Práce na HPP při studiu VŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8.10.24 19:02

Práce na hpp při studiu VŠ

Dobrý den. V lednu jsem přestala chodit na vysokou školu. Teď v září jsem si našla práci na hpp. V práci jsem si na růžovce nedala slevu na dani za studenta i když se do teď jako student beru (řízení o ukončení studia pro nesplnění studijních povinností ještě neskončilo). Chtěla jsem se zeptat jak je to s pojištěním? To teď za mě platí zaměstnavatel, ne škola? Jednu práci jsem měla už v květnu, pak jsem odešla a do další jsem šla až v září, za tu dobu kdy jsem nechodila do práce platila pojištění škola? Případně jak to bude s daněmi? Budu kvůli mé situaci něco nějak odvádět? Nemám koho jiného se zeptat, tak to zkouším tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9630
8.10.24 19:10

Škola za tebe žádné pojištění neplatila ani neplatí.
Studenti spadají do kategorie, za které hradí pojištění stát. POZOR to neznamená, že v případě uzavření pracovního poměru, může se například jednat o zkrácený úvazek 20 hod/ týdně, by odvod pojištění nebyl. Odvod zdravotního pojištění je, ale zaměstnanec odvádí ze skutečně vydělané částky a nedochází k tzv. dopočtu do minimální mzdy. Zaměstnanec studium deklaruje platným potvrzením o studiu. To samé v případě dohod konaných mimo pracovní poměr, pokud zaměstnanec student dosáhne rozhodného příjmu pro odvod pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20823
8.10.24 19:18
@milenaNova píše: Více

A víš že jsi vyhodila do popelnice víc jak půl roku bezplatného studia? Tzn, když budeš chtít někdy jindy studovat, tak i na státních ti může vyjít placení školného.

Daně si vyřešis příští rok daňovým přiznáním jako každý normální člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35448
8.10.24 20:44

Sleva na studenta je zrušena.
Příští rok si uděláš přiznání.
Pojištění by jsi měla mít pokryto. Podívej se do apky pojišťovny nebo si tam zajdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
8.10.24 20:50
@Cenarius píše: Více

To vyčerpala víc jak rok, ukončeno až pravomocností rozhodnutí o ukončení studia, ale to je fuk, v současnosti vyjde soukromá škola levněji než zpoplatněné delší studium na veřejné škole, takže cesty jsou. Na druhou stranu, platby na ZP tím jsou vyřešené a nic ostatního tedy řešit netřeba. :mrgreen: Takže žádný velký problém. Daně taky normál, jako každý zaměstnanec, slevu na poplatníka jde taky čerpat i souhrnně pomocí daňového přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat