PPM - nárok
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
PPM nárok
Ahojky chtěla bych se zeptat, měla bych ted nastoupit na HPP do práce.
Snazime se ale o mimi tak jsme se dohodli ze zatim alespon na 3 mesice co je zkusebka to prerusime.
Jde mi o to ze abych mela narok na PPM musim mit odpracovano tech 270dnu coz je 9mesicu. Takze kdyz zapocitam ty 3 zkusebni(zari rijen listopad) a pak bych treba v prosinci-unoru otehotnela a nastoupila na nemocenskou az do porodu, jestli se taky zapocitava abych pak mela narok.
Smlouvu bych mele mit prvne na rok, nevim jestli by mi hned dali na neurcito. Dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@AjulaMamula tak jestli budeš červenci, srpnu těhotná tak, že už to půjde vidět, tak po roce bych se smlouvou na neurčito moc nepočítala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych na nic nečekala a zkoušela miminko i tak, u nás se povedlo otěhotnět skoro až po roce… Jinak první 3 měsíce určitě nastup do práce a ikdyž se povede miminko tak jim to co nejdýl v práci neříkej
Jinak, odpracováno musí být rok - toto je tvé první zaměstnání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly tak s tim ani nepocitam neboj
a o tohle tady vubec nejde chtela jsem vedet uplne neco jineho
@Svetlussska mno my uz se prave snazime rok a ted jsme to meli zacit resit poradne.. samozrejme jim to co nejdyl rikat nechcu ale mela bych delat v reznictvi takze podle situace uvidme. Ano je to moje prvni ze stredni jsem prave sla hned na rodicak
a ted sem temer 3 roky na UP a nemohla sem nic sehnat. Takze bych si ho rada udrzela co nejdyl
Slo mi jen o to jestli se zapocitva nemocenska do tech 270dnu ale uz mi to jedna slecna vysvetlila dekuji
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
270 dní je ale pracovních ne kalendářních, takže to vychází na cca rok. Nebo už si to blbě pamatuju ![]()
já bych asi začala více zkoušet hned po zkušebce. záleží jak jste na tom finančně a jak moc se ti chce ještě odkládat
ale jestli už se snažíte delší dobu, tak by asi bylo těžké vydržet další rok, alespoň to beru podle sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sakota musi byt 270 kalendarnich dni ucast na nemocenskem pojisteni a to o vikendech neni ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka_S_V píše:
@sakota musi byt 270 kalendarnich dni ucast na nemocenskem pojisteni a to o vikendech neni ne?
Ty nejsi o víkendu nemocensky pojištěna, když onemocníš, tak nemáš od OSSZ placené i víkendy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale ja nemyslim marodeni, na pojisteni prispivas z platu a ten vetsina lidi o vikendu neodvadi ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka_S_V No, ja nevim jak ty, ale dostavam lat za mesic a taky jsem cely mesic zamestnana, neuzaviram pracovni pomer v pondeli a v pazek ho neukoncuji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jo holky máte pravdu, oni to na stránkách kam jsem koukala psali divně, už jsem to našla srozumitelně, že stačí 270 kalendářních dní, ne odpracovaných, tak jsem zase o něco chytřejší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 no plat dostávám jen za odpracované hodiny - za dny kdy jsem v práci
Ale už jsem zjistila že to je jinak, než jsem si myslela, měly jste pravdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím holky, mám dotaz ohledně PPM. od 15.12.2014 jsem byla zaměstnána na HPP s tím, že jsem ho k 31.5.16 ukončila dohodou a od 6.6.16 pracuji na dohodu o provedení práce s tím, že ve smlouvě mám psaných 10.000,–, ale reálně mi zaměstnavatel vyplácí cca trojnásobek..jak budu v tomto případě dokládat příjmy a jak se bude vypočítávat mateřská/rodičák..? ráda bych dosáhla na nejvyšší možný příspěvek. Poraďte jak to nejlépe vyřešit? Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ravenpraha No, pokud uz nejsi celken dlouho tehotna, tak na zadnou materskou nebudes mit narok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ravenpraha no pokud se mateřská počítá z 12 posledních odpracovaných měsíců (průměrné mzdy), pak teda nevím. To je pak nevýhodné mít psaných jen 10.tis, když reálně dostáváš víc.
Na rodičák nárok máš, teď ale jednají o novém a rychlejším způsobu čerpání - tak čekám co v parlamentu vymyslí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit