Práce bez stresu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Mar__tanka1983 píše:
Tak ja treba mela praci bez stresu, organizacni odbor mestskeho úřadu. Ale utekla sem tam odsud, protoze uz mi to lezlo krkem a zacinal mi měknout mozek, rutina, vopruz, žádný pocit, ze tvořím jakoukoliv hodnotu![]()
finance letama trochu solidni, ale porad tezce pod prumernou mzdou. Nastup bez praxe - dvacet hrubyho. No neber to
no přesně
a ty peníze, a ano, to je vlastně taky pravda… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
HO ve školství? Co to je za pozici?
To já nevím, pochopila jsem, že nějaká administrativa v kanclu. Ale jestli je to možné netuším, nepracuji ve školství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deniiina píše:prosím? Nevím, o jakou jinou diskuzi jde
Jojo, je z minulého týdne. Psala, že má vlastně úzkosti z každé práce.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
prosím? Nevím, o jakou jinou diskuzi jdeano, kecy typu „proc bys s vysokou šla do fabriky“ miluju ale chápu, je snadné soudit cloveka na základě založení jedné blbé diskuze
zkratka jsem se jen zeptala, zda si někdo něčím podobným neprochazel. Ne každý, kdo nastoupí po škole do prace zjisti, že to je něco, co chce dělat cely zivot.
Jojo, tady jsou běžně podobné/stejné diskuze několikrát za týden a zakladatelé o nich nikdy nic neví. Ještě zmiňuješ fabriku a úklid, tzn. rady co jsi dostala. A myslím, že tě nikdo neodsoudil, já jsem napsala, ať jdeš a zkusíš si to, pokud tě to tak láká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že občasný přiměřený stres v práci je poměrně užitečná věc, už jen pak pro ten pocit uspokojení, že to člověk zvládl, pro posouvání hranic vlastních možností, pro seberozvoj, budování sebevědomí atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já za sebe můžu říct, že vykonávat svou pozici před dvaceti lety, tak se z toho stresu zcvoknu. Dneska už si umím úplně jinak srovnat priority, poznat, co opravdu hoří, některé věci posunout, některé odmítnout a hlavně - pokud se něco nedaří dle mých představ, umět z toho vybruslit, najít jiné řešení a tak nějak dokud opravdu nehoří, být v mnohem větším klidu. A přiměřený stres je často ku prospěchu věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, stres je soucast zivota a tak i kazdy prace. Stres je vlastne i dobra vec (do nejake miry), protoze nas rozviji. Neni uplne dobre pred nim utikat, spis je dobre si na stres zvysovat odolnost. Protoze je taky mozny, ze pri tom vsem utikani ti utece mezi prsty celej zivot. Chce to psychologa, zit zdrave (pohyb, strava, spanek, budovat vztahy s lidma, vira, pece o druhe, meditace…)
Jinak kazda prace ma svoje, nekde je stres z rychleho vykonu a dlouhych hodin v praci, jinde (statni sprava) je to drbarna, spatne vztahy a prace s neschopnymi kolegy, lekar se boji, ze udela chybu a je jednou nohou v kriminale, delnikem/prodavackou zase opovrhuji a vedeni s nim jedna jak s nesvepravnym ditetem (viz prohrabavani veci prodavacce, zakaz zamykani svych veci).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
prosím? Nevím, o jakou jinou diskuzi jdeano, kecy typu „proc bys s vysokou šla do fabriky“ miluju ale chápu, je snadné soudit cloveka na základě založení jedné blbé diskuze
zkratka jsem se jen zeptala, zda si někdo něčím podobným neprochazel. Ne každý, kdo nastoupí po škole do prace zjisti, že to je něco, co chce dělat cely zivot.
V klidu. Spíš popřemýšlej, jestli bys se svým vystudovaným oborem nemohla mít nějakou klidnější kvalifikovanější pozici. Znám víc učitelů pracujících v knihovně. U některých to bylo tak, že nemohli hned najít práci ve školství, jsme kraj, kde nabídka převyšuje poptávku. A mám kolegyni, která tam odešla z učitelské pozice ve speciálním školství. Škola jí nevyhovovala, knihovna ano. Už je to víc let.
V podstatě nemám nic ani proti té fabrice. Rozhodně si nemyslím, že jsi někomu zabírala místo na VŠ, dostala ses, máš právo studovat. Výplatu většinou mají hezkou, ale dělají jim to příplatky za noci, víkendy, svátky. Ale to je taky honička, i fyzicky. Není to škoda?
Ještě je další možnost, mrknout se, co nabízí celoživotní vzdělávání. Rozšířit si tímto způsobem kvalifikaci o nějaký klidnější obor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Běž to zkusit jako brigádu v létě. Já po střední šla do fabriky. Tlak na výkon, plnění, malá mzda. Odrivnsla jsme si tam ruce. Pak rodicak a zařeknztí, ze do fabriky nikdy. Udělala jsem si předškolní pg a jsem v MŠ. Taky někdy nervy, hromada papíru, ale je na mě kdy a co si udělám (termíny tam jsou, předpisy taky), ale baví mě to. Svým dětem říkám, že fabrika je jen dřina a otročení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím,
od září jsem nastoupila po vysoké do zaměstnání, které mě sice baví, ale je s ním spojena hromada stresu (práce ve školství). Vím, že je nutné, aby si clovek na práci zvykl, ale děsí mě představa, že se cely zivot budu stresovat, rano vstavat a být několik hodin v práci. Přemýšlím proto, že časem bych si našla pro mě klidnější opozici, jako je například uklid nebo prace ve fabrice. Stereotyp mi nevadí, naopak jsem klidnější když vím, co by mě druhy den čekalo. Byl jste na tom někdo podobne?
A do fabriky nebudeš vstávat? A nebudeš tam několik hodin? To bude zajímavá fabrika.
Generace sněhových vloček nastupuje do života.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
a cos dělala jako brigádu při škole? to tě nestresovalo? nedalo by se k tomu případně vrátit?
jak už tu zaznělo, někam vstávat a docházet a trávit tam čas budeš kdekoliv…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
A do fabriky nebudeš vstávat? A nebudeš tam několik hodin? To bude zajímavá fabrika.
já bych to nezevšeobecňovala, je to kus od kusu, asi podobně jako v jiných generacích…
my máme v práci mlaďochy úžasný, ale pravda - je to korporát, tak tam asi jdou lidi s určitým odobnostním nastavením.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
Ty si na ten snih nejak zatizena ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
přesně ![]()
navíc většina fabrik jede na 3 směny, a pracovat v noci asi sněhová vločka také moc nezvládne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zmatka píše:
Ty si na ten snih nejak zatizena
Já jsem ten pojem nevymyslela, vymysleli ho odborníci a ti zřejmě vědí proč jim tak říkají. A tady slečna je zářný příklad - neschopnost odolávat jakémukoliv tlaku a stresu. Ten název je výstižný bych řekla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit