Práce na lince 112 a 150
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
NO ono tohle povolání asi není o vzdělání, ale nátuře, tak chápu, že nemají jiné požadavky, až praxe ukáže, zda to zvládneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hezký večer holky,
naskytla se mi možnost přihlásit se do výběrového řízení na operátora pro linku 112 a 150. Docela mě zarazilo, že jim stačí v podstatě jakákoliv střední škola a jeden cizí jazyk. Proto bych se ráda zeptala, zda některá z vás má zkušenost s touto prací a co bych mohla očekávat u pohovoru. Moc děkuji.Prosím o zachování anonymity, chodí sem rodina a ta zatím neví, na co se chystám.
hlavne je to hrozne zodpovedna prace, kvuli jedne operatorce k nam jela sanitka 40 minut misto 15…jsem rada ze neslo o zivot.
- Citovat
- Upravit
@KackaDoup A čím to operátorka zavinila? Jakože zapomněla sanitu vyslat?
- Citovat
- Upravit
Mě je jasné, že to je velká zodpovědnost, s tím se počítá. Také předpokládám, že přijímací řízení tomu bude uzpůsobeno ( i když moc nevím, co mě tam čeká, krom zkoušky z jazyka, která tam byla zmíněna ) a že by mě pak neposadili k telefonu, ale musela bych absolvovat nějaké školení.
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko, můžu se zeptat, kde jsi takovou nabídku práce našla?
- Citovat
- Upravit
Tak minimálně by jsi měla vědět co čím hasit, na tobě bude záviset každej danej pohyb těch co tu pomoc akutně potřebují, měla bys umět mít chladnou hlavu a uklidnit je natolik aby tě vnímali a spolupracovali.. Je toho spousta ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zakladatelko, můžu se zeptat, kde jsi takovou nabídku práce našla?
Na portálu prace.cz
Zakl.
- Citovat
- Upravit
@RadkaCh poslala ji spatne. Sanita zabloudila. A navic mela dotazy, ktere byly naprosto mimo misu, Jako ktera je to BOč, ze jich je v cr spousta…zadna jina neni.
- Citovat
- Upravit
Netuším jaké jsou pohovory dostala jsem se k této práci, ze své práce (vnemocnici). Ale co já vím, než kohokoliv posadí k telefonům, prochází poměrně obtížným školením… Není to jednduchá práce a je komplikovaná i mnoha vnějšími fatory (ve sluchátkách není příliš dobře rozumět… ) je to psychicky opravdu náročné. Ale myslím, proč to nezkusit, člověk musí jen počítat s tím, že na druhém konci telefonu bývají velmi rozčilení lidé, kteří nechápou a nechtějí chápat operátory na drátě. Dost často chtějí říct jen, že někdo potřebuje pomoc a nekonkretizují, alespoˇn ne tak jak by operátor potřeboval, otázky operátora považují za zbytečné a otravné… no a v závěru většina hovorů obsahuje pouze oslovení a rozkaz = něco jako „P? čo vyl? ž si!“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niny Moc Ti děkuji za reakci. Jsem ráda, že se tu objevil někdo, kdo to dělá(dělal). Se sluchátky už mám nějaké zkušenosti - dva roky v call centru na technické lince byla docela dobrá škola ( i na tu asertivitu ).
Zkusit to každopádně půjdu - max. mě to připraví o jeden den času a pár korun za ověřenou kopii vzdělání a trest. rejstříku. ![]()
Ještě se zeptám - v době školení už je člověk ve služebním poměru nebo školení je třeba na dohodu? A co se stane, když člověk při školení neuspěje - hradí ho zpětně?
- Citovat
- Upravit
Abych pravdu řekla… tak tohle nevím… záleží asi kde to je… nechci si vymejšlet… zkusím yagooglit, ale myslím že v Praze MuDr Franěk posílá holky školit zadarmo a občas se k tomu přifaří (ke kurzu) třeba někdo kdo učí První pomoc pro laiky (zpravidla ne záchranář nebo operátor ti to mívají povinně že.), aby věděl co a jak a myslim, že i ti to měli zadarmo… ale jsou to protekční místa, ta školení se nedělávala často. Kouknu na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud projdeš vstupním pohovorem (nejspíš se budou ptát proč sis vybrala tuhle práci, co očekáváš, jaké máš schopnosti apod.) a jazykovou zkouškou, pak tě čeká ještě lékařská prohlídka a psychotesty a možná i fyzický - je to ve služebním poměru. Pak tě čeká pár týdnů ve školícím středisku(teoria, praxe, jakzyk), více info najdeš asi na stránkách mvcr.cz.
Je to hodně zodpovědná práce, svým způsobem je to dost náročný „na hlavu“, musíš zvládnout víc věcí najednou… zachovat chladnou hlavu a řešit věci rychle a správně..
Jinak nabídky tohoto typu jsou na mvcr.cz
http://aplikace.mvcr.cz/…Members.aspx
- Citovat
- Upravit
@Niny Děkuji. Toto je konkrétně UL. Dle toho, co jsem vyčetla, tak k 1.10. by měl vzniknout služební poměr. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Pokud projdeš vstupním pohovorem (nejspíš se budou ptát proč sis vybrala tuhle práci, co očekáváš, jaké máš schopnosti apod.) a jazykovou zkouškou, pak tě čeká ještě lékařská prohlídka a psychotesty a možná i fyzický - je to ve služebním poměru. Pak tě čeká pár týdnů ve školícím středisku(teoria, praxe, jakzyk), více info najdeš asi na stránkách mvcr.cz.
Je to hodně zodpovědná práce, svým způsobem je to dost náročný „na hlavu“, musíš zvládnout víc věcí najednou… zachovat chladnou hlavu a řešit věci rychle a správně..Jinak nabídky tohoto typu jsou na mvcr.cz
http://aplikace.mvcr.cz/…Members.aspx
Díky. Sem jsem vůbec nekoukala. Vykouklo to na mě fakt na pracovním portálu.
Zakl.
- Citovat
- Upravit
Hezký večer holky,
naskytla se mi možnost přihlásit se do výběrového řízení na operátora pro linku 112 a 150. Docela mě zarazilo, že jim stačí v podstatě jakákoliv střední škola a jeden cizí jazyk. Proto bych se ráda zeptala, zda některá z vás má zkušenost s touto prací a co bych mohla očekávat u pohovoru. Moc děkuji.
Prosím o zachování anonymity, chodí sem rodina a ta zatím neví, na co se chystám.