PN ve zkušební době

Anonymní
1.10.24 15:07

PN ve zkušební době

Ahoj mám dotaz, dá se ve zkušební době jít na prac neschopnost? V případě, že mi včera řekli ať už dnes nechodim že se jim doneslo že se mi tam nelíbí a práce mě nebaví? Což jsem nikdy neřekla, naopak byla jsem spokojená. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8506
1.10.24 15:10

A ty jsi z toho onemocněla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
1.10.24 15:11

Nemoc se neptá, takže samozřejmě lze jít na PN i ve zkušebce, nebo myslíš, že někdo chodí do práce s akutním slepákem nebo polámaný po bouračce, protože je ve zkušebce?

Ale jestli to chápu dobře, ty už nejsi ve zkušebce, ty jsi bez práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8693
1.10.24 15:15

Jestli jsi nemocná, tak samozřejmě ano. Já aktuálně na PN jsem, jsem ve zkusebce a nikdo to neřeší, nemocná do práce nemůžu… ale ty nepíšeš, že bys byla nemocná, tak proč bys chtěla na PN? Jo, při PN tě nemůžou vyhodit, ale hned po ní ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
1.10.24 15:30

Ano, chytila mě kdysi ve zkušebce hnusná angína, takže jsem byla doma asi tři dny + víkend, a pak jsem hned šla. Ovšem tvůj problém bych PNeschopností neřešila, buď bych si to vyjasnila, nebo odešla a našla jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2906
1.10.24 15:34
@Anonymní píše: Více

Pokud jsi nemocna, tak samozrejme na pracovni neschopnost muzes. Coz tvuj pripad zrejme neni. Kazdopadne co tim chces vyresit? Evidentne te tam nechteji, tak ti tak jako tak pracovni pomer po 14 dnech PN ukonci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
1.10.24 15:37
@Midaku píše: Více

Jen prvních 14 dní, pak už pp ukončit lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
1.10.24 15:54

No každopádně pokud s tebou písemně nezrušili pracovní poměr ve zkušební době, tak normálně zaměstnaná jsi.

S PN si ale nepomůžeš, pokud tě tam nechtějí, ukončí ti pracovní poměr po dvou tydnech nemocenské.

• Citovat
  • Upravit
35683
1.10.24 15:58

A proč jsi si s nimi nepromouvila? Písemné ukončení pracovního poměru už ti dali? Ale jinak ano, můžeš jít ve zkušebce na neschopenku a případně do 7 dni od konce pracovního poměru, ale to už nebudeš mít prvních 14 dní náhradu mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35683
1.10.24 16:00
@Hanka1 píše: Více

Pokud nemá to ukončení tak bude mít ještě těch 14 dní placených, takže si pomůže ale vyhodí ji jen později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33500
1.10.24 16:00

Jako že půjdeš honem na nemocenskou? A co si tím pomůžeš? Ve zkušebce jít můžeš, to je jasný, ale ničeho tím nedocílíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8449
1.10.24 17:06
@Hanula1212 píše: Více
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8449
1.10.24 17:08

Pokud řešíš problémy takovým způsobem tak pro ně jen dobře, když tam skončíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
1.10.24 20:28

Ceho chces docilit tim, ze pujdes na PN? Pokud ti rekli, at nechodis, protoze se doslechli, ze se ti tam nelíbí, měla si opáčit, ze to neni pravda, ze se ti práce líbí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
2.10.24 08:45

Oni ti řekli, ať už dnes nechodíš, že se jim cosi doneslo? A tys jim na to řekla co?

V „hození se marod“ vidíš řešení? :roll:

Divné je to, že cosi rozhodují jen na základě toho, že se jim cosi doneslo.
Divné je to, že jsi to nepopřela, co se jim doneslo. Nebo popřela?
Divné je to, že ti to řekli, a nedali písemné zrušení PP ve zkušební době. Pokud ti to nedali písemně, tak se k tomu nepřihlíží.
Divná je tvá reakce, že to chceš řešit předstíráním pracovní neschopnosti.

Divný je tvůj zaměstnavatel a ty jsi taky divná.

Máš vůbec písemnou pracovní smlouvu?

Ve zkušební době samozřejmě lze onemocnět. Zkušební doba zaměstnance nechrání před nemocemi ani úrazy, tudíž ani před pracovní neschopností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat