Můžu si vzít nemocenskou ve zkušební dobe
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Můžu si vzít nemocenskou ve zkušební dobe
Ahojky chtěla bych se zeptat. Před týdnem jsem začala chodit do nové práce. Ale dneska mi ruply záda a nejsem schopna vykonávat práci. Můžu si vzít nemocenskou i když jsem v práci tak krátce? Dekuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Denny2859 píše: Více
můžeš. Ale počítala bych s brzkou výpovědí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, na nemocenskou máte samozřejmě nárok, otázkou je, jak se k tomu zaměstnavatel postaví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím ze se pak o to prodlužuje zkušební doba. A pak vše jak už bylo zmíněno (ukončení PPze strany zaměstnavatele)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkušební doba tě nechrání před nemocí a úrazem. Takže můžeš onemocnět a když nemůžeš vykonávat práci a lékař tě uzná práce neschopnou, tak máš nárok na dávky nemocenské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš, zkusebka se prodlužuje. Rozumný zaměstnavatel s tím (pokud nemarodis půl roku) nemá problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, můžete si vzít nemocenskou i ve zkušební době. Zaměstnavatel by vás měl nechat doma na léčení.
- Citovat
- Upravit
@ruzzicka píše: Více
Co to znamená, ze by ji mel zaměstnavatel nechat doma. Neschopenku pise lekar, do toho nema zamestnavatel co mluvit. Ten se jen může rozhodnout, ze ji propusti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď v klidu, zaměstnavatel tě určitě nepropustí kvůli tomu, že jsi nemocná. Za nemoc nikdo nemůže. Pokud to nechápe, tak u takovýho pracovat nechceš.
Otázka Můžu si vzít je úplně mimo.
ty se neptáš zaměstnavatele, ten o tom nerozhoduje. O tom rozhoduje doktor. Pokud se nemůžeš ani pohnout, co jinýho chceš dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je to práce, kde jsi snadno nahraditelna, tak se s tebou pravděpodobně rozloučí. Jestli je to naopak práce, která je hodně specifická a potřebuješ na ni odbornou kvalifikaci, a vybrali si opravdu tebe, tak ti zkušebku prodlouží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
Proč? Novému zaměstnanci nemůžou rupnout záda nebo dostat chřipku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zlatovláska555 takže mi může dát zaměstnavatel výpověď když jsem na nemocenské?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prvních 14 dní nemocenské ne, pak už ano když jsi ve zkušebce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit