Zajímavý rekvalifikační kurz od UP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Žádný kurz z tebe programátora neudělá, programování je pomalu životní styl, podívej se na požadavky na takové pozice - není to jen jedna věc, ale spousta a další aspoň základy + neustálá ochota se vzdělávat. Angličtina - aspoň úroveň čtení dokumentace či rovnou komunikativní.
A vůbec to není o tom umět nějaký programovací jazyk - spíš o hlavě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co se týče účetnictví, žádný rekvalifikační kurz z tebe účetní neudělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkrátka účetní a programátorem se musí člověk narodit
No je mi to jasné, ale nějak se začít musí. Zakl.
- Citovat
- Upravit
Programátorem určitě
ale vidím to ve škole, spousta lidí má rekvalifikační kurz na účetnictví a stejně museli začít studovat účetnictví ve škole. Opravdu si nedokážu představit, že ti někdo nacpe do hlavy za měsíc to, co my se učíme 3 roky.
A to samé programování, není to jenom o jazyku, je to spousta souvislostí, nedokážu si představit, že si udělám kurz a budu tvrdit, že umím programovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rekvalifikační kurz ti fakt nepomůže, já si ho dělala na účetní a je to zbytečný, nenaučí tě nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jenom k tomu všemu, dělala jsem taky logistiku a vím, že se k tomu vrátit nechci, proto na mateřské studuju…a to jak účetnictví, tak informatiku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V žádném případě nechci kritizovat… Máš VŠ, nejsi Ing. ani Mgr.. A teď k věci, vidíš sama, že VŠ - Bc. je ti k ničem. Sice jsi dělala logistiku, ale zdáš se mi taková nepraktická.
Nevím jak dlouho jsi to dělala, ale mohla jsi získat solidní administrativní rozhled. Já ji dělala půl roku a naučila jsem se hodně. Od každého něco.
Osobně žádnou VŠ nemám, ani žádné speciální ekonomické vzdělání. Vyučila jsem se, doděla jsem si maturitu.
Nicméně práci jsem si v administrativě našla vždy. Nepomohou ti vůbec žádné rekvalifikace, pokud k administrativní činnosti nemáš vztah.
Taky jsem matka se školkovým dítětem, nebydlím ve městě, kde by se práce extra dobře sháněla, ale když kolikrát vidím kdo přijde na pohovor ![]()
Pokus se přehodnotit co chceš, dělej co skutečně umíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechceš zapřemýšlet nad kurzem pro asistenty pedagoga? Pracovat ve školství?
- Citovat
- Upravit
Fakt se logistika nedá dělat při dětech…? Sakra, to bych asi taky měla změnit práci… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rajada ono asi záleží, jak kde. Tam, kde jsem dělala já by se dala úplně v pohodě. Bohužel jsem dostala výpověď pro nadbytečnost ještě před tím, než jsem otěhotněla. Je to firma od firmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 No, tak v tvém případě by se dala, jak píšeš. V mém případě se taky dá. Sice pracovní doba mě štve a přesčasy atd. taky, ale jinak kromě toho času, který se většinou dá nějak zorganizovat, mě nenapadá zatím nic, co by mi bránilo to dál v budoucnu dělat. Ale zatím mám malé, tříleté, dítě, takže třeba časem fakt přijdu na to, že to nemá smysl…:/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka jsem ráda, že na celé stránce přispěla k tématu aspoň jedna osoba
Děkuji
Co jsi dělala po té rekvalifikaci? Doučila ses někde to účto nebo jsi skončila úplně v jiném oboru? A učili vás konkrétně účtovat v nějakém programu (v jakém) nebo vám jen řekli nějaké všeobecné poučky. A ten kurz měl akreditaci MŠMT? Museli jste pak skládat nějakou zkoušku?
Anonymní, díky, to pro mne nejspíš nebude. ![]()
@Trojlístek a tys na nějakém rekval. kurzu byla? Že máš takový přehled ![]()
zakl.
- Citovat
- Upravit
Ony existují rekvalifikační kurzy na programátora?
Proč ne rovnou na lékaře? ![]()
Ale rekvalifikační kurs Správce počítačové sítě existuje, to se možná dá zvládnout.
Možná i ta tvorba webových aplikací, což by mohlo mít k tomu programování nejblíž (a z toho se dá k programování samostudiem i přejít, bude-li tě to bavit).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon
Tak on než programátor, tak programátor webových aplikací, ale jestli je to C/C++ nebo PHP a JS, je docela jedna, pokud to není v hlavě, tak to výsledek mít nebude.
Správa sítí na nějaké nižší úrovni možná, ale jak se stane něco, co na kurzu nebylo, je to ouvej, pokud se tedy člověk nechce věnovat oboru dále (takže podobných rekvalifikací „na nic“ může být více)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem po 6 letech na RD na úřadu práce a zjistila jsem, že mám nárok na rekvalifikační kurz.
Mám sice VŠ ekonomického směru, bakaláře, ale už se nechci vrátit ke své původní práci,,což byla logistika - s dětmi se to zvládat nedá. Teď už nejsem flexibilní zaměstnanec, naopak, potřebuji flexibilní zaměstnání.
a stejně si to nepamatuju. No a pak jsem našla rekvalifikaci na grafika DTP studia. To by se mi líbilo, ale ta práce nebude asi tak flexibilní, popř dá se dělat z domova?
Vidím hodně kurzů účetnictví (já to brala na škole jen povrchně, umím jen skladové operace a fakturaci) myslíte, že se tam dá naučit účtovat tak, abych byla samostatná účetní? Třeba mzdy bych teď nedala ani náhodou. No a na ŽL musím mít 4 roky praxe - jsou firmy, co vám jako účetní dovolí homeoffice nebo flexi pracovní dobu?
Nebo máte nějaký jiný tip na dobrý rekvalifikační kurz? Nejlépe co jste dělaly v Praze popř. ve Středočeském kraji? Lákalo by mne možná ještě programování webových aplikací, ale programátor vyloženě nejsem, stěží umím SQL a na škole jsme měli ještě Pascal
Prosím adminy o respektování anonymity.