Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A on snad byl manžel panic, když jste se potkali a ty panna?
@j.a.n.i1 píše:
A on snad byl manžel panic, když jste se potkali a ty panna?
Nee, ale už jsme spolu víc jak 10let.
Ale to nic neznamená, klidně se HPV může projevit při nějakém oslabení imunity.
@Anonymní píše:
Nee, ale už jsme spolu víc jak 10let.
No tak mu to predala nektera z predchozich partnerek pred tebou. To vubec neznamena, ze je ti neverny ![]()
Myslim, ze by sis o tom mela neco nacist ![]()
HPV Virus může mít člověk v těle léta, než se mu projeví příznaky. U mužů třeba také celý život a jsou jen přenašeči. Klidně si se mohla nakazit i od partnera předtím a nebo během manželství od manžela, který to chytil dřív. Odhadem má prý pozitivní HPV asi 60% populace a jen u 30% se to projeví.
@Aduš8 Mám pocit, že ty odhady jsou víc jak 80% populace, ale jinak naprostý souhlas.
@j.a.n.i1 no dokonce.. Mně tohle říkala moje gyndařka před 12 lety, kdy jsem sama prodělala konizaci. Takže bych se ani nedivila, že už je to dávno jinak a hůř ![]()
HPV testace se zcela bezne pri kazdem steru z delozniho cipku nedela. Jen paklize je k tomu indikace a gyndar o to zazada. Takze x krat predtim ti to vubec nemuseli kontrolovat, protoze k tomu nebyl duvod, nemela si abnormalni cytologii. Dale je znacne podstatne jaky kmen HPV Ti vysel pozitivni. Takze jen info, ze mas HPV test pozitivni nic moc opravdu nerika. Je jich pomerne hodne a jen dva ci tri jsou hodnoceny jako vysoce rizikove. Ja mela HPV testaci pozitivni pred roky, mene rizikovym kmenem, gynekolog z toho nedelal vedu, ani me nestresoval, ani neresil odkud, kde a ani me by to tedy nenapadlo resit. Myslim, jak uz tu zaznelo, pohlavne aktivni populace je tim promorena, ostatne stejne jako spoustou dalsich veci. Dulezite je si drzet zdravy imunitni system, aby nevykukovali v nas zakukleni nevitani „pratele“.
Holky, chci se zeptat - jak vám na HPV přišli? Mě doktorka dělá při pravidelných prohlídkách stěr a posílá to na citologii, ale nevím co přesně nechává všechno testovat?
Chci za ní jít, aby mi udělala testy na chlamydie, urea a myco a i HPV, jsem ochotná si i zaplatit, ale nejsem si jistá, zda k tomu bude ochotná? Když ji o to požádám a zaplatím si to, musí to provést?
Ahoj všem.
Předem se omlouvám za anonymitu, ale je to mi to velmi nepříjemné téma.
Vyšel mi pozitvně HPV test.
Doktor mi řekl, že nákaza je možná pohlavním stykem.
Jelikož jsem kromě manžela s nikým nic neměla a na testy (stěry z čípku) chodím každý rok s negativním výsledkem, napadá mě jediná možnost a to je to, že mi byl manžel nevěrný.
Máte někdo podobnou zkušenost nebo nápad, jak jinak se to dá chytit? Nechci ho obvinit zbytečně, ale moje důvěra v jeho věrnost poslední dobou znatelně pokulhává.