Práce na mateřské - ano nebo ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
práce na mateřskéééé
Ahoj maminky ![]()
Měla bych prosbu. Chtěla bych slyšet Váš názor.
Kdysi jsem dělala v jedné práci už je to přes rok, než jsem otěhotněla, tak jsem tam skončila a zůstala doma. Moje malá má půl roku. No a o víkendu mi volal bývalí šéf, jestli si nechci chodit k nim přivydělávat.
Moc mě to láka, bydlíme s tchýní, která má 7letého syna, kterého já hlídávám, když je ona v práci. A ted se mi sama nabídla, že mi klidně malou pohlídá, že každá koruna dobrá. Nevím proč, ale zítra mám nastoupit a mám celkem výčitky svědomí, že něco dělám špatně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Pipiii Ono je to normální mít výčitky svědomí kor, když máš tak maličké dítě. A potřebuje tě.
Já jsem ted po roce a půl co mám starého syna byla 2 měsíce na brigádě na pokladně u nás v obchodáku. achjoo těch výčitek, když jsem odcházela, ale říkám si dělám to pro Tebe, aby jsi se měl alespoˇˇn trošku líp i když né na dlouho.
Já osobně pokud by dítěti bylo 6 měsíců nikam nešla, chtěla bych si užívat s ním každou chvilku a čekat, kdy udělá další kroky ve vývoji. Moc tizávidím, že máš tak malé mimi.
Ale je to můj názor ono je taky lákavé mít větší příjmy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je to celkem složité, zítra jak tam nastoupím, tak se ho chci zeptat, at mi rekne proste jak casto tam minim byvat. Vypsala jsem mu dny, kdy je tchyne doma a podle toho rikal, ze mi bude rikat, kdy mam prijit. Jsou tam hrozne smeny jsou tam víc jak 14ctky. Mě v telefonu říkal, že pres odpoledne a pres vecer, jenze ja se bojim, ze me tam proste bude nutit byt treba cely den. Jsem takove pako, ze nevim jak mu to zitra nadhodit, ze me mala proste jeste potrebuje a ze neminim aby jsem tam delala, jak jeho zamestanci od nevidim do nevidim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipiii Inu na tohle bych ani nekývla. Zavolala bych zaměstnani, že jsme si to rozmyslela a chci být ještě min. dalších 6 měsíců doma než budu já taki malá připravená na to abych mohla někam chodit na brigádu. Hotovo tečka ty nemáš povinnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já na mateřské pracuju, resp. mateřská mi začala dnes, dítě ještě nemam, ale je to práce z domova..na rodičovské si chci zvýšit úvazek a kombinovat práci z domova s prací mimo, myslím, že cca v půl roce kdyby jeden den byl s malým manžel se nic nestane..ale uvidíme, až se méně marodi, třeba se mi od něj chtít nebude a budu dělat jen z domova..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipii - na tohle bych nepřistoupila, nechala bych si od něj udělat návrh - na kolik hodin týdně a kdy přesně - takhle bych se na to vybodla
je to hodně neseriozní nabídka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jannys : moc ti dekuji za nazor
Mas v techto vecech pravdu. Jenze ja jsem takový debil, že jsem mu uz na to prikyvla a zitra tam hold musim jit na 11, jo mas pravdu, neni to povinnost
Tchyne mi rikala, at to pres ten leden vyzkousim a jestli toho bude moc zneuzivat, tak at se na to vyprdnu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já chodím taky do páce..hned jak mi skončila ppm, což bylo nějak kolem 6-ti měsíců. ale chodím jen jednou(max 2×) v týdnu na 4 hodiny. a vymluvila bych se na kojení
já se naštěstí na nic vymlouvat nemusela. Holčička tráví ty hodiny u babiček
takže podle mě samé plusy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lentilka248 : Je více pravděpodobné, že se ti opravdu nebude chtít od toho malého drobečka. Každý mi říká ať si užívám malé, dokud je ještě taková maličká. Moc se mi tam nechce
Uz jsme domluveni od vcerejska a dneska už mi to láme hlavou, strašné výčitky a strach, že to proste nezvladnu.
@vopičkaa : Máš pravdu, ale jak mu to říct, on je celkem výbušný
Jako děti on má, tak snad mě pochopí, že mě malá prostě potřebuje- ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maňas.p : nejspíš to tak udělám ![]()
@maky26 : tak to jsi mělas dobré, na tech par hodin a treba 2dny v tydnu, to se dá. Jenže já nevím, co on smýšlí. Musím mu to zítra narovinu nějak říct, dokud není pozde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipiii Já chodím od toho půl roku na 1 den v týdnu a myslím že spokojenost na obou stranách, myslím jak mě, tak dítko. Užije si babičku a já vypadnu. Myslím, že 2 dny v týdnu by byli taky OK, ale to už by zas bylo moc na babičku. Ale spíš bych myslela na jinou věc, pokud ještě kojíš, tak je těch cca u mě cca 9 hodin hodně na to, aby to šlo zvládnout bez odsávačky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipi - nechápu ten tvůj přístup - on potřebuje tebe, ne ty jeho - tak jaképak výbušný - to bych ho poslala do pr…
nechala bych se zaměstnat na DPČ - když ti nebude cokoliv vyhovovat, je tam výpovědní lhůta 15 dní, takže žádný stres - máš právo to kdykoliv ukončit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělej jak myslíš, do toho ti nikdo nemůže kecat. Za mě je v půlroce docela brzy, já chodím občas až od roka a půl malého
- Citovat
- Upravit