Práce na HPP při studiu VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce na hpp při studiu VŠ
Dobrý den. V lednu jsem přestala chodit na vysokou školu. Teď v září jsem si našla práci na hpp. V práci jsem si na růžovce nedala slevu na dani za studenta i když se do teď jako student beru (řízení o ukončení studia pro nesplnění studijních povinností ještě neskončilo). Chtěla jsem se zeptat jak je to s pojištěním? To teď za mě platí zaměstnavatel, ne škola? Jednu práci jsem měla už v květnu, pak jsem odešla a do další jsem šla až v září, za tu dobu kdy jsem nechodila do práce platila pojištění škola? Případně jak to bude s daněmi? Budu kvůli mé situaci něco nějak odvádět? Nemám koho jiného se zeptat, tak to zkouším tady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Škola za tebe žádné pojištění neplatila ani neplatí.
Studenti spadají do kategorie, za které hradí pojištění stát. POZOR to neznamená, že v případě uzavření pracovního poměru, může se například jednat o zkrácený úvazek 20 hod/ týdně, by odvod pojištění nebyl. Odvod zdravotního pojištění je, ale zaměstnanec odvádí ze skutečně vydělané částky a nedochází k tzv. dopočtu do minimální mzdy. Zaměstnanec studium deklaruje platným potvrzením o studiu. To samé v případě dohod konaných mimo pracovní poměr, pokud zaměstnanec student dosáhne rozhodného příjmu pro odvod pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@milenaNova píše: Více
A víš že jsi vyhodila do popelnice víc jak půl roku bezplatného studia? Tzn, když budeš chtít někdy jindy studovat, tak i na státních ti může vyjít placení školného.
Daně si vyřešis příští rok daňovým přiznáním jako každý normální člověk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sleva na studenta je zrušena.
Příští rok si uděláš přiznání.
Pojištění by jsi měla mít pokryto. Podívej se do apky pojišťovny nebo si tam zajdi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Více
To vyčerpala víc jak rok, ukončeno až pravomocností rozhodnutí o ukončení studia, ale to je fuk, v současnosti vyjde soukromá škola levněji než zpoplatněné delší studium na veřejné škole, takže cesty jsou. Na druhou stranu, platby na ZP tím jsou vyřešené a nic ostatního tedy řešit netřeba.
Takže žádný velký problém. Daně taky normál, jako každý zaměstnanec, slevu na poplatníka jde taky čerpat i souhrnně pomocí daňového přiznání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit