Práce na mateřské - ano nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101651
6.1.14 15:28
@vopičkaa píše:
Pipi - nechápu ten tvůj přístup - on potřebuje tebe, ne ty jeho - tak jaképak výbušný - to bych ho poslala do pr…
nechala bych se zaměstnat na DPČ - když ti nebude cokoliv vyhovovat, je tam výpovědní lhůta 15 dní, takže žádný stres - máš právo to kdykoliv ukončit

To je zbytečné, může se i z pracovního poměru ze dne na den vrátit na RD a nemusí řešit žádnou výpovědní dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
6.1.14 15:29

@j.a.n.i1 : tak to máš celkem v pohodě :) na ty cca 2dny v týdnu na pár hodin se hodí. snad sef nebude vymyslat uh vi co. nemuzu jen tak nnechavat malou tchyni :/ pres den uz nekojim skoro vube a na noc, to kojim. @vopičkaa : pravda, pravda. nejspis si to moc zabírám.
@nikol.ondrášovka : ano, kecat mi do toho nikdo kecat nemuze. ja jen, ze potrebuji nazor a radu i maminek co ma ji mimi :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101651
6.1.14 15:32

@Pipiii Tak se neboj a prostě mu jasně (a bez emocí) sděl, že bys mohla pracovat 2× týdne plácnu 6 hodin (nebo klidně 8) přijde mi, že to už to dítko jako rozdíl moc nevnímá. Prostě jako hotovou věc, u které se bude diskutovat jen o technických podrobnostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
6.1.14 15:32

@Pipiii jamela mimino ale chodila do prace asi od roka a pul :) kazda to mame nastavene jinak. nerypu, jen konstatuju tk nekriv pusu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4247
6.1.14 15:34

@Pipiii a to ti neřekl na kolik hodin týdně tě bude potřebovat? Aspoň orientačně. Já dělám od 3/4 roku malého na dohodu, z domu, jen jednou týdně jsem 2-3 hoďky pryč, a nemůžu si to vynachválit. Člověk si udrží trochu nějakou pracovní morálku, na chvíli vypadne z domu a samozřejmě peníze se hodí vždycky. Nemohla bys taky částečně pracovat z domu? Jinak do těch dvou let bych asi nešla na víc než jeden den v týdnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
6.1.14 15:34

Do práce jsem se vracela, když měl malý 8 měsíců, na 3 dny v týdnu. Ze začátku to bylo těžké, později mi došlo, že není tak špatné vypadnout z každodenního domácího kolotoče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
6.1.14 15:40
@j.a.n.i1 píše:
To je zbytečné, může se i z pracovního poměru ze dne na den vrátit na RD a nemusí řešit žádnou výpovědní dobu.

no jasně právo má…ale zase pokud si chce se zaměstnavatelem udržet korektní vztah tak asi není úplně seriozní to ukončit z hodiny na hodinu - slušné je říct ty dva týdny předem aby s ní nepočítali a mohli si to nastavit nějak jinak
zas na druhou stranu mi přijde hrozně neseriozní od šéfa, že neřekne ani na kolik hodin týdně by ji potřeboval? :roll: :roll:

uřímně - od takovýho prcka bych do práce nešla - a když tak jen na pár hodin - já pracovala plně z domova, nikam jsem nemusela docházet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
6.1.14 15:40

@j.a.n.i1 nemyslela jsem to blbě :lol: ja jen krivim pusu, ze si nevim sama rady :D jsem strasny zmatkar :roll: a jak pises, kazda to ma jinak :palec:
@Radka84 nerekl prave. nevim co odeme ocekava, ze mu pujdu delat cele dny, kdyz tchyne ma volno. musim mu nejak vysvetlit, ze i ona ma dite 7mi lete a chodi do prace na 12ctky a pritel, ten taky pracuje do vecera. Z domu to bohuzel nejde :/ @blecha72 : To te naprosto chapu. clovek uz ma ten stereotyp a kolotoc denně, ale co jsme mohly taky ocekavat od materske s miminkem :lol: a kolik hodin jsi delavalas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
6.1.14 15:43

@vopičkaa : no právě, prijde mi to takové blbé jen tak zmizet :D :D Nevim, ja jsem takova, ze drzim vždycky hubu a krok. :roll: nene, vubec nerekl na kolik hodin jen ze pres odpoledne a pres vecer nekdy,. jenze to znam uz z drivejska, kdyz jsem tam delala. nejdriv ze dojdi na par hodinek a z par hodinek byl cely den v haji :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
6.1.14 15:44

@Pipiii já mám výhodu, že nabídka je velmi konkrétní, je to sice na každý den, a le je to tak na 1-3h denně, stačí, aby to bylo do druhého dne hotové..měla jsme ještě jednu nabídku, a le velmi mlhavou a nekonkrétní, a to jsme odmítla(v podstatě nečo podobného jako ty ve stylu vždyť ono se to nějak..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
6.1.14 15:45

@Pipiii tak mu rekni jasne, ze muzes delat jen tehdy a tehdy a jen tolik hodin. Jinak nemas hlidani. Bud to akceptuje, nebo z toho nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
6.1.14 15:55

@Pipiii Ahoj na par hodin vypadnout od miminka a dostat se mezi lidi je fajn.
Ale dle popisu tveho sefa to vypada na vic nez sem tam par hodin. Asi bych z toho rychle vycouvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
6.1.14 16:02

V půl roce je docela brzy. I když já mám co říkat. Malá měla taky cca půl roku a já začala chodit na brigádu. Ale tam byla obrovská výhoda že jsem jí mohla mít u sebe i v práci (jen jsem měla k ruce ještě někoho kdo třeba vyrazil s kočárkem na procházku).Je to práce v malinkém muzeu a malá tam byla taková místní rarita :mrgreen:. Výčitky jsem měla až později když jsem jí nechávala u babičky. Ted mi skončila rodičovská a v září jsem zkusila nastoupit na plný úvazek. Po třech týdnech kdy jsem v práci byla denně jsem s tím praštila a naštěstí se mi povedlo najít jinou práci kde si můžu plánovat práci sama.
Musíš se pořádně domluvit se zaměstnavatelem (jak už tady holky psaly on potřebuje tebe). Řekni mu svojí představu a pokud na ní nebude ochotný přistoupit tak tam nemusíš zůstat. Pokud by šlo jen o jeden nebo dva dny v týdnu tak bych to měsíc zkusila a uvidíš jak to půjde. Další věc je jak budeš po směně unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
6.1.14 21:19

Holky, moc Vám děkuji za Vaše názory a rady. Zítra mu to musím říct, pokud bude čas. Je to tam strašná honička. Snad mi nebude vyčítat, proč jsem mu to neřekla dřív. Jenže byla jsem opravdu v šoku. protože po roce a něco v sobotu zavolal, jestli bych si nechtela privydelat. V ten den jeste dojel ke me domu s pritelkyni a neresili jsme tu primou pracovni dobu. jen v telefonu rekl, jit do prace pres obedy a i treba pres vecere. no v nedeli jsme byli jen tak se podivat na firmu, jak to tam probiha atd.. a hned zitra uz mam nastoupit na 11hodin. bylo toho na me najednou moc a az dneska me to zacalo hlodat v hlave. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat