Práce aneb hledání práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20.1.24 15:32
@Niki.J.B. píše:
Nikdy jsem nebyla bez práce déle, než týden (Brno). Posíláš i motivační dopisy? Na jednom pohovoru mi kdysi řekli, že mě pozvali právě na základě hezky napsaného dopisu. V minulosti jsem od jednoho zaměstnavatele měla napsané i hezké doporučení a taky jsem ho používala.

Tak ja hned po škole ještě před mateřskou našla práci během měsíce :lol: za týden se mi to teda nikdy nepovedlo.
Nicméně, teď jsem už dlouho ještě že mám tu brigádu dítě v CV uvedené nemám ale vzhledem, k mezeře v životopisu to každému kdo umí počítat dojde. Že by mě diskvalifikováli kvůli dítěti? No nevím nevim :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35645
20.1.24 15:50
@Petruska297 píše:
Myslíš jako jestli píšu do motivačního dopisu, že momentálně pracuji z domova?
Ne nepíšu, a ani práci z domova nehledám naopak, už bych ráda vypadla :mrgreen: i když přiznávám, má to svoje výhody ale rozhodně na práci z domova netrvám, není to žádná moje podmínka.
Před mateřskou, jsem dělala účetní a taky to nebyla práce z domova.

A proč teda nehledáš práci účetní, ale jen administrativu kterou chce dělat každá druhá?
Možná to budete ten problém, jestli máš nějaký zkušenosti a hlásíš se na „horší“ pozici tak si zaměstnavatel řekne že tě buď nezaplatí, nebo jim za chvíli zdrheš za lepším a nebo bude u tebe nějaký ale…
Máš jen jeden životopis nebo ho upravuješ dle toho co potenciální zaměstnavatel chce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
21.1.24 20:51

@Petruska297
Jedině rozšířit okruh, kde hledáte práci. Já jsem bez práce od listopadu a vhodné uplatnění v okolí nenajdu a tak zvažují rekvalifikaci přes UP. Pokud Vás netlačí peníze, tak bych zkusila i toto. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.10.24 16:23

Zdravím, podařilo se někomu z hledajících práci sehnat místo tak, že naslepo napsali do nějaké společnosti, že mají zájem o určitou pozici? Já jsem to tento měsíc 2× zkusila, z jedné společnosti odmítnutí hned ten den, že nemají volnou žádnou pozici, z druhé čekám na odpověď. Jen by mě tak plus mínus zajímalo, jak je reálné takhle najít práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
28.10.24 16:58
@Majkisa píše: Více

Ano, obeslala jsem potecialni zamestnavatele a do motivacniho dopisu napsala souhlas s uchovanim zivotopisu. Z jedne takove prace mi volali za nekolik let,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65055
28.10.24 16:59
@matkabagristy píše: Více

Mně taky volali snad po pěti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...