Práce. Hrozn dilema

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.8.21 12:31

Práce. Hrozn dilema

Ahoj. :mrgreen:
Mám větší dilema, se kterým si nevím rady. A doma mi přítel nepomůže :nevim:
Jsme v evidenci na ÚP, ale než si najdu práci na HPP, mám alespoň už pár měsíců brigádu ( vše ofiko, vydělám si akorát do 7.600 Kč, odvody vše mám ).

Ze začátku byla práce pravidelná, ale firma přestává mít zakázky :nevim: Včera jsem mluvila s vedoucí, jsem druhý týden doma, že počítají, že v druhé polovině se zase rozjedou, a ať promyslim co je pro mě lepší. Nabídka mi zkrácený úvazek ( odchod z UP ).

O co jde?

Tato práce ( A ), plat 130 Kč hrubého na hodinu, denně projedu 60 Kč, pracovní doba 6-12h ( tak bych to chtěla ) nebo i jinak dle domluvy, můžete být 8,10 i 12h, na dohodu, prohlášení poplatníka. Kolektiv i práce v pohodě, podmínky též ( můžete na WC, kdy chcete, to samé jídlo ). Konec na konci roku. Plat přes 13 tisíc čistého, za 30h/týdne. Práce ve skladu.

Druhá práce ( B ), kterou jsem dostala nabídku před třemi dny a od té doby přemýšlím.
Opět na dohodu, práce od 1.9 do začátku prosince. Plat v čistém 120 Kč, projedu 28 Kč denně, můžete chodit v rozmezí 6-19 hodin, po-ne jak chcete. Mám to o nějaký ten km blíže, než předchozí práci. Opět jde o manuální práci, ale neznám ji - montování vánočních světel na hliníkové konstrukce. CEHOZ se asi bojim nejvic. Nikdy jsem to nedelala. Nepodepisuje se prohlášení poplatníka. Dělalo by mi to nějak přes 16 tisíc čistého, při 40 h/týdne.

A já váhám a fakt nevím co dělat. První práci mě drží to, že jsem tam zaběhla, vedení je se mnou spokojeně, lidí jsou fajn. Na druhé straně nejistota, zda vůbec bude práce ( stalo se, že měsíc jsem byla doma. Předtím by mě tam i strhli. A počítají, že budou mít zakázky na vánoce + staví vedle další halu. )

V druhé práci nevím vůbec do čeho jdu a pochybuji, že kdybych ji vzala a buď mi nešla nebo se zakázky v té první rozjely, že na mé bude čekat 15 dní s výpovědní lhůtou. Na druhé straně jsem dost flexibilní, a ač mám VOŠ, tak se rukami dělat nebojím, učím se a nejsme vybíravá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.8.21 12:36

Jestli je to práce na Moravě-Otrokovice, tak zůstan kde jsi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.21 12:37
@Anonymní píše:
Jestli je to práce na Moravě-Otrokovice, tak zůstan kde jsi.

8o :roll: Ne, není. Nemyslím, že píšu jak Moravak. A jinak jsem na UP a mám jen přivýdělek, s příslibem na DPČ.

• Citovat
  • Upravit
35531
26.8.21 12:38

Ani jedno. Hledala bych práci na HPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2960
26.8.21 12:45

Zůstala bych v práci A a hledala si práci na HPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
26.8.21 12:47
@Anonymní píše:
8o :roll: Ne, není. Nemyslím, že píšu jak Moravak. A jinak jsem na UP a mám jen přivýdělek, s příslibem na DPČ.

jak píšou Moraváci? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.21 12:51
@Anonymní píše:
8o :roll: Ne, není. Nemyslím, že píšu jak Moravak. A jinak jsem na UP a mám jen přivýdělek, s příslibem na DPČ.

Co je, jsem z Moravy a mám zkušenosti a přišlo mi to prostě podobné. Chci ti poradit a ty se ještě pomalu urazíš? Nebo to se nějak povyšuješ? Jsi snad něco lepšího? Pořád děláš jen ve výrobě. A je tedy skoro jedno kde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.21 12:53
@Anonymní píše:
Co je, jsem z Moravy a mám zkušenosti a přišlo mi to prostě podobné. Chci ti poradit a ty se ještě pomalu urazíš? Nebo to se nějak povyšuješ? Jsi snad něco lepšího? Pořád děláš jen ve výrobě. A je tedy skoro jedno kde.

8o Cože? Proboha.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.21 12:54

@Mgree S práci na HPP to u nás není jen tak. :nevim: Pro ženy.
Když opomenu fabriky a obchody.
Jinak u A mám nejistotu zakázek, co skončil (?) Kovid, tak jsou na tom hůře. Jde o sklad s luxusní drogerií + vedle zahradní sortiment a domácnost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.21 12:56
@Anonymní píše:
8o Cože? Proboha.

Tak co ta tvá poznámka a kroucení očí s výpleskem. Jak jinak to mám chápat?

• Citovat
  • Upravit
2960
26.8.21 12:57
@Anonymní píše:
@Mgree S práci na HPP to u nás není jen tak. :nevim: Pro ženy.
Když opomenu fabriky a obchody.
Jinak u A mám nejistotu zakázek, co skončil (?) Kovid, tak jsou na tom hůře. Jde o sklad s luxusní drogerií + vedle zahradní sortiment a domácnost.

A v tom obchodě bys nechtěla pracovat? Měla bys více peněz, spousta obchodů dáva po zkušebce na dobu neurčitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.21 12:58

@JancaS84 Jen pro info hledám. Ale prostě není, teď. Dík bohu, že partner má dobrý příjem.
Dneska jsem přišla z pohovoru, vyhrazeno pro muže. Minul Kancl, vyhrazeno pro OZP. A zrovna nabídky práce teď nějak, ani nejsou :nevim:

Nemluvím o Praze a podobných městech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.21 12:59
@Mgree píše:
A v tom obchodě bys nechtěla pracovat? Měla bys více peněz, spousta obchodů dáva po zkušebce na dobu neurčitou.

Ne. Fabrika ( školní léta a brigáda ) a obchod ( školní léta též, v rámci praxe ) nechci. Úplně se mi to zhnusilo. Myslím tím práci za pokladnou, a fabriky skrz směny nechci. Ale lidi co dělají v obchodech obdivuji. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.21 13:01
@Anonymní píše:
Tak co ta tvá poznámka a kroucení očí s výpleskem. Jak jinak to mám chápat?

To bylo skrz práci. To, že máš špatnou zkušenost s nějakým podnikem a hned to cpeš někomu. Nemusí znamenat, že to má tak každý. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2960
26.8.21 13:02
@Anonymní píše:
Ne. Fabrika ( školní léta a brigáda ) a obchod ( školní léta též, v rámci praxe ) nechci. Úplně se mi to zhnusilo. Myslím tím práci za pokladnou, a fabriky skrz směny nechci. Ale lidi co dělají v obchodech obdivuji. :pankac:

Tak potom se musíš rozhodnout sama, tady to za tebe asi nikdo nerozhodne. Ale sama si psala, že máš v práci A nejistotu, tak pak zkus B. 8) A hledej třeba práci C. :palec:

Nevím jaké máš vzdělání, třeba by sis mohla zvýšit kvalifikaci a hledat práci v jiném oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat