USA - víza, občanství, trvalé pobyty atd.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
USA - víza, občanství, trvalé pobyty atd.
Poprosila bych o radu, jelikož se v tom moc nevyznám a když jsem vygooglila různé fóra, nic moc mi nevyjelo a jedině tady se probíralo něco podobného…
Hledám s přítelem nějaké možnosti ohledně pobytu USA. Přítel momentálně žije v Miami, kam se v minulosti přestěhoval z Nikaragui. Kvůli velmi komplikované politické situaci v Nikarague, stát Florida nabízí různé programy, právě pro uprchlíky z Nikaragui… Začal tam studovat vysokou školu a podmínkovou pro prodloužení pobytu bylo půl roku po škole najít práci. Což se mu podařilo a nyní prakticky má čas od nástupu zaměstnání rok, zda mu firma prodlouží smlouvu, poté se to přenáší na 3 roky… Na jednu stranu firma, kde momentálně pracuje, nemá jediný důvod mu neprodloužit smlouvu o to se nebojíme, problém spíš dělá imigrační, kde jsou nestálé nějaké komplikace.
Problém ale je, že prakticky nemůže opustit zemi, protože by tím ztratil svůj status ale zároveň Miami není město, kde by si představoval dlouhodobě žít… A tak nevím, co by se nabízelo jako řešení.
Cesta k US občanství je velmi komplikovaná, co mi říkal… nevím ale co by mu umožnilo svobodně cestovat, aby si nepřipadl jako v pasti… Zároveň se bojím o jeho duševní zdraví, protože se neustále bojí, že se bude muset vrátit zpět do Nikaragui, pokud vše nevyjde ale v Miami už být nechce a nevíme, jak z tohoto začarované kruhu ven…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Evelína.Evelína píše: Více
Ahoj, to je hodne slozita otazka pro maminkovske forum, jako vime vsechno, ale tohle je fakt dost. Ty jsi Ceska, co si nasla Nikaragujce a zijete spolu v Miami?
Me by zajimalo neco jineho, Nikraguu chceme navstivit cca v prosinci, vystrasis me, nebo mi napises, ze pro turisty je to tam OK?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sadman Ahoj, ano vím, je to dost specifický problém… Říkala jsem si, že třeba náhodou někdo řešil něco podobného…
Ano, já jsem Češka, přítel pochází z Nikaragui ale zatím spolu nežijeme.
Výlet určitě doporučuji, přítel o Nikaragui mluví velmi pěkně (krom momentálního politického režimu). Je to nádherná země s mnoha super místy pro turismus. Místní prý milují turisty, takže jsou všichni milí a přátelští. Sami plánujeme, že to tam navštívíme v někdy budoucnu, pokud nám to v okolnosti dovolí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evelína.Evelína píše: Více
A on nema v Miami zadne kamarady? Je tam kor v Miami hodne hispancu, tak at s eporadi s jimi ohledne imigracniho, tady ti asi nikdo neodpovi soravne na takto specifickou otazku nebo zkus FB a najdi nejake skupiny zijici tam.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pockej, ale chapu dobre, ze ty zijes v Cesku? Jste se seznamili nejak pres net, videli jste se vubec? Zavini to podvodem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ahhotep Děkuju za radu. Zkusím to… tady jsem psala, protože už jsem tady několik diskuzí ohledně pobytu v US četla… tak jsem to jen chtěla zkusit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přítel by měl v první řadě kontaktovat imigračního právníka a řešit svoji specifickou situaci.
Občanství jen tak mít nebude, řekla bych že nejdřív bude must vyřešit zelenou kartu a občanství až pak. V momentě kdy získá zelenou kartu už může po usa cestovat a pracovat jako běžný Američan.
Spíš než na českém maminkovském fóru prolustruj https://www.visajourney.com/ jsou tam dobře dostupné informace a dost lidí znalých problematiky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karkarka píše: Více
Oni mu pošly nějaké peníze jo?? Jakou měly nemoc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit