V jaké firmě nebo pozici je možnost homeoffice?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já myslím, že nějaká asistentka nebo recepční by byl ideál. Nasbíráš zkušenosti, hodíš se na to jakožto organizační typ a určitě jde sehnat i poloviční úvazek. Já v tomhle věku dělala při škole v nadnárodním korporátu takovou tu klasickou administrativu - datlování do PC. Ale tam většinou chtějí jazyky. Já už bych tedy teď do korporátu ani nešla, má to své úskalí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže v podstatě toho úplně moc neumíš, ale hledáš dobrý plat, ideálně že budeš pracovat jak se hodí tobě a ještě v administrativě a z domu a no stress. No tak to hodně štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ked ti nestaci prace vo firme zameranej na EU dotacie (co su v podstate trafiky s garantovanym prijmom) tak uz neviem co lepsie by sa dalo najst. Mozno priamo na nejakom ministerstve? Tam je jedno ci prides, kedy prides, obcas posles nejaky mail aby to vyzeralo ze zijes a viac sa o nic nestaras.
Neviem o praci kde by ti tolerovali chodenie do skoly… to je taky problem dat si individualku? Na VS sa beztak riesia iba skusky, tam nikoho nezaujima kam chodis a kam nie - teda aspon za mojich mladych cias to tak bolo (posledne 2r VS som mal normalne full time pracu a ziaden problem to pre nikoho nebol, dokonca ani individual som nemal, iba som proste do skoly nechodil
).
Ked som ja prijimal moje asistentky (teda nieco ako tebou zmienovana prava ruka) tak cely pohovor bol v anglictine, pozadoval som nejake aspon zakladne znalosti z oboru, home office mali ked potrebovali ale rozhodne to nebol standard.
Plat mali slusny, ale nijako oslnivy… Vacsinou to boli baby po skole, ktore si to chceli osahat a trosku sa zaucit… a vacsinou odisli, pretoze nie kazda to zvladala (cest vynimkam).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Takže v podstatě umíš to, co tisíc dalších lidí okolo tebe a dalších tisíc je lepších než ty. Ale kladeš si podmínky, jako kdybys byla všude nenahraditelná a měla několik let praxi.
Máš plno přestav a podmínek, ale žádná firma ti pořádně ani neodepisuje a tak musíš zoufale sem. Ehm, to už o tobě dost vypovídá.
Spadni rychle nohama na zem, s takovým přístupem nenajdeš práci ani po škole ![]()
- Citovat
- Upravit
Technická- je to hrozně dlouhý úvodní příspěvek. Možná se zaměřit na jisté „zpřehlednění“.
Ne moc veselé je, že o takové pozice v Praze je zájem a určitě i od lidí, co jsou „více“ kvalifikováni. Opatrně s pouštěním přijatelné pozice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo, tohle jsem měla na konci školy taky, taky jsem šla za něčím víc cool, a ejhle, zase to mělo jiné mouchy… A proto vím, že rady jsou marný.
Takže stručně, ještě na to budeš vzpomínat.
Ale patří to k životu, no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechápu, že tohle řešíš tady. Vždyť takových pozic v Praze je spousta. Úskalí je tom, že podle uvodniho příspěvku moc nevíš, co chces.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,
mám teď práci, ale jsem ve zkušební době, nejsem zde moc spokojená, ale ty peníze se mi hodí a vzhledem k tomu, že jsem mladá, nemám moc zkušeností a zároveň jsem si něco hledala jen, abych mohla ukončit studium na VŠ, protože měním obor, tak mi to bylo docela jedno.
Nicméně mám zkušenosti s administrativní prací na úřadě a pak v jedné soukromé firmě, která byla zaměřená na dotace EU. Na tom úřadě to bylo spíše, že jsem byla pravá ruka mého vedoucího, ale bohužel tak nebyla ta pozice psaná, nemůžu si to tak tedy zapsat do životopisu.
Jde mi o to, že bych možná chtěla odejít z této práce a najít si spíše něco, co by mě více bavilo a když ne, tak abych tam měla větší klid, tady jsem v kanceláři pod kamerama, takže i když nemám co dělat, nemůžu být ani na telefonu a podobně - což je docela na nic, protože je tady práce opravdu nárazově.
Ráda bych si našla něco nového, klidně na poloviční úvazek, abych to pak stíhala se školou a nemusela dávat výpověď, peníze se vždycky hodí. Baví mě organizovat, zařizovat věci a podobně, řekla bych, že mi to hlavně i jde. Jsem dobrá v komunikaci a dokážu kopat za tým. Jsem spíše technicky založená - naučím se docela rychle různé výpočty, systémy a podobě, ale má jazyková znalost není žádná sláva - domluvím se anglicky, ale jak kdy a jak s kým, neřekla bych, že mám vyloženě špatnou angličtinu, ale rozhodně by to mohlo být lepší. Další jazyky vůbec neovládám. Řekla bych, že jsem hodně pečlivá, koneckonců, díky tomu si mě tehdy nechali v té soukromé firmě, byla jsem tam na praxích a nakonec se mě ptali, jestli bych tam nemohla zůstat (brigáda), že mám malou chybovost a jsem docela rychlá. Klidně bych zase dělala nějakou administrativní práci, nebo něco tomu podobného, později bych ráda i nějakou manažerskou pozici, ale na tu zatím nemám vzdělání a ani zkušenosti, hlavně je mi 21, takže by mě nikde asi nebrali moc vážně, respektive by mě pravděpodobně ani nevzali.
Hlavně bych byla prostě ráda, kdyby šlo mít alespoň po nějaké době možnost nějakých homeofficů, také bych ocenila, kdyby firma, kde bych pracovala respektovala mé studium, nevadí mi pracovat o víkendu, ale opravdu mi vadí, že mi v úterý šéf řekne, že mám zítra například nějaké povinné školení a musím tam být, i když to není můj pracovní den a já mám třeba v ten den školu.
Nevadilo by mi ani nějaký DPČ, pokud by to bylo aspoň těch 200/h.
Problém prostě je, že nemám absolutně představy o tom, ve kterých firmách je práce dobrá a ve kterých ne, nerada bych se kvůli tomu nějak zvlášť stresovala, chápu, že občas je to prostě normální, ale myslím tím denně. Kde dobře platí, kde mám vůbec šanci na zaměstnání? Protože jsem rozeslala spousty životopisů a buď se mi z firem ani neozvali, nebo mi prostě bez pohovoru řekli, že našli vhodnějšího kandidáta.
Chtěla jsem se tedy zeptat, zdali by někoho z Vás nenapadlo v jaké firmě by to bylo možné? Případně jaké pozice a podobně - jsem spíše kancelářský typ. Jedná se o Prahu.