Home office nebo dojíždění

Anonymní
5.10.24 18:08

Home office nebo dojíždění

Ahoj maminky chtěla bych se zeptat kdyby jste si meli vybrat praci na HO nebo praci kam by jste dojížděli? Mám možnost pracovat jako operátorka z domova od 8 nebo od 9 stim že to zalezi na mě. Pauzu si mohu delat kdy chci a celkově mě nikdo nehlídá a nebo dojizdet do firmy 50 km jako administrativní pracovnice musela bychvstavat v 5 a v 6 jede vlak a v pul 7 večer bych bxla doma mam to hodinu vlakem ale je to za víc penez no. Jak by jste se rozhodli? Deti nemám

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35914
5.10.24 18:19

Asi to druhy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9772
5.10.24 18:29

A když u druhé práce započítáš náklady na dojíždění, stravu… pořád to vychází na víc peněz? Já bych raději brala HO, pokud to není o hodně nižší výdělek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
5.10.24 18:30

Ja pracuju na home office,4 dny doma,1 jezdim do kanceláře (1,5h/1 cesta). A maximálně mi to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
5.10.24 18:32

Sama za sebe - ani jedno. Kompletní home office mi po půl roce začal dost lézt na mozek, potřebuju se dostat mezi lidi. A dojíždění denně 50 km a být víc jak 12 hodin denn mimo domov, to je taky na houby. Ještě si od těch víc peněz odečti cenu za vlak, čas je taky k nezaplacení, byť já umím čas ve veřejné dopravě využít dost efektivně. No, pokud opravdu nemáš jinou možnost, z těchhle dvou bych šla do home office, ale netěšilo by mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
5.10.24 18:39

Ta prace opetatorky, zalezelo by, jak solventní je to firma. Aby to nebylo neco, co za pár měsíců nebude a ty si pak nebudes drbat hlavu.
Spocitala bych si fakticky rozdíl, vc. započítání dojíždění, stravování atp.
Pokud bych nemela deti a v mem okoli nesehnala praci, zvazovala bych prestehovani. Ono denne dojíždět treba dve hodiny vlakem taky nic moc. Nedalo by se do budoucna ve firme domluvit na částečném home office, ze bys do firmy jezdila například dvakrat do tydne a tri dny papírovala z domova?
Nebo si najit cinnost do toho vlaku. Jestli nemas deti a nehoní tě čas, je asi jedno, jestli si knihu přečteš doma nebo ve vlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.24 19:21

@ugluk já právě jsem člověk co je samotář nesnesu neco kde je hodně lidi radsi sama někde zavřená

• Citovat
  • Upravit
10869
5.10.24 19:23
@Anonymní píše: Více

No a jaky je ten financni rozdil Home office vs druha prace (tam minus naklady na dojizdeni)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
5.10.24 19:30

Ono se to nezda, ale to dojizdeni cloveka dost unavuje. V zasade cely pracovni tyden bude prace-cestovani do prace-spanek. Zit budes moct leda o vikendu. Do toho bych nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.24 19:31

@Tarena na HO 30 v hrubem na dojíždění 35 v hrubém a denně projedu 130kc

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.24 19:32

@Afrikana taky asi pujdi na zo HO delala jsem tk od školy tak v tom budu pokračovat i nadale bavi me to jen jsem v tom viděla méně výdělku jinak by mi prace atd vyhovovala ale za méně peněz ale kdyz se to započítá tak to vyjde asi stejně :)

• Citovat
  • Upravit
10869
5.10.24 19:32
@Anonymní píše: Více

To bych sla do HO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
5.10.24 19:34

Ještě je tu významný faktor dopadu na psychiku. Neznám moc lidi, co by zvladali práci na full HO ( zejména tu exaktně měřitelnou činnost, jako je právě ten operátor, vývojář…., kdy si těch 8h opravdu odpracujes, nemám na mysli ty pozice, kdy makaš 2h a zbytek dne si někde couráš) a během tak 2 let z toho úplně nezmagořili. Nejčastěji se začali topit v alkoholismu, někdy v drogách, případně se jim rozjely fajnové duševní poruchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.24 19:42

@vulpes - bohuzel musim souhlasit - ja jsem ta, co zmagorila-uz 4 roky na HO, do kanclu me nic netahne, musela jsem si hledat duvod, proc jezdit a po covidu v lednu se mi rozjela luxusni agorafobie- uz 10 mesicu se ucim chodit ven, nakupovat..a je to strasny :( AD neberu, na terapii chodim a jak to ovlivnilo rodinu, o tom ani nemluvim.
Zakladatelko, pokud jsi introvert, je to cesta do pekel.

• Citovat
  • Upravit
5683
5.10.24 19:47
@ugluk píše: Více

Copak cena za vlak :pankac:,ale mnohem drazsi je nas vlastni cas.

K zakladatelce: jako mlada singl mas ted jedinecnou moznost vydelat penize a vubec smerovat svoji cinnost k zajisteni se do budoucna, abys nemusela makat jak krecek v kole do 70,ale mohla odejit stredem po padesatce (vlastni zkusenost :mrgreen: ).
A ne makat za almuznu vlastne na konci potravinoveho retezce, to si muze dovolit leda duchodkyne, ktera kazdy mesic ma sve jiste. A toto by mela trebas na dovolene a cukrosku s pritelkynemi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat