřadech mohli tímto hájit? Kdybychom se všichni budoucí sousedé dali dohromady a bojovali za vyšší ploty? Máme šanci?
Předem moc děkuji všem za jakékoli informace!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
29.10.09 20:57

Já tohle trochu sleduji, takže jsem jednou v TV slyšela mluvit jakéhosi architekta, že takováto nařízení (mluvil o výšce plotu a typu střechy) obecní úřad nemá právo vydávat, že maximálně může stanovit uliční čáru. Jsem taky zvědavá, jestli někdo bude vědět víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.10.09 21:02

Neuvěřitelné :roll:

Taky nic o tom nevím, jsem zvědavá, jestli se v tom někdo bude orientovat…

Fakt, co si ty úřady nevymyslí… :roll: Ale určitě myslím, že když se spojíte všichni v té ulici a napíšete někam s těmito argumenty, tak nic nezkazíte. Možná bych zavolala i do nějaké pojišťovny a zeptala se přímo tam, za to taky nic nedáte…

Kdyby nešlo o tu pojišťovnu, řekla bych zasaďte si za plot vysoké túje, ale takto je to babo raď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
29.10.09 22:10

Ahoj, já myslím, že je to tak, že do těch 120cm není potřeba žádné stavební povolení apod. Rozhodně bych v takovém případě chtěla vše od úřadu písemně a pak jim poslala odpověď od pojišťovny s tím, že v případě pojistnéí události se s plněním pojistky obrátíš na ně :evil: K takovýmto omezením mají oprávnění památkáři v nějaké speciální lokalitě (historická centra apod.) Řekla byc, že si jen nějaký úředník zahrál na plánovače a zkouší, co mu projde. Dle mého nemá oporu v záíkoně (nebo ať vám přesně řekne, na základě čeho tak rozhodli… :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
29.10.09 23:01

Určitě se zeptej v několika pojišťovnách, takovou informaci by snad mohli dát hned

Další možnost, kde se ptát - na místně příslušném stavebním úřadu. Tam ti řeknou, jestli obec má právo na takovéto omezení.

Rozhodně se nedejte. Jen jestli můžu doporučit - pokud to půjde, tak diplomaticky a s notnou dávkou taktu, co se týká jednání s obcí. Není to dobrý začátek, poštvat si proti sobě představitele obce ještě předtím, než začnete stavět (vím o čem píšu, naštěstí se to u nás pak srovnalo. :wink: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
30.10.09 09:07

Mne se to nezda, protoze zrovna plot resime, tak mi chlapi z plotoveho studia rekli, ze bez stavebniho povoleni a jen na ohlasku je plot do vysky 180 cm. Coz nam staci a vyssi kvuli behani po uradech delat nebudeme.

Jinak kamaradka bydli v satelitu kousek od Rican a se stavebnim povolenim maji dany primo plot, jaky tam musi byt a v oblasti ho maji mit vsichni stejny, aby to pry vypadalo. Z cehoz ma kamoska desnou radost, protoze to je klasika podezdivka a prkna, ona jednak chtela jiny a jednak maji pozemek ctvercovy a rohovy a pekne velky a tak plot je vyjde na pul mega…

Segra taky stavi na Melnicku a taky maji od stavebniho uradu dany typ plotu, jim ho ale udela developer a o cenu plotu automaticky navysil cenu domu.

Za mne je 120 cm taky pekne malo. To je spis okrasny plutek. My ted mame klasicke pletivo ve vysce 160 cm a prijme mi nizky, nastesti zivy plot uz ho dorusta…

• Citovat
  • Upravit
129
30.10.09 09:32

Ahoj, souhlasím s Titty. Ptej se přímo na úřadech… možná i na stránkách sos ochrany spotřebitelů by dobře poradili… rozhodně si nech napsat konkrétní paragrafy atd. Ať máš v ruce zbraň. Podle mně je to hovadina s tou výškou. A když dáš plot 120 cm a za to si za:,–(íš 2,5 metrový tůje???? :lol: :lol: :lol: Je to nesmysl (si myslím…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.10.09 12:05

Jééé, moc všem děkuju za reakce:-)
Samozřejmě si to líbit nenecháme a na úřady se chystáme, nejspíš tedy zavolám i do nějaké té pojišťovny, jen jsem se chtěla ujistit, že ne jen nám se to zdá jako pěkná blbost.
Jinak o typu plotu zatím řeč nebyla, takže předpokládám, že si každý budeme moct zvolit dle sebe (doufám!!!). A s tůjema taky počítáme, jenže ty než vyrostou, tak to přece jen nějaký rok potrvá.
Hlavním „důvodem“ té výšky prý je, že bude ulice malá a úzká a působilo by to tam jako tunel - blbost! Asi ty lidi nikdy nebyli v klasickém satelitním městečku, kde jsou většinou taky jen úzké uličky a přitom tam všichni mají úměrné ploty. Faktem je, že spadáme do jakési památkové zóny, či co, ale to zřejmě s výškou plotu nic společného nemá, jen vím, že nesmíme mít třeba výstřední barvu fasády a střechu pouze v červených odstínech, ale to nám nevadí, protože jsme „konzervy“ a stejně jsme ani s jinou variantou nepočítali:-)
Tak uvidíme, jak dopadneme, věřím, že to snad nějak uhádáme alespoň na těch 150, 160 cm.

• Citovat
  • Upravit
Lukáš007
16.3.10 11:36

OK PRAVDA

Anonymni píše:
Dobrý den, mám dotaz pro kohokoliv, kdo má nějaké osobní zkušenosti s podobnou situací nebo ještě lépe pro někoho, kdo rozumí pojišťovnictví či stavebním povolením.
Jedná se o to, že máme koupenou parcelu a jelikož už jsme se na určité věci byli na obecním úřadě optat, dozvěděli jsme se, že v celé ulici (bude vytvořena zcela nová slepá ulice o cca 10-ti domech) budeme mít povolen plot o max. výšce 120 cm!!! Což je strašně málo (zvlášť, když zahradu nebudeme mít situovanou za domem, ale vedle) hned z několika důvodů (velký pes apod.), ale ten momentálně nejzávažnější nám přijde ten, že jsme se dozvěděli (ovšem ne od člověka z oboru), že v případě vykradení, vloupání atd. nebudeme mít nárok na vyplacení pojistného - právě vzhledem k nízkému plotu (tuším, že údajná hranice pro pojišťovny je 150 c…?). Na jednu stranu to zní ogicky, protože majetek si má člověk dostatečně zabezpečit a takovej „plůtek“ bych přeskočila i já;-)
Teď jde o to, že bych potřebovala vědět, co je na tom pravdy - jestliže by to tak opravdu bylo, myslíte, že bychom se na úřadech mohli tímto hájit? Kdybychom se všichni budoucí sousedé dali dohromady a bojovali za vyšší ploty? Máme šanci?
Předem moc děkuji všem za jakékoli informace!

Dobrý den,
máte pravdu. Měly jsme stejný problém akorát dle obecní vyhlášky plot mohl být jen živý a max.výšky 1m. Při sepsání papíru ohledně předání zodpovědnosti za psa a vykradení, jsme dostaly vyjímku na plot do 150cm s podezdívkou. člověk musí zatlačit jinak to zkouší asi všude zjištuju…

• Citovat
  • Upravit
jméno-růže
9.9.12 10:35

musí povolit sousedi můj 3 metrový plot?Dle zákona?

Chci izolovat sousedy 3 metrovým plotem…smí se to bez jejich souhlasu? a bez hlášení na úřadu?
 Díky

• Citovat
  • Upravit
1281
9.9.12 13:51
@jméno-růže píše:
Chci izolovat sousedy 3 metrovým plotem…smí se to bez jejich souhlasu? a bez hlášení na úřadu?
Díky

Na to je potreba stavebni povoleni, myslím… Trosku nechápu, proč lidé takové otazky vkládají na fora, proc se neobrati na nějakou dedikovanou organizaci, vždyť online poraden je… Chápu, ze je jednodušší se zeptat, nez se podivat do zakona, ale ptala bych se aspoň tam, kde je šance na korektní odpověd. Já z osobni zkušenosti doporučuji třeba www.appo-online.cz ale poraden je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí