Práce aneb hledání práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20.1.24 09:34

Práce hledání práce

:pankac: Zdravím dámy
Jak dlouho jste si hledali práci když dítě nastoupilo do 1 třídy?
Já hledám od září a stále nic i přesto, že denně rozesílám životopisy do různých firem, 90% jich zůstává bez odezvy.
Na začátek bych měla asi uvést, že nejsem úplně bez práce, mám brigádu pracuji pro cestovní kancelář jako OSVČ. Nicméně, zde není příjem zaručen ale je to placené tkz provizním systémem, podepíšu s někým smlouvu o zájezdu, a z toho dostanu část provize po šložení zálohy klientem, té cestovní kanceláři.
Samozřejmě vše bez odvodů na sociální a zdravotní. :pocitac:
Hledám ale něco, na HPP ideálně administrativní pracovník nebo podobný a u nás Říčany u Prahy nic není zkouším prahu 10 a okolí posílám CV právě na tyto pozice, tím že pracuji z domova mám dostatek času ale prostě defakto vše bez odezvy těch firem.
Nějaká rada?
Je půl roku hledání práce dlouho?
Manžel mi tvrdí že už mě nikde nevezmou že hledám už dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Capelucia
20.1.24 09:36

Rada - dej si udělat profesionální cv a pak udělej hezký profil na linkedin.

• Citovat
  • Upravit
8994
20.1.24 09:44

No a jak dlouho děláš pro tu cestovku? Máš díru v životopisu? Jaké máš vzdělání? Máš praxi? Co umíš? Být tebou tak koukám po nějakém zákaznickém servisu, reklamacích, prodeji, když máš praxi v jednání se zákazníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22320
20.1.24 09:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaela874
20.1.24 09:53

Mas v životopise uvedeno, ze mas dite? Pokud ano, dala bych tuto informaci pryc, aby te pozvali aspon na pohovor.
Vetsinou kdyz je to tam uvedeno tak zaměstnavatel automaticky uprednostni bezdětné

• Citovat
  • Upravit
15995
20.1.24 09:58

Nevim, jak to souvisi s nastupem ditete do skoly a nerozumim ani manzelove argumentaci :nevim: Proste hledám, dokud nenajdu, ne? Nebo co jako mysli, ze mas delat? Ja hledala po detech par mesicu…taky tak treba pul roku, ale se stridavou intenzitou.
A nejak se mi nechce verit, ze by to v Ricanech byla takova bida, mas za rohem logistickou zonu jak blazen, tam hledaji urcite i nejakou admininstrativu furt…obesli vsechny ty logisticke firmy od Modletic po D1 a fakt neverim, ze by ses nekde nechytla :nevim:
Jestli ale nemas treba blbe napsany zivotopis a neleti vsude rovnou do kose, to by mohl byt problem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
20.1.24 10:54

A zdravotni máš placené od manžela?
Zdravotni je povinné.

Nevím jak u OSVČ…neplatis žádné odvody? To jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35477
20.1.24 11:02
@jejjej píše:
A zdravotni máš placené od manžela?
Zdravotni je povinné.Nevím jak u OSVČ…neplatis žádné odvody? To jde?

Pokud je OSVČ a zároveň nahlášena jako osoba pečující o dítě nebo byla. Tak si platí zdravotní dle výdělku a sociální minimální zálohy jako na hlavní činnost a pak doplácí dle výdělku.
Asi to myslela tak, že si to musí platit sama a ne firma, což je jasný když je OSVČ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22805
20.1.24 11:24

@Petruska297 já hledala 4 měsíce na zkrácený úvazek, v Praze kdekoliv a pak už snad i cokoliv :zed:.byl to boj, práce tedy nic moc, ale vyjdou mi se vším vstříc, volno, dovolená..
Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
20.1.24 11:25

Nikdy jsem nebyla bez práce déle, než týden (Brno). Posíláš i motivační dopisy? Na jednom pohovoru mi kdysi řekli, že mě pozvali právě na základě hezky napsaného dopisu. V minulosti jsem od jednoho zaměstnavatele měla napsané i hezké doporučení a taky jsem ho používala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
20.1.24 11:30
@Michaela874 píše:
Mas v životopise uvedeno, ze mas dite? Pokud ano, dala bych tuto informaci pryc, aby te pozvali aspon na pohovor.
Vetsinou kdyz je to tam uvedeno tak zaměstnavatel automaticky uprednostni bezdětné

No, to bych neřekla. Pokud nemá vyloženě malý dítě, tak to není nevýhoda. Mě je 32 a dítě nemám, práci teda nehledám, ale je mi jasný, že by to mohla být potenciální nevýhoda, protože se budou bát, že jim zdrhnu. Zrovna jsem mluvila s kolegyní z bývalý firmy kde jsem pracovala a říkala, že jim v jednu chvíli odešlo pět holek na mateřskou. Ve firmě s 20 zaměstnanci je to docela problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12532
20.1.24 11:34
@Petruska297 píše: :pankac: Zdravím dámy
Já hledám od září a stále nic i přesto, že denně rozesílám životopisy do různých firem, 90% jich zůstává bez odezvy.
Na začátek bych měla asi uvést, že nejsem úplně bez práce, mám brigádu pracuji pro cestovní kancelář jako OSVČ. Nicméně, zde není příjem zaručen ale je to placené tkz provizním systémem, podepíšu s někým smlouvu o zájezdu, a z toho dostanu část provize po šložení zálohy klientem, té cestovní kanceláři.
Hledám ale něco, na HPP ideálně administrativní pracovník nebo podobný a u nás Říčany u Prahy nic není zkouším prahu 10 a okolí posílám CV právě na tyto pozice, tím že pracuji z domova mám dostatek času ale prostě defakto vše bez odezvy těch firem.
Nějaká rada?

Zkusila byla to na Úp berou tam ty co vypocitavaji davky. Primy kontakt s klienty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2378
20.1.24 11:36
@Petruska297 píše: :pankac: Zdravím dámy
Nějaká rada?

A píšeš tam, že pracuješ z domova? To je dneska u náboru trochu red-flag.. Takové stigma, že preferuješ práci z domova, ergo jsi líná a málo akční, nejsi ochotná být v případě nutnosti v práci do večera (Pouze tlumočím názor náborářů). Tím spíš, pokud v tom CV absentují nějaké úspěšné projekty, kde bys dokázala, že máš výsledky i z remote. Dneska se v obyčejné administrativě preferují lidi, co jsou ochotni být k dispozici 24/7. Jestli máš nějakou specializaci, zajímavou praxi máš to o dost lepší, než pokud to máš jen jako random sekretářka… :think: Jinak, odvody - jako osvč - to je čistě tvoje starost, jak si to pořešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.24 15:27
@Capelucia píše:
Rada - dej si udělat profesionální cv a pak udělej hezký profil na linkedin.

Díky za radu ale životopis, mám udělaný i zkontrolovány od úřednice z úřadu práce. Údajně v něm ona sama nevidí jedinou chybu dávala jsem ho k nahlédnutí i kamarádce která, pracuje jako HR consultant a ani ta mi nedokázala říct, proč mi většina firem ani nepodepíše natož aby mě pozvali na pohovor :mrgreen:.
V životopisu chyba nebude tím jsem si jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.24 15:30
@Tomie píše:
A píšeš tam, že pracuješ z domova? To je dneska u náboru trochu red-flag.. Takové stigma, že preferuješ práci z domova, ergo jsi líná a málo akční, nejsi ochotná být v případě nutnosti v práci do večera (Pouze tlumočím názor náborářů). Tím spíš, pokud v tom CV absentují nějaké úspěšné projekty, kde bys dokázala, že máš výsledky i z remote. Dneska se v obyčejné administrativě preferují lidi, co jsou ochotni být k dispozici 24/7. Jestli máš nějakou specializaci, zajímavou praxi máš to o dost lepší, než pokud to máš jen jako random sekretářka… :think: Jinak, odvody - jako osvč - to je čistě tvoje starost, jak si to pořešíš.

Myslíš jako jestli píšu do motivačního dopisu, že momentálně pracuji z domova?
Ne nepíšu, a ani práci z domova nehledám naopak, už bych ráda vypadla :mrgreen: i když přiznávám, má to svoje výhody ale rozhodně na práci z domova netrvám, není to žádná moje podmínka.
Před mateřskou, jsem dělala účetní a taky to nebyla práce z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat