PPM při úřadu práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.10.24 13:31

PPM při úřadu práce

Ahoj holky, pro jistotu bych se Vás ráda zeptala, byla jsem u bývalého zaměstnavatele zaměstnaná na klasické HPP 2 roky s dobou určitou, která mi končila 30.6.. Od 15.4. jsem byla na rizikovém těhotenství, takže mi smlouvu ani neprodloužil a skončila jsem na ÚP. Na PPM bych chtěla nastoupit k 30.10., budu mít nárok, že jo? Psala jsem na OSSZ, kde mi paní sdělila, té termín 30.10.je v pořádku, ale teď jak jsem viděla formulář, kde je uvedeno, kdy jsem naposled byla v práci, tak jsem nějak znervózněla. Budu mít tedy fakt na to nárok? 🙄

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35460
15.10.24 13:33

Ano, budeš mít nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.24 14:00

@JancaS84
A nehraje vůbec žádnou roli ta kolonka posledního dne, kdy jsem byla fyzicky v práci?

• Citovat
  • Upravit
35460
15.10.24 15:12
@Anonymní píše: Více

Ne. Hraje roli to kdy skončil pracovní poměr. Od té doby běží ochranná lhůta 180 dní do kdy musíš nastoupit na PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.24 09:57

Pokud jste byla na rizikovém těhotenství a nesplňuje se tak standardní podmínka pracovní činnosti, ale máte splněné 270 dní pojištění za poslední dva roky, nárok na PPM byste mít měla. Je vždy lepší se přímo informovat u sociální správy. 📑 Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Machovae
22.10.24 11:53

To vypadá, že bys měla mít nárok na PPM, pokud jsi splnila potřebné podmínky, jako je účast na nemocenském pojištění alespoň 270 dní v posledních dvou letech a byla jsi v ochranné lhůtě. Pokud ti paní z OSSZ potvrdila, že termín je v pořádku, měla bys být v pohodě. Pokud máš pořád pochybnosti, možná by stálo za to si zavolat přímo na OSSZ a ujistit se. 😊

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat