PPM při úřadu práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@JancaS84
A nehraje vůbec žádnou roli ta kolonka posledního dne, kdy jsem byla fyzicky v práci?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ne. Hraje roli to kdy skončil pracovní poměr. Od té doby běží ochranná lhůta 180 dní do kdy musíš nastoupit na PPM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jste byla na rizikovém těhotenství a nesplňuje se tak standardní podmínka pracovní činnosti, ale máte splněné 270 dní pojištění za poslední dva roky, nárok na PPM byste mít měla. Je vždy lepší se přímo informovat u sociální správy. 📑 Držím palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To vypadá, že bys měla mít nárok na PPM, pokud jsi splnila potřebné podmínky, jako je účast na nemocenském pojištění alespoň 270 dní v posledních dvou letech a byla jsi v ochranné lhůtě. Pokud ti paní z OSSZ potvrdila, že termín je v pořádku, měla bys být v pohodě. Pokud máš pořád pochybnosti, možná by stálo za to si zavolat přímo na OSSZ a ujistit se. 😊
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, pro jistotu bych se Vás ráda zeptala, byla jsem u bývalého zaměstnavatele zaměstnaná na klasické HPP 2 roky s dobou určitou, která mi končila 30.6.. Od 15.4. jsem byla na rizikovém těhotenství, takže mi smlouvu ani neprodloužil a skončila jsem na ÚP. Na PPM bych chtěla nastoupit k 30.10., budu mít nárok, že jo? Psala jsem na OSSZ, kde mi paní sdělila, té termín 30.10.je v pořádku, ale teď jak jsem viděla formulář, kde je uvedeno, kdy jsem naposled byla v práci, tak jsem nějak znervózněla. Budu mít tedy fakt na to nárok? 🙄