Práce. Hrozn dilema

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.8.21 13:08

@Mgree Mám VOŠ, humanitní, práce s PC, řidičák, jazykový kurz / školu. Ale roky jsem nemluvila.

Teď se rozhoduji mezi A a B, žádné C není a nevypadá, že by v dohlednu bylo. :nevim: U A to vypadalo že začátku jinak ( jsem tam od jara ), zakázky byly + to, že stačí další halu a budou přijímat v příběhu roku na HPP + mě nabídli od září zkrácený úvazek ( za což jsem ráda v dnešní době + ví, že dal hledám něco lepšího, v tom máme od začátku jasno ). Ale nechci se spálit, že budu čekat na druhou polovinu září a zakázky se nakonec nerozejdou. A na druhé straně se nechci spálit, že půjdu do B ( ač jsme flexibilní a ničeho se vcelku nebojím :mrgreen:, ale říkám TUTO práci jsem nikdy nedělala ) a bude to stát za prd, případně aby se A mezitím nerozhodlo - těžko počkání 15 denní výpovědní lhůtu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.21 13:11

A jestli jsem někoho urazila, tak pardon, rozhodně to tak nebylo.

Akorát neřeste žádné hledání na HPP, to dělám a prostě teď nic není, a ani nevypadá - podle toho i vypadají schůzky na ÚP :poblion: :nevim: I tuto brigádu jsem si našla sama, doporučenky mi, ani měsíce nedávají - není co, a celkově schůzka je na dvě minuty i s otevřením dveří a zavřením :mrgreen: :roll:

Osobně nechápu to, že A staví halu a přitom nemá teď zakázky :nevim:.
Do B se chci jít podívat, co to vlastně je zač práce, ale je s nimi taková zvláštní komunikace. :think: :)

• Citovat
  • Upravit
2558
26.8.21 13:24

Být tebou, hledala bych něco lepšího než plat za 16 000,– to je hrozně málo :nevim:
Každopádně jestli teď nemáš na výběr, volila bych lepší plat a jistotu práce, takže B

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
26.8.21 13:31
@Anonymní píše:
8o :roll: Ne, není. Nemyslím, že píšu jak Moravak. A jinak jsem na UP a mám jen přivýdělek, s příslibem na DPČ.

Ne, ty nepíšeš jako Moravák, ty píšeš jako cizinec - není žádné já jsme, ale „já jsem“ ani nejsme vybíravá, ale „nejsem vybíravá“…

Nicméně, pokud žádáš radu, pak ale nenapadej ty, které ti radí. Pokud něco žádám a dostanu to, tak je zvykem poděkovat… Tolik k úvodu a k tomu zbytku:

Za sebe radím najít si pořádnou práci na HPP, dohody jsou hezká věc, ale jako doplnkový příjem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.21 13:39

@chs.jasmin Holt rychlejší prsty, než automaticky slovník, který nekontrolují. :nevim:

A znovu opakuji, už po několikáté, HPP si hledám, ale nabídky teď zkrátka nejsou. A člověk je rád alespoň za zkrácený úvazek, který snad bude i za triviální brigádu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.21 13:43

@Nickjmeno Díky za konečně normální odpověď na moji otázku.

V pondělí se jdu na dané místo a práci podívat. Beru to tak, že mám alespoň něco, lepší než nic. Můžu dál hledat a zároveň nebýt na UP, což je docela potupný, obzvlášť když je to instituce k, ničemu, - práci nehledají, není ani teď co mi nabídnout prý. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2961
26.8.21 13:46

Zakladatelko s VOŠ bys mohla dělat i jinou práci než ve fabrice. Záleží i kde hledáš, případně v jakém oboru chceš pracovat. :think: Případně jak daleko jsi ochotna dojíždět. :think: Ale pokud jsi tak spokojená, tak ber B. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.21 13:50

@Mgree Však já vím :mrgreen:
Jenomže, třeba v mém oboru se u nás nechytam. U nás na okrese vůbec na úřadech, protože se to tu dědí nebo je přes známé :mrgreen: :poblion: A mimo okres ( dojezd mám 30 km autem tam a 30 zpět ) také ne. A dělat pracovníka v sociálních službách na to nemám konstituci. Ač místo u nás přímo na vsi v soukromém domově seniorů pořád je.

To víš, že bych raději dělala někde v kanceláři ( a nejsem sama co znám holky :mrgreen: ), ale nějak nejsou místa. Tak jsem ráda alespoň za toto. Ale samozřejmě to nehodlám dělat do důchodu - proto jsem nemusela studovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.21 13:50

@Mgree A nedělám ve fabrice. Ale v logistickém skladu, to druhé je totéž.

• Citovat
  • Upravit
14210
26.8.21 13:54

1. nechápu u práce B - nepodepisuje se prohlášení poplatníka
Jako jak se nepodepisuje??? Ty máš nárok u jakékoliv práce podepsat prohlášení, samozřejmě vždy jen u jednoho zaměstnavatele.
2. práce na dohodu 40 hodin týdně nelze
DPČ je maximálně poloviční úvazek, tedy 20 hodin týdně
DPP maximálně 300 hodin za rok

Za mě to u práce B je načerno, nebudou za tebe platit odvody na zdravotní a sociální. Aspoň z tvého popisu mám ten pocit. Proto taky uvádí čistou mzdu hodinovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.21 14:04

@Jolynka

U A, tam je vše oficiální. Práce na DPČ s tím, že je podepsán růžový papír ( i teď jako brigáda ), na 20h týdne nehrají, hodiny navíc dávají v prémiich - ověřeno.

B, je to DPP, prý se nepodepisuje růžovka, a 300 hodin se prý nějak udělá :cert: víc nevím. Zase si říkám, že když vlastně si vydělám nad 10000 Kč musí pojištění odvést, ne? :roll: případně pokud by mi psali méně, co to znamená pro mě? Nikdy jsem nebyla OBZP tak nevím jak to chodí :nevim: Pardon.

• Citovat
  • Upravit
14210
26.8.21 14:12
@Anonymní píše:
@Jolynka

U A, tam je vše oficiální. Práce na DPČ s tím, že je podepsán růžový papír ( i teď jako brigáda ), na 20h týdne nehrají, hodiny navíc dávají v prémiich - ověřeno.

B, je to DPP, prý se nepodepisuje růžovka, a 300 hodin se prý nějak udělá :cert: víc nevím. Zase si říkám, že když vlastně si vydělám nad 10000 Kč musí pojištění odvést, ne? :roll: případně pokud by mi psali méně, co to znamená pro mě? Nikdy jsem nebyla OBZP tak nevím jak to chodí :nevim: Pardon.

A - je v pohodě, to se tak dělává
B- no ono se to vždy nějak udělá, ale podle mě ti nebudou platit zdravotní a sociální a budeš si muset minimálně zdravotní platit sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.21 14:13

@Jolynka :poblion: :zed: Tak to se mi nelíbi. Každopádně v pondělí se tma Zajdu podívat, vyzpovídam ne a pokud to bude takto, tam :mavam:
Chci práci ofiko.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.21 14:18

@Jolynka Ještě se prosimtě, zeptám, co to pro mě znamená. Kdyby s tímto přišli ( a nebyla, ani smlouva ), já se odhlásil z ÚP, peníze mi dají na ruku. Kolik platím? Chci jak zdravotní, tak sociální.
Ale upřímně, mi v tom brání, že by to nebylo oficiálně.
Osobně mě bylo divné, proč nemají smlouvu na DPČ, ale jen DPP a celkově, ani nereagují na to, kdy podepíšu smlouvu? Řešila jsem to s nimi přes tel a víceméně přes email.

Vše oficiálně, i bez podepsání poplatníka mi vyšlo čistá mzda něco nad 16 tisíc.

• Citovat
  • Upravit
14210
26.8.21 14:24
@Anonymní píše:
@Jolynka Ještě se prosimtě, zeptám, co to pro mě znamená. Kdyby s tímto přišli ( a nebyla, ani smlouva ), já se odhlásil z ÚP, peníze mi dají na ruku. Kolik platím? Chci jak zdravotní, tak sociální.
Ale upřímně, mi v tom brání, že by to nebylo oficiálně.
Osobně mě bylo divné, proč nemají smlouvu na DPČ, ale jen DPP a celkově, ani nereagují na to, kdy podepíšu smlouvu? Řešila jsem to s nimi přes tel a víceméně přes email.Vše oficiálně, i bez podepsání poplatníka mi vyšlo čistá mzda něco nad 16 tisíc.

zdravotní pojištění 2052 Kč
sociální pojištění 2482 Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat