Práce. Hrozn dilema
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
A jestli jsem někoho urazila, tak pardon, rozhodně to tak nebylo.
Akorát neřeste žádné hledání na HPP, to dělám a prostě teď nic není, a ani nevypadá - podle toho i vypadají schůzky na ÚP
I tuto brigádu jsem si našla sama, doporučenky mi, ani měsíce nedávají - není co, a celkově schůzka je na dvě minuty i s otevřením dveří a zavřením
![]()
Osobně nechápu to, že A staví halu a přitom nemá teď zakázky
.
Do B se chci jít podívat, co to vlastně je zač práce, ale je s nimi taková zvláštní komunikace.
![]()
- Citovat
- Upravit
Být tebou, hledala bych něco lepšího než plat za 16 000,– to je hrozně málo ![]()
Každopádně jestli teď nemáš na výběr, volila bych lepší plat a jistotu práce, takže B
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
![]()
Ne, není. Nemyslím, že píšu jak Moravak. A jinak jsem na UP a mám jen přivýdělek, s příslibem na DPČ.
Ne, ty nepíšeš jako Moravák, ty píšeš jako cizinec - není žádné já jsme, ale „já jsem“ ani nejsme vybíravá, ale „nejsem vybíravá“…
Nicméně, pokud žádáš radu, pak ale nenapadej ty, které ti radí. Pokud něco žádám a dostanu to, tak je zvykem poděkovat… Tolik k úvodu a k tomu zbytku:
Za sebe radím najít si pořádnou práci na HPP, dohody jsou hezká věc, ale jako doplnkový příjem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin Holt rychlejší prsty, než automaticky slovník, který nekontrolují. ![]()
A znovu opakuji, už po několikáté, HPP si hledám, ale nabídky teď zkrátka nejsou. A člověk je rád alespoň za zkrácený úvazek, který snad bude i za triviální brigádu.
- Citovat
- Upravit
@Nickjmeno Díky za konečně normální odpověď na moji otázku.
V pondělí se jdu na dané místo a práci podívat. Beru to tak, že mám alespoň něco, lepší než nic. Můžu dál hledat a zároveň nebýt na UP, což je docela potupný, obzvlášť když je to instituce k, ničemu, - práci nehledají, není ani teď co mi nabídnout prý. ![]()
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko s VOŠ bys mohla dělat i jinou práci než ve fabrice. Záleží i kde hledáš, případně v jakém oboru chceš pracovat.
Případně jak daleko jsi ochotna dojíždět.
Ale pokud jsi tak spokojená, tak ber B. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mgree Však já vím ![]()
Jenomže, třeba v mém oboru se u nás nechytam. U nás na okrese vůbec na úřadech, protože se to tu dědí nebo je přes známé
A mimo okres ( dojezd mám 30 km autem tam a 30 zpět ) také ne. A dělat pracovníka v sociálních službách na to nemám konstituci. Ač místo u nás přímo na vsi v soukromém domově seniorů pořád je.
To víš, že bych raději dělala někde v kanceláři ( a nejsem sama co znám holky
), ale nějak nejsou místa. Tak jsem ráda alespoň za toto. Ale samozřejmě to nehodlám dělat do důchodu - proto jsem nemusela studovat.
- Citovat
- Upravit
@Mgree A nedělám ve fabrice. Ale v logistickém skladu, to druhé je totéž.
- Citovat
- Upravit
1. nechápu u práce B - nepodepisuje se prohlášení poplatníka
Jako jak se nepodepisuje??? Ty máš nárok u jakékoliv práce podepsat prohlášení, samozřejmě vždy jen u jednoho zaměstnavatele.
2. práce na dohodu 40 hodin týdně nelze
DPČ je maximálně poloviční úvazek, tedy 20 hodin týdně
DPP maximálně 300 hodin za rok
Za mě to u práce B je načerno, nebudou za tebe platit odvody na zdravotní a sociální. Aspoň z tvého popisu mám ten pocit. Proto taky uvádí čistou mzdu hodinovou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U A, tam je vše oficiální. Práce na DPČ s tím, že je podepsán růžový papír ( i teď jako brigáda ), na 20h týdne nehrají, hodiny navíc dávají v prémiich - ověřeno.
