Práce - platové ohodnocení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.8.23 18:34

Práce - platové ohodnocení

Dobrý den,

chtěl bych se Vás zeptat na Váš názor ohledně mé práce.

Jsem bezdětný muž ve věku 20-25 let(nechci upřesňovat). Bydlím s rodinou. Rok pracuji jako obecní pracovník (po úspěšném absolvování maturitní zkoušky). Můj hrubý měsíční příjem činí 22 000 Kč + osobní příplatek (bez příplatku na penzijní připojištění..).
Mám pocit, že vzhledem k práci, kterou vykonávám se mi zdá plat nedostečný.

Dodávám, že mě práce i přesto baví. Byl bych rád, kdybyste mi napsali Váš názor, popřípadě vaše zkušenosti. Předem děkuji za odpověď (nevhodné komentáře si prosím nechejte pro sebe).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
828
21.8.23 18:43

Jako obecní pracovník bych nečekala ani víc peněz. Je to nekvalifikovaná práce ke které nic v podstatě není potřeba. V rodině to jeden dělá. Sám říkal, že ty peníze jsou bída, ale že ho to baví. Také je u rodičů, jenže jemu je přes 30. S takovým platem je fajn u těch rodičů zůstat, ale těžko z toho uživíš rodinu nebo zvládneš žít samostatně. To už je na prioritách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
21.8.23 18:44

Hele, je ti jasné, že na přib.. (nevhodně formulované otázky) opravdu nedostaneš validní a přátelskou odpověď?
Třeba: 22 hrubého +10 příplatek pro metaře je dost OK, ne?
Jako zástupce starosty bys zase mohl požadovat asi víc, alespoň 25 hrubého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
21.8.23 18:45
@Anonymní píše:
Dobrý den,

chtěl bych se Vás zeptat na Váš názor ohledně mé práce.

Jsem bezdětný muž ve věku 20-25 let(nechci upřesňovat). Bydlím s rodinou. Rok pracuji jako obecní pracovník (po úspěšném absolvování maturitní zkoušky). Můj hrubý měsíční příjem činí 22 000 Kč + osobní příplatek (bez příplatku na penzijní připojištění..).
Mám pocit, že vzhledem k práci, kterou vykonávám se mi zdá plat nedostečný.

Dodávám, že mě práce i přesto baví. Byl bych rád, kdybyste mi napsali Váš názor, popřípadě vaše zkušenosti. Předem děkuji za odpověď (nevhodné komentáře si prosím nechejte pro sebe).

Pokud se chces osamostatnit ci casem zalozit rodinu, obavam se, ze nestaci, ze te prace bavi, plat mas za to velmi nizky. Poohledni se po jine praci. Zvys si vzdelani/kvalifikaci

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.23 18:49

Žena 35 let, 7 let praxe na této pozici, vysoká škola, obecní pracovník ( takhle pojmenované jsem to ještě neslyšela :lol: ), 30 hrubého (i s osobkem).

• Citovat
  • Upravit
4164
21.8.23 18:51

Co je obecní pracovník? co má za náplň práce?

podobnou činnost nelze vykonávat pro jiného zaměstnavatele za lukrativnější plat?

jak velký a jistý je osobní příplatek?

jako na uživení rodiny to fakt není, musíš si najít dobře vydělávající partnerku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
21.8.23 18:53

Máš rok praxi, co bys chtěl? :palec:
Vzdělávej se, uč se, získávej širokou praxi. Až budeš něco umět, budeš si moct říct o vyšší plat.
Jsi ve státním? Tam je taková bída při tak malé praxi naprostý standard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
21.8.23 18:58

Obecní pracovník je ve státním? @K2 8611

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.23 19:00
@smile_xxx píše:
Kolik je osobní příplatek? A ten je pravidelný ve stejné výši? To je jinými slovy měsíční bonus?

Průměrně 1 000 Kč, ano pravidelný
Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.23 19:01
@Karamba2020 píše:
Co je obecní pracovník? co má za náplň práce?

podobnou činnost nelze vykonávat pro jiného zaměstnavatele za lukrativnější plat?

jak velký a jistý je osobní příplatek?

jako na uživení rodiny to fakt není, musíš si najít dobře vydělávající partnerku

Sečení trávy, betonování, natírání, zkrátka vše, co je potřeba

Průměrně 1000 Kč a je pravidelný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65006
21.8.23 19:07
@Tomáš2000 píše:
Sečení trávy, betonování, natírání, zkrátka vše, co je potřebaPrůměrně 1000 Kč a je pravidelný

tak někde to dělají i jen jako veřejně prospěšné práce, za tohle ti víc nedají. Proč neděláš něco jiného? V jakém oboru máš maturitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
21.8.23 19:08
@Tomáš2000 píše:
Sečení trávy, betonování, natírání, zkrátka vše, co je potřebaPrůměrně 1000 Kč a je pravidelný

Na to je potřeba maturita? 8o No plat nic moc, ale na téhle pozici těžko čekat víc.
Já teda taky pracuju na nižší pozici (není potřeba VŠ, ale mám ji), ale má dost výhod, a hlavně u nás je hlavní živitel chlap (já zas potřebuju právě ty benefity, kterou moje práce má). Máš plný úvazek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.23 19:10

Když podívám na průměrný plat ČR, ceny pohonných hmot a potravin, tak ano, zda se mi i můj příjem na danou pozici nedostatečný.

Práce v létě, hrozné horka, práce v zimě, odhrnujete sníh po celé vesničce lopatou

Každá práce něco obnáší a věřte, že to není jen metař nebo podřadná práce, kdo si nezkusí na vlastní kůži, neuvěří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat