Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@veronika67 No, ale musí tam být něco, že se na něj po postavení napíše… což pokud neudělají právo stavby, tak tady nebude.
@j.a.n.i1 aha, tak u nás to nikdo nechtěl, protože pozemek je můj a dle novýho občana je autamaticky muj i dům, řekl nám to právník a pak i dva bankéři
ale u toho stavebka je to jiný…btw, zakladatelko, není pro vás vyhodnější hypo, u toho stavebka je určo vyšší úrok, ne?
@j.a.n.i1 No takže to tak bude… Já mám právě pozemek už z dřívější doby a plánujeme stavbu společně, hypo se nám nevyplatí @veronika67 .. Bereme si oba úvěr skrz stavebko, takže nám asi nezbyde nic jinýho než převést pozemek i na něj, jenže oba máme kvůli práci bydliště jinde…
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 No takže to tak bude… Já mám právě pozemek už z dřívější doby a plánujeme stavbu společně, hypo se nám nevyplatí @veronika67 .. Bereme si oba úvěr skrz stavebko, takže nám asi nezbyde nic jinýho než převést pozemek i na něj, jenže oba máme kvůli práci bydliště jinde…
Tak v tom případě asi ano, ale s jistotou vám to řeknou v bance
Hodně štěstí, kdy začínete stavět? ![]()
@veronika67 No máme to naplánováno za rok, tak uvidíme no, kdo ví, co do tý doby zase vymyslí ![]()
@Anonymní píše:
@veronika67 No máme to naplánováno za rok, tak uvidíme no, kdo ví, co do tý doby zase vymyslí
Tak to máte ještě času dost
my chceme začít letos, už aby to bylo postavený
necháme si hrubou stavbu udělat firmou a zbytek po známých, tak jsem zvědavá ![]()
@veronika67 Ano, tvůj ano, ale tvého přítele ne, takže jemu by úvěr ze stavebního spoření na tvůj dům nedali…
@j.a.n.i1 ..Bude to tak no…Co jsem našla, tak darovací daň je 15 %?… z ceny pozemku, co je 200 000,00 Kč, takže by ta DD měla být nějakých 30 000?…
Což je prostě zbytečně moc… buď bych zkusila nějak doložit tu společnou domácnost (nemusí to být TP), nebo to právo stavby, nebo zkusit jestli by stavební spořitelně nestačila nějaká smlouva o budoucím převodu na partnera.
@veronika67 píše:
@j.a.n.i1 tak ještěže bereme klasickou hypo
Jojo, tam to problém není, akorát tedy partner bude mít problém s uplatněním odpočtu úroků do daní.
@j.a.n.i1 jo to už mě taky napadlo, ale tak ještě to třeba přehodnotím…já mám s polovičním vlastnictvím docela špatným zkušenosti ![]()
@veronika67 Tak to chápu, já taky, ale zas na druhou stranu, z pohledu partnera bych si nevzala hypo na něco, kde mi nebude patřit ani cihla.
@j.a.n.i1 tak můj partner mě věří, že i kdyby jsme šli od sebe, že ho na holičkách nenechám
a to bych opravdu nenechala, nejsem ten typ, že chlapovi sbalím kufry a padej ![]()