B, je to DPP, prý se nepodepisuje růžovka, a 300 hodin se prý nějak udělá
víc nevím. Zase si říkám, že když vlastně si vydělám nad 10000 Kč musí pojištění odvést, ne?
případně pokud by mi psali méně, co to znamená pro mě? Nikdy jsem nebyla OBZP tak nevím jak to chodí
Pardon.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@JolynkaU A, tam je vše oficiální. Práce na DPČ s tím, že je podepsán růžový papír ( i teď jako brigáda ), na 20h týdne nehrají, hodiny navíc dávají v prémiich - ověřeno.
B, je to DPP, prý se nepodepisuje růžovka, a 300 hodin se prý nějak udělávíc nevím. Zase si říkám, že když vlastně si vydělám nad 10000 Kč musí pojištění odvést, ne?
případně pokud by mi psali méně, co to znamená pro mě? Nikdy jsem nebyla OBZP tak nevím jak to chodí
Pardon.
A - je v pohodě, to se tak dělává
B- no ono se to vždy nějak udělá, ale podle mě ti nebudou platit zdravotní a sociální a budeš si muset minimálně zdravotní platit sama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jolynka
Tak to se mi nelíbi. Každopádně v pondělí se tma Zajdu podívat, vyzpovídam ne a pokud to bude takto, tam ![]()
Chci práci ofiko.
- Citovat
- Upravit
@Jolynka Ještě se prosimtě, zeptám, co to pro mě znamená. Kdyby s tímto přišli ( a nebyla, ani smlouva ), já se odhlásil z ÚP, peníze mi dají na ruku. Kolik platím? Chci jak zdravotní, tak sociální.
Ale upřímně, mi v tom brání, že by to nebylo oficiálně.
Osobně mě bylo divné, proč nemají smlouvu na DPČ, ale jen DPP a celkově, ani nereagují na to, kdy podepíšu smlouvu? Řešila jsem to s nimi přes tel a víceméně přes email.
Vše oficiálně, i bez podepsání poplatníka mi vyšlo čistá mzda něco nad 16 tisíc.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Jolynka Ještě se prosimtě, zeptám, co to pro mě znamená. Kdyby s tímto přišli ( a nebyla, ani smlouva ), já se odhlásil z ÚP, peníze mi dají na ruku. Kolik platím? Chci jak zdravotní, tak sociální.
Ale upřímně, mi v tom brání, že by to nebylo oficiálně.
Osobně mě bylo divné, proč nemají smlouvu na DPČ, ale jen DPP a celkově, ani nereagují na to, kdy podepíšu smlouvu? Řešila jsem to s nimi přes tel a víceméně přes email.Vše oficiálně, i bez podepsání poplatníka mi vyšlo čistá mzda něco nad 16 tisíc.
zdravotní pojištění 2052 Kč
sociální pojištění 2482 Kč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mgree Mám VOŠ, humanitní, práce s PC, řidičák, jazykový kurz / školu. Ale roky jsem nemluvila.
Teď se rozhoduji mezi A a B, žádné C není a nevypadá, že by v dohlednu bylo.
U A to vypadalo že začátku jinak ( jsem tam od jara ), zakázky byly + to, že stačí další halu a budou přijímat v příběhu roku na HPP + mě nabídli od září zkrácený úvazek ( za což jsem ráda v dnešní době + ví, že dal hledám něco lepšího, v tom máme od začátku jasno ). Ale nechci se spálit, že budu čekat na druhou polovinu září a zakázky se nakonec nerozejdou. A na druhé straně se nechci spálit, že půjdu do B ( ač jsme flexibilní a ničeho se vcelku nebojím
, ale říkám TUTO práci jsem nikdy nedělala ) a bude to stát za prd, případně aby se A mezitím nerozhodlo - těžko počkání 15 denní výpovědní lhůtu.